الی بانو


این قلیه ماهی جز خوشمزه ترین قلیه ماهی محسوب میشه که پیشنهاد من اینه حتمما امتحانش کنید که قول میدم

مشتری بشید

من این نوعش رو از خاله ی عزیزم یاد گرفتم که جنوب زندگی میکنه

اما تو سرچ هایی که کردم دیدم شف طیبه عزیز هم همین ورژن ررو آموزش دادن

این میزان برای 2 تا 4 نفره:
 
ماهی بدون استخوان مخصوص قلیه 4 تکه یا نیم کیلو (سرخو ، شیر ،جش، هامور، سنگسر ، سکن)
 
سبزی قلیه خرد شده 300 گرم :شامل 250 گرم گشنیز و 50 گرم شنبلیله
 
سیر 6 حبه
 
تمر هندی 1 بسته 250 گرمی
 
پیاز متوسط یک عدد
 
زردچوبه یک قاشق چایخوری سرپر
 
آرد گندم 2 قاشق غذاخوری سرپر
 
روغن
 
نمک و فلفل قرمز 
 
ماهی خرد شده رو نمک زده و بذارید طعم دار بشه ببینید از عکس مشخصه که ماهی چقدر درشت و بدون استخوان هست
 
همین تکه نیم کیلو هست
 
 
 
 
 
 
تمر هندی رو با 2 لیوان آب و 2 قاشق آرد بذارید خیس بخوره
 
پیاز رو نگینی خرد کرده و در روغن تفت بدید
 
سیر رو رنده کرده و با فلفل و زردچوبه و نمک مخلوط کنید و وقتی پیاز طلایی شد این مخلوط رو هم اضافه و تفت بدید
 
مواظب باشید نسوزه 
 
سپس سبزی رو هم اضافه و خوب با پیاز و مخلوط سیر تفت بدید و وقتی خوب تفت داده شد نصف لیوان آب اضافه کنید
 
و اجازه بدید سبزی کمی بپزه
 
 
 
 
حالا تمر هندی که با آب و آرد گذاشتید خیس بخوره از صافی رد کنید و روی سبزی ها بریزید
 
حالا یک لیوان آب دیگه روی باقیمونده تمر ریخته و از صافی رد کرده و توی قابلمه غذا بریزید یعنی کلا سه لیوان
 
آب تمر توی این غذا میریزید
 
به هیچ عنوان در قابلمه رو نمیبندیم بلکه نیمه باز میذاریم (نیمه که نه! توی عکس مشخصه که چقدر باز باشه)
 
 
 
 
ماهی ها رو بشورید تا نمکش شسته بشه و وقتی آب قلیه جوشید ماهی رو هم اضافه کنید
 
خود بوشهری ها کله ماهی رو به عنوان بهترین جای ماهی توی قلیه میریزن اما ما دوست نداشتیم
 
و کله ماهی رو حذف کردیم
 
همچنان در قابلمه باید نیمه باز باقی بمونه
 
تا اینکه ماهی پخته شه (بسته به نوع ماهی فرق میکنه. حدود بیست تا سی دقیقه. مثلا واسه ماهی "شیر" نیم ساعت)
 
بعد زیرش رو کم میکنیم تا قلیه جا بیافته حدود 10 تا 15 دقیقه
 
در قابلمه تا آخر پخت نیم باز باشه
 
قلیه ماهی خیلی زود پخته و اماده میشه و غذای خیلیییییییییییییییی خوشمزه و راحتیه
 
 
 
 
خدایی خوشمزه تر از قلیه ماهی بوشهری باز خودشه
 
خیلییییییییییییییییییییییییییی عالی بود و رفت توی لیست غذایی خانواده
 
برای عید هم که رفتیم بوشهر قلیه ماهی درست کردیم یه بوشهری اونجا ازش خورد میگفت از قلیه ماهی
 
بوشهر هم حرفه ای تر پختید
 
ما هم کلی کیف کردیم که کارمون خوب بوده
 
 
 
 
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





شیرینی کشمشی


شریت با طعم قوی مرکبات


زرشک پلو با مرغ


کیک شکلاتی پرتقالی






نظرات شما


بهروز :
سلام خسته نباشی
میشه از سبزی خشک (سبزی ماهی )استفاده کرد چه مقدار باید استفاده کنیم
*******************
سلام ممنونم
فکر میکنم که بشه اما من تجربه ای در موردش ندارم که مقدار بدم
فاطمه :
وای عالی بودخیلی خوب وکامل نوشتیدممنونم
مسعود :
من تا حالا چند بار برای قلیه از این دستور استفاده کردم. خیلی خوب توضیح دادید. فقط من ماهی را یه کوچولو سرخ میکنم تا قوام پیدا کنه. ممنون
ضمنا ماهی سنگسر برای این غذا عالیه
ملیکا :
پوست ماهی چی میشه پس؟ ماهی تا سرخ نشه که پوستش کنده نمیشه.همینجوری بندازیم تو قابلمه؟؟؟
***********************
پوستشو من بعد از پخت جدا کردم

