الی بانو


یکی از خوش خوراک ترین غذاهای ایرانی آلبالو پلو هست

پیشنهاد میکنم تا ماه رمضان هست و آلبالو هم تو بازار فراوانه حتما امتحانش کنید

این غذا بسیار خوش رنگ و خوش طعمه و برای مهمانی هم جلوه خاص و زیبایی به میز شما می بخشه

 

 

مواد لازم برای 4 تا 6 نفر:

سینه یا فیله مرغ

برنج : 4 پیمانه

آلبالو هسته گرفته: 3 لیوان

شکر: 3 لیوان

نمک و فلفل  

دارچین:1/3 قاشق چ خ

زعفران دمکرده به میزان لازم

 

برای ته دیگ ته چینی:

ماست:1/5 پیمانه

زرده تخم مرغ:2 عدد 

زعفران دمکرده:1/4 پیمانه

 

ابتدا آلبالو ها رو هسته بگیرید و شکر رو روش پاشیده و به مدت حداقل 8 ساعت در یخچال بذارید

تو این مدت آلبالو آب میندازه

 

 

سپس با حرارت کم بذارید چند جوش بخوره

بعد تو آبکش ریخته تا شهدش خارج بشه (شهدشو دور نریزید اگه کمی رو حرارت بذارید تا غلیظ بشه تبدیل به 

شربت آلبالو میشه بزودی پستشو میذارم)

 

 

سینه مرغ رو خرد کنید و با یه پیاز نگینی و کمی کره تفت بدید و کمی زعفران و نمک و فلفل و دارچین بهش اضافه کنید

و بذارید کمی طلایی بشه و بذارید کنار

 

 

حالا برنج رو با آب و کمی نمک و روغن بذارید بجوشه و بعد آبکش کنید حواستون باشه یکم دون تر آبکشش کنید

تو یه کاسه ماست و زرده تخم مرغ و زعفران رو مخلوط کنید و مقداری از برنج رو (به اندازه یه لایه کف قابلمه) بهش اضافه

و مخلوط کنید

این مخلوط رو ته قابلمه که روغن توش ریختید بریزید و روش کمی برنج بریزید

 

 

سپس به صورت لایه ای از مرغ و آلبالو و برنج توی قابلمه بچینید

زعفران دم کرده رو هم روی برنج بدید

5 قاشق از شهد آلبالو هم روی برنج بدید

چند تکه کره هم روی برنج بچینید و دمکنی گذاشته و با حرارت کم 1 ساعت زمان بدید تا پلو دم بکشه

اگه برنج خیلی زنده بود یا کم روغن بود دست آخر 1/5 لیوان آبو 1/4 لیوان روغن رو مخلوط و داغ کرده و روی پلو بریزید

 

 

 

 

این پلو بصورت قالبی در میاد فقط کافیه موقع کشیدن با کفگیر کمی فشارش بدید تا فشرده بشه

من خودم نخواستم قالبی درش بیارم

 

 

نکته:

*میتونید به جای مرغ از کوفته ریزه هم استفاده کنید.

*میزان شیرینی یا ترشی غذا بنا به ذائقه شما قابل تغییر هست.

*برای بشتر شدن آلبالو به ازای هر پیمانه برنج یک پیمانه آلبالو بذارید.

*به جای ته دیگ ته چینی از هر ته دیگ دیگه ای میتونید استفاده کنید.

 

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





سس انار مخصوص مرغ


آش بادمجان 2


شکلات مغزدار


شوید پلو با ماهیچه






نظرات شما


zahra :
سپاسگذارم حتما امتحانش میکنم.قصد دارم تو دوره ای که با دوستام دارم این غذا رو مهمونشون کنم
هستی :

سلام
طاعات قبول
بسیار عالی
حتما امتحان میکنیم
ممنون ازحضور پرمهرتون

----------------------

سلام عزیزم

طاعات شما هم قبول حق 

انشاالله که خوشت بیاد دوستم