الی بانو


این دستور عالی رو از سایت آشپزانه یاد گرفتم و پیشنهاد میکنم این کلوچه ی خوشمزه رو حتما امتحان کنید

www.ashpazaneh.com/thread569.html

مواد لازم :
خمیر مایه : یک قاشق غذاخوری
شکر : یک قاشق چایخوری
کره : 60 گرم
شیر : یک پیمانه یا یک لیوان
آرد : به میزان لازم برای من تقریبا 2/5 پیمانه آرد سفید مصرف شد
 
مواد داخل نان: 
سیب شیرین متوسط : 2 عدد 
دارچین : یک قاشق چایخوری پر
زعفران : 1/3 قاشق چایخوری
شکر : 200 گرم 
گردوی خرد شده در صورت تمایل 
زرده تخم مرغ : 1عدد به همراه 2 قاشق آب ولرم برای روی نانها 
 
طرز تهیه : 
خمیر مایه را با 1 قاشق چایخوری شکر و 1/4 پیمانه آب گرم بزارید تا پف کند 15-20 دقیقه کافیست .
 
کره را 1 ساعت قبل بزارید در دمای اتاق تا نرم شود 
 
شیر را گرم کنید فقط ولرم شود نه داغ
 
خمیر مایه و کره و شیر و شکر را درون ظرفی بریزید و کم کم آرد اضافه کنید و با دست مخلوط کنید تا زمانی که خمیری نرم
 
بسیار لطیف و بدست نچسپ بدست بیاید. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
روی خمیر یک حوله بکشید و بزارید جای ولرم به مدت 1 ساعت و 45 دقیقه تا خمیر ور بیاید و حجمش 2برابر شود.
 
 
 
 
در این فاصله سیب را با رنده درشت رنده کنید و درون ماهیتابه بریزید و شکر را با سیب مخلوط کنید .
 
و تا زمانی که آب سیبها کشیده نشده تفت بدید . ( در صورت استفاده از گردو، همراه سیبها اضافه کنید )
 
وقتی آب سیبها کامل کشیده شد دارچین و زعفران اضافه کنید . و 1 دقیقه تفت بدید و از روی حرارت بردارید تا خنک شود . 
 
 
 
 
روی میز کار را آرد بپاشید و از خمیر گلوله هایی به اندازه یک نارنگی جدا کنید و گرد کنید. از این مقدار مواد 10 عدد نون بدست می آید .
 
 
 
 
وسط خمیر را گود کنید و از مواد سیب 1 قاشق داخل خمیر بریزید و دوباره گرد کنید . 
 
 
 
 
و روی میز با فشار دست خمیر را پهن کنید و اگر دوست داشتید روی خمیرها شکل بیندازید 
 
روی نانهای آماده زرده تخم مرغ بمالید و کنجد یا دانه خشخاش بریزید 
 
 
 
 
بزارید داخل فر روی درجه 180 درجه بمدت 20 دقیقه تا زمانی که روی نانها طلایی شود . 
 
اگه فرتون گازیه (مثل فر خودم) یه ظرف زیر طبقه ای که نون ها رو گذاشتید بذارید که نون ها نرم بشن
 
مواظب هم باشید زیر نونها نسوزه چون دمای فرهای مختلف متفاوته
 
 
 
 
این هم کلوچه ی خوشمزه به به با چای خیلییییییییییییی میچسبه اونم تو این هوای سرد و صدای بارون
 
 
 
 
راستی من وسط یکی از کلوچه ها شکلات گذاشتم که خیلی خوشمزه شد و پشیمون شدم که چرا وسط همه شون نذاشتم
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





کیک سه لایه (هنر مامان فینگول )


کیک ورمیشل2


فانل کیک


کوکو مرغ






نظرات شما


مهسا :
من درست کردم عالی شد
مخصوصا رنگو لعابش
مرسی عزیزم
ندا :
خیلی عالی.دست گلتون درد نکنه.کلوچه ها رو تو طبقه وسط فر قرار دادید عزیز؟؟؟
**************
سلام ممنون
بله در طبقه وسط
متین :
سلام ببخشید عزیزم یه سوال داشتم من روی هر چیزی از این قبیل که شما درست کردی درست میکنم زرده تخم مرغ میزنم یه کم ولی وقتی پخت بوی ذوق زرده میده حالم بهم میخوره از خوردنش با این خیلی هم خوشمزه میشن..راه حلی براش نداری خانمی؟؟؟
**************************************************************************
سلام دوستم من تا حالا به این مشکل نخوردم شما حتما خیلی حساس هستید
میتونید توزرده وانیل یا زعفران یا هل یا هر اسانسی دوست دارید بریزید
مهدیه :