میتونید سرخ کنید و جدا کنید.
نگاتیو :
سلام عزیز
الان دارم قلیه خوشمزه را با دستور شما میخورم، عالیه فقط یه کم زیادی ترش هست. فکر کنم نصف بسته تمرهندی کافی بود.
ضمنا از دستورات عالی شما در پخت کیک و نان و پیتزا و... نهایت استفاده را بردم و لذت بردم واقعا.
یه گروه آشپزی و شیرینی تو واتس داریم، دستورات شما را با ذکر آدرس سایت میذارم اونجا... موفق باشید که زکات هنرتان را بخوبی عرضه میکنید.
باز هم ممنون
م.... :
سلام عزیزم آردش باید چی باشه
***************
سلام
آرد گندم
صدیقه :
مرسی استفاده کردم
نرگس :
راستی شما تا حالا رب انار رو امتحان کردید؟که بریزید توی قلیه ماهی....
من امتحانش کردم خوشمزه میشد
نرگس :
سلام
خسته نباشید....عالی بود
الهام :
این سایت عالیه،منم میخوام توش عضوباشم
******************

سلام دوست عزیز
روز خوش
ممنونم شما به ما لطف دارید..اما ما عضویت در سایت نداریم..ما یه کارگاه آنلاین داریم که آموزش در واتساپه و مجازی هست.که شماره برای ثبت نام گذاشتم
شرایط و شهریه رو هم داخل مطالب اخیر میتونید ببینید
لیلا :
فقط اب تمر هندی رو میریزیدئ یا خودشم میریزید با تشکر

***************************************

بله دوست عزیز فقط آب تمر هندی
کتی :
الی بانو ...احسنت بر شما بانوی نمونه........خداییش هرجا سرچ کردم اینطوری کامل توضیح نداده بود ..ضمن اینکه عکسهای اشتها آورتری نسبت به جاهای دیگر گذاشتید..ضمنا من اصلا نمیدونستم آرد باید با تمر مخلوط شه همیشه تفتش میدادم...ممنون
*****************
سلام دوست عزیز
ممنونم شما به من خیلی زیاد لطف دارید
زکیه :
سلام الی جون میشه کمتر سیرش روبریزم واز چه نوع ماهی استفاده کردی
*******************************
سلام بله مقدار سیر سلیقه ایه
با ماهی شیر
sahar :
ببخشید با ماهی تیلاپیلا هم میشه درست کرد؟؟ واقعا ممنونم اگه ج بدین
**************
بله میشه
امان :
واقعا مرسى
شف مهران رمیزی پور :
خدا را شکر یکی پیدا شد تو این همه سایت طرز تهیه قلیه رو درست بنویسه...متشکرم
***********************
خواهش میکنم
نازنین :
واااای چه دستورپخت عالی دادین.
واقعا ممنون.
دو ساعت تمام دارم سرچ میکنم،انواع و اقسام دستورهای مختلفی رو دیدم ولی هیچ کدوم مثل شما دقیق و واضح نبود.خییییییییلی خوشحالم که سایت شما رو پیداکردم.
یه دنیا ممنون
*****************************************************
ممنونم از محبت و لطفتون دوست عزیز
خواهش میکنم انشاالله راضی باشین
فاطمه (بوشهری) :
آفرین بالاخره یه جا دیدم دستور قلیه رو درست و دقیق گفتن!!!!
*******************************
ممنونم دوستم
مریم :

ممنون از گذاشتن دستورات غذایی خوشمزه
راجع به قلیه ماهی اگرماهی روسرخ کنیم بعدبریزیم توش خوشمزه ترمیشه*

*******************************************************************

خواهش میکنم عزیزم

خب من به کم چرب تر بودن و سلامتش بیشتر اهمیت میدم چون همینطوری هم این خورشت خیلی چربه

اما به نظرم از لحاظ طعمی هم فرقی نداشت چون خود ماهیش خوش طعم بود و اصلا بو نداشت یعنی میخوام بگم به ماهی هم خیلی بستگی داره

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: