الی بانو


من طی پروژه خمیر کنونی که این هفته راه انداختم برای بار دوم تو این هفته پیراشکی درست کردم

این دفعه با یه خمیر دیگه که به جرات میگم یکی از بهترین خمیرهایی بود که تاحالا درست کردم و پیراشکیش حرف نداشت

حتی دیشبم دوباره درست کرده که از پیراشکی دیشبی ها دیگه عکس نگرفتم

این خمیر شدیدا پف میکنه و خیلییییییییییییییییییی نرم و ترد و خوشمزه اس و زود هم بیات نمیشه

این خمیر عالی رو از وبلاگ ashpazi.blogfa.com یاد گرفتم

 

مواد لازم برای خمیر :
 
آرد                                   500 گرم
 
خمیر مایه                           یک قاشق غذا خوری سر پر
 
آب ولرم                               نصف استکان
 
شکر                                  یک قاشق غذا خوری
 
تخم مرغ                             یک عدد کامل و یک سفیده تخم مرغ(زرده هم برای روکش پیراشکی بذارید کنار)
 
شیر                                    125 سی سی ویا نصف لیوان
 
روغن  مایع                          125 سی سی ویا نصف لیوان
 
نمک                                   یک قاشق چای خوری
 
مواد لازم برای پر کردن پیراشکی: مایه ماکارانی یا هر چی که دوست دارید .
 
من سوسیس و فلفل دلمه ای و ذرت رو تفت دادم و بهش جعفری و زرشک و نمک و فلفل و زردچوبه و اویشن اضافه کردم
 
طرز تهیه :
 
مایه خمیر و شکر را خوب مخلوط می کنیم وبعد با آب ولرم مخلوط می کنیم  وروی  اون رو می پوشانیم وبه مدت ده دقیقه در جایی
 
نسبتا گرم قرار می دهیم.تا حجم آن دوبرابر شود .اگه حجم دو برابر نشد علامت اینه که یا مخمر فاسد شده ویا اینکه حرارت اب مناسب نبوده است .
 
متاسفانه از عمل اومدن مایه خمیر یادم رفت عکس بگیرم
 
 
 
 
آرد ونمک را مخلوط کرده وتخم مرغ وشیر  وروغن وهمینطور مایه خمیر فعال شده را به آن اضافه کرده وخوب مخلوط می کنیم تا یک دست شود وبعد به
 
مدت 5 دقیقه خوب ورز می دهیم .
 
 
 
 
 
 
 
 
روی خمیر را با با سلفون می پوشانیم .ودر جای  نسبتا گرم می گذاریم تا ور بیاید .
 
 
 
 
(حدودا یک ساعت طول می کشد ویک نکته مهم دیگر این است خمیر باید در ظرف بزرگ گذاشته بشه تا جا برای افزایش حجم داشته باشه )
 
بعد از ور اومدن حدودا حجم خمیر دوبرابر می شه .
 
که برای من تقریبا سه برابر شد
 
 
 
 
 
 
*برای پیراشکی
 
فر رو روی 180 درجه روشن کنید
 
حالا سطح رو آرد پاشی کنید و از خمیر برداشته و روی سطح پهن کنید و از مواد درست شده توش بریزید(من پنیر هم روی موادم ریختم)
 
و به هر شکلی دوست دارید بپیچیدش (من یکیشو مثل ماهی درست کردم)
 
روی پیراشکی ها زرده تخم مرغ مالیده و کنجد بپاشید
 
و در فر به مدت 15 تا 20 دقیقه بذارید تا خوب بپزه دست اخر هم گریل رو روشن کنید تا روش هم طلایی بشه
 
مطمئن باشید پیراشکی هاتون خیلیییییییییییییییی پف میکنن پس سعی کنید موق پیچوندن خیلی بزرگ درستشون نکنید
 
من با این خمیر 8 تا پیراشکی متوسط (نسبتا بزرگ)درست کردم که 2 تاش واقعا سیر کننده بود
 
 
 
 
 
 
مطمئنـــــــــــــــــــــــم عاشق این خمیر و این پیراشکی میشید
 
حیف از دیشبی ها نشد عکس بگیرم حیف چون همسری گفت دیشبی ها از قبلی هها هم بهتر بودن
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
امیدوارم درست کنید و لذت ببرید


به شما پیشنهاد میکنیم :





چیبس و پنیر


حلوا با موز


نان گیسو


کیک کاراملی






نظرات شما


الناز :
سلام .امشب میخواستم برای افطار یه غذای خمیری درست کنم . این پیراشکی رو که دیدم از دستور تهیه وعکسهاش حدس زدم که خوشمزه میشه .با نصف مواد خمیررو درست کردم.واقعا عالی شد مرسی از توضیحات کاملتون خمیر خیلی ترد وعالیه .
نسرین :
سلام من درست کردم خیلی محشر بود از اینکه خمیره اصلا اصلا به دست نمی چسبید و اذیت نمی کردوبراحتی خمیره را در دستم درست می کردم و هیچ نیاز به اضافه کردن آرد نداشت و نیاز به چرب کردن دست نبود . از شما الی بانو بسیار بسیار متشکرم . لطفا درست کردن خمیره پیراشکی را با آرد گندم را نیز بنویسید .
فاطمه :
ببخشید تخم مرغ بزنیم رو خمیر بو نمیگیره؟
لیلی :
سلام ببخشید 500گرم چند پیمانست
محدثه :
عالی بود خمیرش واقعا...ممنون من همیشه به دستور پخت های شما اعتماد دارم
*****************

ممنونم عزیزم شما به ما لطف دارین
زهرا :
دستور شما بهترین بود
واقعا عالی بود
متشکرم
فاطمه :
ممنون بازم برامون چیزای دیگه بزارین
نیلوفر :
چندشب قبل با این روش پیراشکی درست کردم که بسیار عالی شد امشبم باهاش پیتزا درست کردم فقط امشب کمی سفت شد که فکر کنم موقع پهن کردن خمیر بهش زیاد آرد زدم که اینطور شد
***************************************
نوش جانتون دوست عزیز
رویا :
سلام شکر چرا میریزین تو خمیر شیرینش نمیکنه؟ نیم کیلو ارد حدودا چند پیمانه است؟
**********************
سلام ممنونم
هر خمیری شکر میخواد ....نه اصلا این مقدار شیرین نمیکنه...هر پیمانه آرد 125 گرمه..پس نیم کیلو 4 پیمانه اس
محبوبه :
سلام الی بانو خانم واقعا مرسی از دستور خمیری که گذاشتی.من از روش درست کردم ولی لای خمیر شکلات تخته ای گذاشتم تو روغن سرخ کردم عین دونات شد.
******************************************
خواهش میکنم عزیزم
چه عالی نوش جان
نیلوفر :
سلام من دیشب با این دستور برای اولین بار درست کردم وبسیار عالی شد مرسی از توضیحات خوبتون
********************************
سلام عزیزم نوش جانتون
ممنونم بخاطر محبت شما
ایدا :
سلام میشه خمیر پیراشکی رو 24 ساعت در یخچال نگهداری کرد
************************************
سلام بله مشکلی نیست
حتی تو فریزر هم میتونید بذارید
آذر :
سلام
عالیییی ممنون..خمیرش حرف نداره
فاطمه :
ممنون از توضیحات
Mahshid :
سلام. بینظیره عالیه دستورش من تا حالا خمیرای زیادی درست کردم همش خراب شده یا تو فر سفت که چه عرض کنم سنگ شده ولی این یکی معرکست پیتزا عالی میشه. خیلی ممنون عزیزم دستت طلا
شیلا :
دستورتون نمیدونم چه تاريخيه ولی من امشب درست کردم و عالی بود ممنون از اموزشتون فقط آخرش که خمیر آماده شد کنترلش کمی سخت بود که دستم و چرب کردم حل شد شاد باشيد
***************************
نوش جان
وقتی خمیر چسبنده یه مقدار کمممم آرد روی سطح الک کرده و خمیر رو روش ورز بدید تا خوب شه
فاطمه :
من وقتی تو فر پیراشکی درست میکنم سفت میشه.حتی به توصیه دوستان ظرف آب هم داخل فر گذاشتم ولی بازهم سفت شده چیکار کنم.مرسی
******************************************
سلام دستورتو عوض کن
آرد هم زیاد میریزی که سفت میشه
دردانه :
سلام و تشکر از سایت عالیتون، میشه از خمیر مایه فوری استفاده کرد؟
**********************************
سلام ممنونم عزیزم
بله میشه
شبنم :
سلام، میخواستم بپرسم دمای شیر باید چقدر باشه؟
*-******************-*
شیر ولرم باشه
پگاه :
آیا میشه اگه از خمیر اضافه موند توی فریزر گذاشت ؟تغییر کیفیت نمیده!
*****************************
بله میشه گذاشت نه تغییر نمیکنه
فایزه :
سلام من طبق همین دستوری که گفتید درست کردم ولی حجم خمیر دو سه برابر نمیشه . پف میکنه ولی همین که میام خمیر ور بدم حجمش کم میشه
************************************************************************************
خمیر وقتی ور میاد
بعد از ور داد اون پفش میخوابه و این طبیعیه
با ر اومدن کیفیت خمیر خوب میشه و تو فر هم خوب پف میکنه
اما اگه اصلا خمیرتون ور نمیاد باید خمیر مایه رو عوض کنید چون حتما خراب شده
هما :
سلام ممنون از پیراشکی خوبتون،ولی من پیراشکیام مثل شما پف نمیکنه چیکار کنم؟؟
***********************************************
سلام
احتمالا مشکل از خمیر مایه ی شماست
نفیسه :
میشه سرخشون کرد؟؟
************************************
بله میشه
mojgan :

با تشكر از مطالب قشنگتون

******************************************

خواهش میکنم محبت دارید

mina :

سلام،میشه چند ساعت قبل از پخت،پیراشکی ها رو آماده کنم،خشک نمیشه؟؟ممنون اگه جواب بدین،واقعا احتیاج دارم

*********************************************

سلام عزیزم بله میشه به شرطی که روش تخم مرغ نکشی و روش رو چرب کنی که خشک نشه

تخم مرغ رو بذار موقع پختن روش بکش

رها :

سلام و با تشکر از شما.آرد مصرفی شما در این نوع خمیر از چه نوع آردی بوده؟

---------------------

سلام ممنون از محبتتون

آرد سفید عزیزم

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: