مواد لازم
موسیر ۱۰۰ گرم
هویج ۶ تا ۷ عدد
بادمجان ۶ تا ۷ عدد
کرفس ۵ تا ۶ شاخه
گل کلم ۲ کیلو
کلم برگ نیم کیلو
سیر ۲ بوته
رب گوجه فرنگی ۷ تا ۸ قاشق سوپخوری
سرکه به میزان لازم
ادویه ترشی ۲ تا ۴ قاشق سوپخوری
گلپر, سیاه دانه و تخم گشنیز پودر شده ۳ تا ۴ قاشق سوپخوری
نمک و فلفل به میزان لازم
طرز تهیه
موسیر رو از شب قبل خیس کنید و چند بار آبش رو عوض کنید.
فرداش اون رو کمی نیم پز کنید و آبکش کنید.
بادمجانها رو با پوست یا بدون پوست خرد کنید و کمی با آب بپزید.
همه مواد رو ریز خرد کنید.
کمی سرکه رو با رب مخلوط کنید, کمی نمک و فلفل بزنید و با ادویه ها خوب مخلوط کنید و با هویج و گل کلم بپزید و بذارید تا خنک بشه.
باقیمانه سرکه رو باز با رب و ادویه ها و نمک و فلفل مخلوط کنید و با سیب زمینی ترشی و کرفس بذارید تا کمی بپزه و باز بذارید تا سرد بشن.
کلم برگها رو جداگانه با کمی آب بپزید و آبکش کنید.
حالا توی ظرف مورد نظر, از مخلوط همه مواد بریزید و لا به لای اون سیر له شده و نمک و فلفل بریزید و درب ظرف رو ببندید.
نکات
من از گوجه فرنگی پوره شده هم استفاده کردم
میتونید مواد رو نپزید, در اون صورت زمان بیشتری لازمه تا ترشی قابل استفاده بشه.
میتونید به مواد رب انار یا تمر هندی هم اضافه کنید.
میتونید به مواد سبزی معطر مثل نعنا, گشنیز, مرزه, ترخون هم اضافه کنید.
میزان تندی این دستور باید زیاد باشه. پس اگر با تندی مشکل ندارید, ترشی رو حسابی تند کنید.
میزان ادویه ها رو میتونید زیاد و کم کنید.
گلپر, سیاه دانه و تخم گشنیز رو در آسیاب پودر کنید.
من با این دستور درست کردم البته با کمی تغییر