الی بانو


مواد لازمش:

 
سبزی آش شامل : تره ، جعفری ، اسفناج ، گشنیز ، گشنیز --- یک و نیم کیلوگرم
 
رشته آماده و تمیز --- نیم کیلو گرم
 
نخود ، لوبیا و عدس --- نیم کیلوگرم
 
کشک سابیده --- چهار تا پنج فنجان
 
پیاز سرخ شده --- چهار قاشق
 
فلفل و نمک --- به مقدار لازم
 
طرز تهیه :
 
ابتدا حبوبات رو  قبلاْ پاک کرده و می گذاریم با پیاز سرخ شده ، پخته شود . سپس سبزی را تمیز کرده ، خرد می کنیم و در ظرفی که حبوبات پخته است می ریزیم و می گذاریم ، سبزی ها هم بپزد . آنگاه فلفل ، زردچوبه و نمک را به آن اضافه کرده و پس از چند جوش رشته را آماده کرده ، داخل آش می ریزیم . برای این که رشته در آش یک جا جمع و به اصطلاح گلوله نشود ، با قاشق بزرگی ، یکی دو بار هم میزنیم . در پایان پیاز سرخ کرده را در ظرفی جداگانه با نعناع و مقداری روغن داغ کرده آماده میکنیم . پس از اینکه آش آماده شد ، از روی اجاق بر میداریم با کشک مخلوط کرده ، در ظرف مناسبی می ریزیم و سپس با پیاز سرخ شده نعناع داغ و کشک آن را تزئین میکنیم .
 
*********************************************************************************
 

حبوبات را از قبل خیس می کنیم.(به مدت سه روز در جای خنک نگهداری کرده و 3 بار در روز اب ان را عوض می کنیم ) و سپس اب ان را خالی کرده و در قابلمه ای پر از اب مریزیم و می گذاریم بپزد. بعد سبزی را تمیز و خرد می کنیم و داخل حبوبات پخته شده می ریزیم و می گذاریم سبزی ها هم بپزند. سپس آنها را با پیاز سرخ کرده ( که ممکن است کمی زردچوبه به آن زده باشیم ) می گذاریم کاﻤﻸ بپزد.سپس دو قاشق سوپ خوری آرد را در کمی آب سرد حل می کنیم و داخل آش می ریزیم و مرﺘﺒﺄ هم می زنیم. سپس عصاره مرغ را اضافه می کنیم.رشته را در آش می ریزیم ومی گذاریم آهسته بپزد، ولی رشته نباید خرد شود. نمک و فلفل و زردچوبه را هم اضافه می کنیم. سعی کنید نمک را با احتیاط در آش بریزید، چون کشک اصولاً شور است.  بعد آش را از روی شعله بر می داریم و با کشک مخلوط می کنیم . سپس در سوپخوری می ریزیم و روی آن را با کمی کشک ساده و پیاز سرخ کرده و نعناع داغ ( و در صورت دلخواه سیر داغ ) تزیین می کنیم .

 اگر کشک به آش می زنید نمک نریزید و اگر دوغ می ریزید به میزان لازم نمک بزنید.

 برای خوش رنگ شدن رشته آش، زردچوبه را همراه پیاز داغ به آش بیفزایید.

آشی که می خواهید دوغ بزنید سفت برداشته و اگر کشک می زنید شل تر بردارید.

اگر اسفناج در بازار نیست از برگ چغندر استفاده کنید.

 نعنا داغ را با روغن مایع تهیه نکنید چون وا می رود.

برای تهیه کشک زرد، کشک را با زعفران و آب بجوشانید.

تزیین کشک را با کیسه فریزر مثلثی شکل انجام دهید.

 آش را می توانید با کشک زرد و سفید، نعنا داغ  تزیین کنید

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





کیک کاپوچینو


لقمه های پنیر و زیتون


سالاد سیب زمینی و لوبیا


شامی معطر 2






نظرات شما


نظری دریافت یا تایید نشده است