مریــــــــــــــــم بانو


من از طرفدارهای پروپا قرص نوشیدنیهای گرم هستم علی الخصوص ورژن وطنی اش مثل چای لاهیجان که خوب دم کشیده شده باشه یا انواع دمنوشها و از همه مهمتر گل گاو زبونی که به عشق دیدن و چیدن گل تازه روییده اش صبح زود بلند میشم و با آقای پدر یه کوهنوردی اساسی میرم. دشت پر از گل گاو زبون ، یکی از زیباترین صحنه هایی هست که اردیبهشت ماه برای دیدنش روزشماری میکنم.

عید یه سفر به اصفهان داشتیم و مهمان خانواده ای بسیار مهربان و خونگرم شدیم. مادر مهربان و زحمتکش این خانواده بیشتر غذاهای سنتی برامون درست کرد. با اینکه سفرهای زیادی به اصفهان داشتم اما اینبار متفاوت تر به رسمها و غذاهاشون نگاه کردم. تفاوت تو طبخ غذا برام جالب بود و اینکه محیط جغرافیایی چقدر تو نیازهامون به مواد اولیه تاثیر میزاره. یکی از دمنوشهای خوشمزه ای که تو باغ پرشکوفه بادوم  و داخل کتری روی ، روی هیزامهای گداخته درست کردن چای به بود. طعم عالی و قوی داشت و به نظر من جایگزین عالیه برای چای سیاه میتونه باشه.

یرای درست کردنش ابتدا به رو داخل غذا ساز خرد میکنیم و یا با رنده درشت رنده میکنیم. حالا به رنده شده رو روی سینی یا پارچه تمیزی پهن میکنیم و میزاریم دو روز بمونه تا خشک بشه( اگر مثل من جای مرطوب زندگی میکنید بزاریدش روی شوفاژ یا بخاری چون همینجوری،امیدی به خشک شدنش نمیره)

حالا این به های خشک شده رو بریزید داخل ماهیتابه بزرگ و بدون روغن بزارید تفت بخوره. تند تند باید هم بزنید. چون نباید بسوزه یا طعم سوختگی بگیره و نکته دیگه اینکه رنگ چای به این مرحله بستکی داره. پس با حوصله و دقت انجامش بدید.

حالا به آماده هست فقط کافیه مثل چای معمولی دم کنید. نوش جان

ضمنا تو عکس بالایی داخل کاسه سفید به خشک شده و میبینید.

 

 

دلم نیومد حالا که صحبت از اصفهان و غذاهای خوشمزه اش شد براتون عکس نزارم. تمام عکسهایی که پائین مشاهده میکنید هنر میزبان عزیزمون بود. حتی با دیدن دوباره شون ضعف میکنم.

 

چای به لیمو که از دم کردن برگ گیاهی به همین نام درست شده:

 

بریونی معروف اصفهان:

 

 

کوفته های زیبا داخل ظرف مسی:

 

 

 

آش سبزی که برای صبحانه درست کردن:

 

 

توپک خرما و شیرینی برنجی:

 

 

پ ن : همسری بهم میگه یه چای به انقدر حرف و توضیح داشت؟ هههههههههههه

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





آش دوغ


املت با قارچ


دسر کسترد


خورش چغرتمه (شمالی)






نظرات شما


یونس محمدی :
خوب بود.متشکرم
****************************
خواهش میکنم
سمانه :
سلام.چرا من چای به ام خوشرنگ نمیشه.میشه مدت زمان بودن روی بخاری و مدت زمان تفت دادن رو بگید.ممنون
********************************

سلام حتما زمان کمی میذارید دم بکشه
به تا زمانی که کاملا خشک بشه کنار بخاری بمونه و تا زمانی که قهوه ای تیره بشه رو گاز باید تفت بخوره
 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: