من طی پروژه خمیر کنونی که این هفته راه انداختم برای بار دوم تو این هفته پیراشکی درست کردم
این دفعه با یه خمیر دیگه که به جرات میگم یکی از بهترین خمیرهایی بود که تاحالا درست کردم و پیراشکیش حرف نداشت
حتی دیشبم دوباره درست کرده که از پیراشکی دیشبی ها دیگه عکس نگرفتم
این خمیر شدیدا پف میکنه و خیلییییییییییییییییییی نرم و ترد و خوشمزه اس و زود هم بیات نمیشه
این خمیر عالی رو از وبلاگ ashpazi.blogfa.com یاد گرفتم
مواد لازم برای خمیر :
آرد 500 گرم
خمیر مایه یک قاشق غذا خوری سر پر
آب ولرم نصف استکان
شکر یک قاشق غذا خوری
تخم مرغ یک عدد کامل و یک سفیده تخم مرغ(زرده هم برای روکش پیراشکی بذارید کنار)
شیر 125 سی سی ویا نصف لیوان
روغن مایع 125 سی سی ویا نصف لیوان
نمک یک قاشق چای خوری
مواد لازم برای پر کردن پیراشکی: مایه ماکارانی یا هر چی که دوست دارید .
من سوسیس و فلفل دلمه ای و ذرت رو تفت دادم و بهش جعفری و زرشک و نمک و فلفل و زردچوبه و اویشن اضافه کردم
طرز تهیه :
مایه خمیر و شکر را خوب مخلوط می کنیم وبعد با آب ولرم مخلوط می کنیم وروی اون رو می پوشانیم وبه مدت ده دقیقه در جایی
نسبتا گرم قرار می دهیم.تا حجم آن دوبرابر شود .اگه حجم دو برابر نشد علامت اینه که یا مخمر فاسد شده ویا اینکه حرارت اب مناسب نبوده است .
متاسفانه از عمل اومدن مایه خمیر یادم رفت عکس بگیرم
آرد ونمک را مخلوط کرده وتخم مرغ وشیر وروغن وهمینطور مایه خمیر فعال شده را به آن اضافه کرده وخوب مخلوط می کنیم تا یک دست شود وبعد به
مدت 5 دقیقه خوب ورز می دهیم .
روی خمیر را با با سلفون می پوشانیم .ودر جای نسبتا گرم می گذاریم تا ور بیاید .
(حدودا یک ساعت طول می کشد ویک نکته مهم دیگر این است خمیر باید در ظرف بزرگ گذاشته بشه تا جا برای افزایش حجم داشته باشه )
بعد از ور اومدن حدودا حجم خمیر دوبرابر می شه .
که برای من تقریبا سه برابر شد
*برای پیراشکی
فر رو روی 180 درجه روشن کنید
حالا سطح رو آرد پاشی کنید و از خمیر برداشته و روی سطح پهن کنید و از مواد درست شده توش بریزید(من پنیر هم روی موادم ریختم)
و به هر شکلی دوست دارید بپیچیدش (من یکیشو مثل ماهی درست کردم)
روی پیراشکی ها زرده تخم مرغ مالیده و کنجد بپاشید
و در فر به مدت 15 تا 20 دقیقه بذارید تا خوب بپزه دست اخر هم گریل رو روشن کنید تا روش هم طلایی بشه
مطمئن باشید پیراشکی هاتون خیلیییییییییییییییی پف میکنن پس سعی کنید موق پیچوندن خیلی بزرگ درستشون نکنید
من با این خمیر 8 تا پیراشکی متوسط (نسبتا بزرگ)درست کردم که 2 تاش واقعا سیر کننده بود
مطمئنـــــــــــــــــــــــم عاشق این خمیر و این پیراشکی میشید
حیف از دیشبی ها نشد عکس بگیرم حیف چون همسری گفت دیشبی ها از قبلی هها هم بهتر بودن
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید