اول یه نکته بگم:
لیوان فرانسوی ها تقریبا با 1 پیمانه مساوی ان و اندازه گیریشون برای پخت درست در میاد

این پیمانه های خودم:

اندازه گیری کره:از شف طیبه
كره رو معمولا ميگن كه بايد سرد باشه يا به دماي اتاق رسيده باشه. هميشه چند بسته كره توي فريزر داشته باشيد
ولي دو بسته توي يخچال (در صورتي كه اهل بيسكويت ساختن هستيد. چون كره از ضرورياته) و اگه رسپي
ميگه كره بايد هم دما با دماي اتاق باشه ... توي مايكروفر كره رو نرم نكنيد. اگه عجله داريد
بهترين روش اينه كه كره رو رنده كنيد.
اينطوري سريعتر به دماي اتاق ميرسه و كار باهاش ساده خواهد بود. پس همواره توي
يخچال كره داشته باشيم و نه فقط فريزر.
و از قبل برنامه ريزي كنيم
اندازه گيري براي كره به شرح زير ميباشد:
يك ليوان كره = 225 گرم
نصف ليوان كره = 113 گرم = يك استيك
يك ق غ كره = 14.18 گرم
يك ق چ كره = 4.73 گرم
با توجه به اينكه شرايط آب و هوايي و رطوبت (براي موادي مثل آرد و شكر و نشاسته و ...) و همچنين ميزان چربي مواد
(مثل شير و ماست و يا غلظت روغن) ارتفاع از سطح دريا (براي ميزان پف كردن ييست و خميرها)
ميزان اسيديتي (مثلا در ميوه ها)
و مواد معدني ( در آب ) در نتيجه نهايي پخت و پز شما بسيار موثره؛ كيكي كه شما بارها تو خونه عالي درش آورديد
ممكنه خونه دوستون توي دستتون خراب شه. پس هميشه بيشتر به چشمتون اعتماد كنيد
و با تجربه كار كنيد تا با اندازه گيري.
اين چارت بهتون كمك ميكنه (اگه براي اندازه گيري مواد خشك پيمانه خريديد
براي مايعات هم بايد يك پيچر يا پارچ اندازه گيري بخريد)
يك ق چ = 5 ميلي ليتر / گرم
1 ق غ = 15 ميلي ليتر / گرم
1 انس = 28.35 يا همون 30 ميلي ليتر / گرم
1 ليوان = 250 ميلي ليتر
1 پاوند = 450 ميلي ليتر / گرم
3 ق چ = 1 ق غ
نصف ق غ = يك و نيم ق چ = 7 گرم
1 ليوان = 16 ق غ
يك چهارم ليوان = 4 ق غ
يك سوم ليوان = 5 ق غ + يك ق چ
يك ليتر = 4 ليوان
1 ق غ پودر ژلاتين = 7 گرم = 4 ورقه 10 در 23 سانتي
تبديل دماي فر به درجات مختلف :
Gas 1 = 140ºC = 275ºF
Gas 2 = 150ºC = 300ºF
Gas 3 = 160ºC = 325ºF
Gas 4 = 180ºC = 350ºF
Gas 5 = 190ºC = 375ºF
Gas 6 = 210ºC = 400ºF
Gas 7 = 220ºC = 425ºF
Gas 8 = 230ºC = 450ºF
Gas 9 = 240ºC = 475ºF
**دراندازه گیری مواد اولیه ، با سه واحد سرو کارداریم :
پیمانه ها و قاشق ها
واحد های حجم
واحد های وزن
_____________________________________________________________
*نکته : توجه داشته باشید با توجه به چگالی مواد و اندازه بلورهای اونها وزنشون هم متفاوت میشه به این معنی که مثلا" یک پیمانه شکر لزوما" با یک پیمانه آرد هم وزن نخواهد بود.
_____________________________________________________________
**واحد های وزنWeight
یک تن برابر با 1000 کیلوگرم
یک کیلو گرم برابر با 1000 گرم
یک مثقال برابر با 4/7 گرم
یک پوند برابر با453/56 گرم
یک سیر برابر با 75 گرم
یک اونس برابر با 28/35 گرم
واحد های حجمVolume
هرگالن یا بشکه آمریکائی برابر با 3/78 لیتر
هرگالن یا بشکه انگلیسی برابر با 4/55 لیتر
هرلیتر برابر با 1000 سانتی متر مکعب است
*نکته:وازه های سانتی متر مکعب cm3 ، میلی لیتر و سی سی cc معادل هم میباشند.
_____________________________________________________________________
تبدیل واحد های مختلف مواد اولیه آشپزی به یکدیگر
یک پیمانه آرد برابر با 125 گرم
یک پیمانه پودر قندبرابر با 125 گرم
یک پیمانه شکر : برابر با 150 گرم
یک پیمانه روغن مایع برابر با 150 گرم
یک پیمانه روغن جامد برابر با 150 گرم
_______________________________________________________________________
تبدیل واحد وزن به واحد حجم
20 اونس (1 پاینت انگلیسی) اندکی بیشتر از نیم لیتر است. تقریبا 575 می لیترانگلیسی معادل متریک
1 اونس : 25 می لیتر
2 اونس : 50 میلی لیتر
3 اونس : 75 میلی لیتر
4 اونس : 100 – 125 میلی لیتر
5 اونس : 150 میلی لیتر
6 اونس : 175 میلی لیتر
7 اونس : 200 میلی لیتر
8 اونس : 225 میلی لیتر
9 اونس : 250 میلی لیتر
2/1 پاینت یا 10 اونس : 275 – 300 میلی لیتر
1 پاینت یا 20 اونس : 575 – 600 میلی لیتر
35 اونس : 1000 میلی لیتر (1 لیتر)
یک لیتر برابر است با 1000 میلی لیتر , 100 سانتی لیتر و 10 دسی لیتر
________________________________________________________________
*میلی لیتر به پیمانه (میلی لیترcc = ml سی سی)
۱۰۰ میلی لیتر = ۴/۱ پیمانه
۲۰۰ میلی لیتر = ۴/۳ پیمانه
۲۵۰ میلی لیتر = ۱ پیمانه
۳۰۰ میلی لیتر = ۱و ۴/۱ پیمانه
۴۰۰ میلی لیتر = ۱ و ۲/۱ پیمانه
۵۰۰ میلی لیتر = ۲ پیمانه
۶۰۰ میلی لیتر = ۲و۴/۱ پیمانه
۷۰۰ میلی لیتر = ۲ و ۴/۳ پیمانه
۸۰۰ میلی لیتر = ۳ پیمانه
_________________________________________________________
*میلی لیتر به لیتر
۲۵۰ میلی لیتر = ۴/۱ لیتر
۵۰۰ میلی لیتر = ۲/۱ لیتر
۷۵۰ میلی لیتر = ۴/۳ لیتر
۱۰۰۰ میلی لیتر = ۱ لیتر
___________________________________________________________
*لیوان به گرم
یک لیوان آرد برابر است با 150 گرم
یک لیوان شکر برابر است با 230 گرم
یک لیوان کشمش برابر است با 180 گرم
یک لیوان پودر قند برابر است با 160 گرم
یک لیوان پودر نارگیل برابر است با 90 گرم
یک لیوان روغن مایع برابر است با 220 گرم
یک لیوان ماست برابر است با 200 گرم
___________________________________________________________
*قاشق غذاخوری به گرم
یک قاشق غذا خوری آرد برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذا خوری شکر برابر است با 12 گرم
یک قاشق غذا خوری پودر قند برابر است با 10 گرم
یک قاشق غذاخوری نشاسته ذرت برابر است با 7 گرم
شیر پاستوریزه 120 میلی لیتر ( سی سی ) معادل نصف لیوان معمولی
___________________________________________________________
*پیمانه ها
یک پیمانه اندازه گیری :یک چهارم لیتر
یک پیمانه : 250 میلی لیتر
نصف پیمانه :125 میلی لیتر
یک سوم پیمانه : 80 میلی لیتر
یک قاشق غذاخوری :15 میلی لیتر
یک قاشق چایخوری :5 میلی لیتر
نصف قاشق چایخوری :5/2 میلی لیتر
یک چهارم قاشق چایخوری:5/1 میلی لیتر
______________________________________________________________
*اندازه برخی مواد اولیه
5 عدد تخم مرغ: یک پیمانه
یک قاشق غذا خوری روغن:20 گرم
یک پیمانه خامه نزده : 2 پیمانه خامه زده شده است.
یک ورق ژلاتین برابر یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین است.
یک قاشق چایخوری پودر ژلاتین برابر 3 گرم است.
________________________________________________________
*اندازه مواد با قاشق غذاخوری
روغن:20 گرم
ماست:25 گرم
خامه :25 گرم
شکر :20 گرم
آرد سفید:15 تا 20 گرم
پودر کاکائو : 10 گرم
پودر نارگیل،بادام،گردو،فندق پودر شده:20 گرم
گردو یا بادام یا فندق خرد شده:15 گرم
عسل : 30 گرم
کره :20 گرم
خمیر مایه : 10 گرم
پودر قند: 15 گرم
آرد ذرت: 15 گرم
پودر ژلاتین :15 گرم



