سلام عزیز خوبی؟ عجب سایت با حالیه. از بچه های نی نی سایت اینجارو کشفیدم. الی جان یه سوال دارم قربونت:
میخوام فسنجون قلقلی (کله گنجشکی) بدرستم بلد نبیدم . واسه سه نفر. ببین یه بسته گوشت چرخکردم اندازه یک پرتقال متوسطه.
سوال بعدیم اینکه جوانه میخوام سبز کنم واسه مصرف باید این جوانه اش چه اندازه ی بشه ؟ یک بند انگشت درسته؟
مرسی. بووووووس. منتظرم
---------------------------------
سلام ممنونم دوستم...لطف داری گلم و خوش اومدی
گوشت برای 3 نفر برای فسنجون 400 تا 500 گرم کافیه شاید زیادم باشه
برای فسنجون قلقلی اول:
گوشت چرخی را با یک پیاز متوسط که آبش را گرفتی و رنده کردی خوب
مخلوط کن و نمک بزن و قلقلی کن و کمی تفت بده و بذار کنار .
یه پیاز رو ریز خردد کن وتفت بده و گردوی خرد شده یا چرخ شده رو بهش اضافه کن
حتماااااااااااااا باید با قاشق چوبی مدام هم بزنی تا سیاه نشن و روغن پس بدن
و کمی که رنگش عوض شد میتونی یکم زعفران بزنی و2 لیوان آب هم بریز و در قابلمه رو نیمه باز بذار که کف نکنه
و بذار حدود چهل دقیقه کمی جا بیفته حالا کوفته ها رو اضافه کن و رب انار رو هم اضافه کن
و ترشی یا شیرینی شو تنظیم کن
و بذار خوب جا بیفته و 5 دقیقه آخر یه تیکه یخ کوچولو توش بنداز تا روغنشو خوب پس بده
چند نكته هم در مورد فسنجون
بهتره كه رب انار يك ربع تا 20 دقيقه مونده به اتمام كار اضافه يشه اين دو تا دليل داره
1- فسنجون خوب بايد رنگش رو از گردو بگيره نه رب انار يعني وقتي مي ذارين بجوشه خود گردو رنگ مي ندازه و نيازي به رب نيست
2- رب انار رو به خاطر ترش مزه بودنش اضافه مي كنن اگر رب انار زياد بجوشه مثلا 4-5 ساعت باعث مي شه رنگ فسجون مثل قير بشه
و طعمش به تلخي بزنه
مطلب ديگه اينكه بهتره پياز فسنجون چرخ بشه كه توي خورشت ديده نشه و كاملا له باشه
ديگه اينكه رنگش بهتره فقط در اثر جا افتادن گردو باشه و زردچوبه نداشته باشه
من فسنجونم رو حدود 12 ساعت ميذارم بپزه البته بدون گوشت ورب انار يعني فقط پياز و گردو و آب و هر نيم ساعت يكبار يك
ته ليوان آب سرد از يخچال مي ريزم توش كه گردو روغن بندازه
من مرغ یا گوشت رو میپزم و ریش ریش میکنم و تو فسنجون میریزم محشر میشه و وقتی رب انارم ترشه
بجای شکر شیره خرما توش میریزم و خیلی باحال تر میشه