سلام درست کردم خیلی خوب شد ممنون ازاینکه دستورش رو برامون گذاشتی فقط اینکه من تو کیک پز درست کردم و یکم که موند خمیرش سفت شد چکار باید بکنم

************************************

سلام نوش جون...خب عزیزم اون ظرف آب توی فر خیلیییییییییییییی رو لطافتش تاثیر داره و اینکه آردش اگه زیاد بشه زود خشک میشه

شاید آرد زیاد شده

هدی :

سلاممم الی جونم من نون رو درست کردم خیلی خوب شد فقط خشک شده چراااااا
حتی ظرف آب هم زیر ظرفم تو فر گذاشتم
بنظرم چیکار کنم نرم بشن

-------------------------------------------

سلام عزیزم

احتمالا مایه خمیرت خوب نبوده

یا خمیرت خوب حجم نگرفته یا آردت کم و زیاد بوده و خمیرت لطیف نشده

هانی58 :

الی جون دستت درد نکنه.
من بدلایلی نمی تونم از فرگازیم استفاده کنم و از مایکرو فر استفاده می کنم. دراین صورت بازم تو مایکروفرم کاسه آب بذارم؟
بازم متشکرم از دستورایی که میذاری.

-------------------------------------------------

خواهش میکنم عزیزم

تو ماکروفر آب نمیخواد عزیزم

 

تینا :

شکلات رو چطوری می زارین داخل کلوچه ها میشه توضیح بدین؟

------------------------

عزیزم یه تیکه شکلات تخته ای رو بذار بین خمیر

مهدیه :

سلام من این کلوچه ها رو درست کردم دستتون درد نکنه ولی یک سوال داشتم اونجا که نوشتین شیر و خمیر مایع و شکر رو اضافه می کنیم بعد کم کم آرد منظورتون کدوم شکره؟
چون یک شکر رو که به خمیر مایع اضافه کرده بودیم و یکی رو به مواد داخلی کلوچه؟
خود کلوچه ها هم شیرین میشه؟ چقدر شکر می ریزین ؟

--------------------------------

سلام عزیزم نوش جان

منظور همون شکر تو مایه خمیر هست

اما شما هم مثل من اون 200 گرم شکر رو نصف کن و 100 گرمشو تو خمیر بریز و نصفشو تو مواد وسط کلوچه

حالا اینو تو دستور اصلی اصلاح میکنم و می نویسمش

نیلی :

آفرییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییییین
خداییش حال کردم
آفرین دوم هم به معرفتت که وقت گذاشتی و دستورش رو گذاشتی
بووووووووووووووووووووووووووووووس

--------------------------------------

سلام نیلی جان

ممنونم عزیزم

شما به من خیلییییییییییییییییییییییییییییی لطف داری

بوووووووووووووووووووووووووووس

ستاره :

یلام الی جون
من متوجه نشدم یعنی چی یه ظرف بذاریم زیر طبقه ای که سینی کلوچه رو گذاشتیم
منظورت ظرف ایه تا کلوچه خشک نشه؟؟؟؟؟؟
راستی گریل فر رو هم روشن کردی
روی کلوچه ها چطوری این طور خوش رنگ شدن؟

------------------------------------------------------------

سلام عزیزم

بله یه ظرف آب بذار که کلوچه ها سفت نشن و بخار و رطوبت آب باعث نرمیشون بشه

بله وقتی پختن گریل رو روشن کردم

شیوا :

سلام بر خانومای هنرمند
دست گلتون درد نکنه
واقعا عالیه من که حسابی مشتاق شدم درست کنم......
ممنون از وقت و حوصله ای که به خرج میدید و اینکه از مراحل کار عکس میذارید، خیلی خوش سلیقه اید..............
بازم ممنون...

-------------------------------------------

سلام دوست عزیز

از شما ممنونیم با لطف بی نهایتتون ما رو به کارمون دلگرم میکنید

 

نگار :

افرین به این سلیقه
هزار افرین

-----------------------

مرسی دوست عزیزم لطف دارید

marmar :

عالی.ممنون از وقتی که میذارید.

===================

خواهش میکنم دوست عزیز

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: