مریــــــــــــــــم بانو


 

این پوستهای شکری یکی از بهترین چیزهای بود که درست کردم. معطر و خوشمزه و چشم نواز. یعنی رسما عاشقش شدم و مطمئنم تا پایان فصل مرکبات بارها و بارها درستش میکنم. دستورش از سایت شف طیبه عزیز هست و چون از مراحلش کامل عکس ننداختم(آخه دوربینم شارژ نداشت) عکسها و دستور رو از سایت این بانوی هنرمند کپی میکنم.

 

پرتقال درشت 5 عدد (يا ساير مركبات مجموعا در همين حدود)
آب براي گرفتن تلخي پوستها حدود هشت ليوان
شكر 2 ليوان
آب دو ليوان
 
 
 
 
پرتقال يا ليمو يا نارنگي يا گريپ فروت رو پوست بگيريد.
سعي كنيد قسمت سفيد رنگش زياد نباشه چون همين قسمت سفيد رنگه كه تلخش ميكنه. البته اينم بگم من خودم بنا به ذائقه علاقه دارم كه از قسمت سفيد رنگ تا حد زيادي استفاده كنم چون دوست دارم تندي پوست پرتقال رو توي كيك يا نون احساس كنم.
 

حالا بايد بشينيم پوستها رو خورد كنيم. اگر قراره براي سر سفره عيد نوروز يا يلدا و مهمونيها پوستها رو شكري كنيم كه بايد همه يك شكل و يك اندازه و شيك خورد شن. منتها چون من هدفم تهيه پوست شكري واسه كيك و نون بود نا منظم و در سايز كوچيك خوردشون كردم

 

همه رو ميريزيم توي تابه يا ديگ و ميگيريم زير شير آب تا روش رو آب بپوشونه. بسته به سايز تابه ميشه حدود دو ليوان آب سرد.
 
 
 
 
 
روي حرارت قرارش ميديم با شعله زياد تا به جوش بياد
 
 
 
 
 
وقتي به جوش اومد ميريزيمش توي صافي و روش آب سرد ميريزيم تا خوب شسته شه
 
 
 
 
باز منتقلش ميكنيم به تابه و مجددا روش آب سرد ميريزيم
 
 

 همين مراحل رو سه بار ديگه هم تكرار ميكنيم تا تلخی پرتقال گرفته بشه.

 

حالا دو ليوان آب و دو ليوان شكر رو توي تابه ريخته و هم ميزنيم تا حل شه
 زيرش رو روشن ميكنيم وقتي خواست به جوش بياد حرارت رو كم كرده و پوست پرتقالها رو توش ميريزيم
 
 
 
 
ديگه هم نميزنيم
اجازه ميديم با حرارت خيلي ملايم واسه خودش شيرين شه
با تابه بزرگ و همين اندازه ها كه توي رسپي دادم براي من حدود 45 دقيقه طول ميكشه تا آماده اش كنم
 
نكات:
نسبت آب به شكر برابره پس مهم نيست كه چقدر پوست مركبات داريد شربت بايد همواره روي پوستها رو بپوشونه پس متناسب با سايز ديگ و حجم مركبات توي ديگ شربت شكر بريزيد
اگر هم بزنيد دونه هاي شكر به ديواره ديگ چسبيده بعد باز وارد شربت شده و بعدها توي يخچال باعث شكرك زدن شربت خواهد شد. ا
حرارت بايد حتما ملايم باشه كه سر فرصتي پوستها شيرين شن بدون اينكه شربت يكهو غليظ شه.
ممكنه 2 ساعت هم واسه شما طول بكشه. وقتي آماده است كه پوست مركبات شفاف شه و طعمش شيرين باشه و البته با كمي ته مزه تندي پوست مركبات. (كه البته اگر قسمت سفيد رنگش رو جدا كرده باشيد ديگه اصلا هيچ تندي اي احساس نخواهد شد)
زيرش رو خاموش ميكنيم و ميذاريم واسه خودش سرد شه
 
 
ميتونيد توي همين شربت تا سه روز توي يخچال نگهداريش كنيد
 
 
 
 
حالا ميريزيمش توي صافي و يه كاسه هم زيرش ميذاريم تا شربتش كاملا گرفته شه.
به مدت چند ساعت يا اينكه شب تا صبح (اگر شب تا صبحه بايد توي يخچال بذاريد)
 
با اين شربت ميتونيد انواع دسرها رو آماده كنيد يا موقع تزئين كيك لايه هاي كيكهاتون رو باهاش مرطوب كنيد يا توي اسموذي ها بريزيد يا هزارتا چيز ديگه. كلا مصرفش زياده. اگر شرايط رو درست رعايت كرده باشيد هرگز هم شربت توي يخچال شكرك نخواهد زد.
 
 
 
 
حالا پوستها رو توي شكر بغلتونيد و بريزيدشون روي يه توري بمونه تا حسابي خشك شن
 
 
 
 
الان به نظر شكرش زياد مياد ولي اينطور نيست. بعدا به جسمش ميره و درست ميشه
 
 

بعد توي زيپ لاك توي يخچال نگهداري كنيد. تا زمان استفاده توي كيكها و شيريني ها و نانها سر برسه

 

پ ن: من با شربت باقیمانده از شهد این پوستهای مرکبات شکری شربت درست کردم که بسیار خوش عطر و خوش طعم هست.

این هم پوست مرکبات شکری من(الی بانــــــــــــــــــــو)...عالیییییییییییییی بود مخصوصا با کره و مربا پرتقال برای صبحانه

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





میلک شیک آلبالو


اسموتی پاییزی


کیک پودینگ موز


کوفته برنجی






نظرات شما


مریم :

سلام.
این پوستها رو در چه کیک یا نونی استفاده می کنید؟
ممنون

---------

سلام برای نان شتلن

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: