مریم بانو


هیچوقت فکر نمیکردم درست کردن نون خامه ای به این سادگی باشه و جالبتر اینکه حین درست کردنش کلی ذوق داشتم و وقتی سینی نون خامه ایها آماده شد از شدت خوشحالی در پوست خودم نمیگنجیدم. به نظر خودم یکی از بهترین شیرینیهای که درست کردم همین نون خامه ای بود.

من از دستور شف ژولیت عزیز درست کردم و عین دستورش رو براتون میزارم. البته عکسها کار خودمه.

 

مواد لازم :

آرد 200 گرم

تخم مرغ ۴ تا ۵ عدد

روغن ۲ قاشق سوپ خوری

پودر قند ۲/۳  پیمانه

نمک نصف قاشق چای خوری

وانیل نصف قاشق چای خوری

شکر 2قاشق غذا خوری

آب ۱ پیمانه و نصفی

خامه۲۵۰ گرم


آب ، نمک ،شکر و روغن رو ته یه قابلمه کوچیک میریزیم و رو حرارت ملایم اجاق گاز میزاریم تا جوش بیاد .

 



وقتی جوش اومد آرد رو یه دفعه به این مخلوط اضافه میکنیم و با قاشق چوبی مخلوط میکنیم و مرتب هم میزنیم تا زمانی که خمیر سفت بشه و مثل یه توپ وسط قابلمه جمع بشه .
 

 



از روی حرارت برش میداریم کمی هم میزنم تا خنک بشه .
بعد از این که کمی سرد شد تخم مرغ هارو یکی یکی اضافه میکنیم و خوب هم میزنیم تا خمیر نرم و لطیفی داشته باشیم.

 

 



سینی فر رو چرب میکنیم و این خمیر نرم رو توی قیف ماسوره دار ( یا بدون ماسور ) میریزیم و بشکل گرد بزرگ یا کوچیک تو سنی فر میچینم با فاصله و میزاریم تو فری که از قبل داغ شده رو دمای ۴۰۰ درجه یا آخرین درجه حرارت فر  و به مدت ۷ ت ۱۰ دقیقه میزاریم بپزه ،وقتی دیدیم پوف کرد و طلایی شود از تو فر در میاریم و میزاریم که خنک بشه .

 



نکته مهمی که اینجاست واسه این که نذارید پف نون خامه ای بخوابه باید سریع از سینی فر در بیریم و روی یه دستمال نخی بزاریم تا خنک باشند.
 

 

 


خامه رو با پودر قند و وانیل خوب هم میزنیم تا حجم پیدا کنه و بعد از این که نون ها خنک شود با یه قیف خامه رو داخل این نون خامه ای ها پر مکنم و در آخر اگه دوست داشتید کمی شکلات آب شده روش میریزیم .

 

این هم تجربه خودم در مورد پخت نون خامه ای:

1) شعله باید ملایم باشه تا آب زیاد تبخیر نشه.

2) زمان خنک شدن خمیر قبل از اضافه کردن آرد حدود پنج دقیقه هست و در این حین خمیر رو جابجا کنید تا به طور یکنواخت خنک بشه.

3) در مرحله ای که تخم مرغ رو اضافه میکنید حتما از دستتون برای ورز دادن استفاده کنید و تا یه تخم مرغ به خورد خمیر نرفت بعدی رو اضافه نکنید. ضمنا من از 4 تا تخم مرغ استفاده کردم.

4)مدت زمان پخت برای من 25 دقیقه بود.

5)دقت کنید خمیر رو وسط سینی فر که روی حرارت مستقیم قرار میگیره نزارید. چون زود میسوزه بلکه از دو طرف سینی استفاده کنید.

 

 

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





شربت شاه توت


کاپ کیک وانیلی


کوکی شکلات و پسته


کتلت مرغ و باقلا






نظرات شما


عاطفه :
سلام نون خامه ای رو داخل توستر هم میشه درست کرد؟ چطوری؟
************************

سلام تجربه نگردم
آذین :
سلام ممنون از دستور پخت شیرینیهای خوشمزه تون.من درستش کردم ولی یه ذره توش خمیر بود طبقه وسط هم گذاشتم میخواستم بدونم مشکل کارم کجا بوده.ممنون از شما.
فرشته :
سلام نان خامه ایی من داخلش خمیره ولی روش کاملا پخته دلیلش رو کاملا توضیح میدید ممنونم 30دقیقه تو فر بود
******************************************
سلام عزیزم
احتمالا دمای فر خوب نبوده یا سینی رو طبقه ی پایین فر گذاشتید

5)دقت کنید خمیر رو وسط سینی فر که روی حرارت مستقیم قرار میگیره نزارید. چون زود میسوزه بلکه از دو طرف سینی استفاده کنید.
سمیرا :
من ماکروفردارم چه جوری باید درست کنم

***************************************

تجربه ای ندارم شرمندم دوست گرامی
ریحانه :
سلام. ببخشید. من وقتی اردو اصافه کردم با این ک مدامم هم میزدم خمیرم گوله گوله شد. مشکل کجاس

***************************************

سلام
خمیر رو با ویسک میتونید مخلوط کنید که گلوله نشه
مطهره :
ببخشید داخل کیک پز هم میشه درست کرد؟
***********************************************
باید امتحان کنید دوست عزیز
میترا :
من میخوام تعداد زیاد درس کنم.میخوام خمیرشو آماده کنم یه سری بذارم تو فر.سری دومو وقتی سری اول پخت بذارم.خمیرش بمونه خراب نمیشه؟باید بذارم یخچال؟ممنون
**************************
مشکلی براش پیش نمیاد دوستم
یاسمن :
سلام عزیزم مرسی بخاطر دستور شیرینی خوبت لطفا میشه بگی وقتی که خامه رو تو قیف ریختیم چجوری باید وارد نون کنیم مثلا باید با نوک قیف ته نون رو سوراخ کرد و خامه را ریخت داخل نون و وقتی خامه را ریختیم بعد باید چی کارش کنیم.
مرسی عزیزم
****************************************************
سلام خواهش میکنم
بله همین کار رو بکنید و شیرینی ها رو بذارید داخل یخچال
راحله :
عالیه عزیزم ممنون به خاطرتوضیحات خوبت
مهناز :
سلام
من میخوام از فر گاز برا درست کردنش استفاده کنم میخوام بدونم 200 درجه سانتیگراد حرارت خوبیه؟
********************************************************
سلام آخرین درجه ی فر رو باید استفاده کنید
اول دوتا از نون خامه ای ها رو با دمای اخر بپزید
اگه وسطش خمیر موند و. زیرش سوخت باید دمای فر رو کمتر کنید تا قلق پختش بیاد دستتون
فاطمه :
سلام ببخشید منظور از پیمانه چه پیمانه ای هست ؟
*****************************************************
سلام پیمانمه های استاندارد شیرینی و کیک پزی
بخش مقیاسها و پیمانه ها رو تو سایت ببینید عکس پیمانه رو گذاشتم و مفصل دربارش مطلب گذاشتم
http://chefartist.ir/showpages580.html
محدثه :
سلام
من چندبار درست کردم ولی هر دفعه روی شیرینی طلائی نمیشه، وسطش خمیر میشه و زیرش میسوزه
هم شعله رو بعد از چند دقیقه کم میکنم که نسوزه و هم بالاترین طبقه میذارمش
****************************************************************************
سلام شما فر داغی داری
برای همین احتمالا باید دمای فر رو کمتر بگیری
شیرینی رو همیشه طبقه وسط بذار
میتونی وقتی حاشیه اش طلایی شد گریل رو روشن کنی تا همش طلایی بشه
نرگس :
من هنوز درست نکردم ولی خیلی ذوق دارم دروستش کنم و قطی دروست کردم بهتون خبر میدم
مهتاب :
سلام
زمانی که شیرینی رو میزارین تو فر شعله ی هر دو طبقه رو روشن میکنید؟ اگه نه کی شعله طبقه بالا روشن میکنین؟
ممنون
*******************************************************
سلام
اصلا نیازی به شعله ی بالا یا همون گریل نیست
إلی :
من ک دوبار درست کردم،همه چی ام درست بود مشکلی نداشتم،،ولی اصلا پف نکرد مثل شما،،خیلی کم بود فضا واسه خامه اصلا نداشت،،بدجور توو ذوقم خورد
آرشیدا :
سلام من تو تستر درست کردم وارفتن و خراب شدن اصلا هم پف نکردن چکارکنم
**************************************
سلام
تو فر درست کنید
مریم :
سلام ممنون از این دستورتون اما من درست کردم پف کرد اما داخلش خمیر بود مشکل کجاست
*********************************
سلام خواهش میکنم
مشکل از زمان پخت و دمای فر هست
نفيسه :
سلام ببخشيد ميشه از اسبري خامه بجاي خامه فرم كرفته استفاده كرد?
************************************
سلام بله میشه
گل رز :
آیا می شه خمیر را بعد از اضافه کردن تخم مرغ با همزن مخلوط کنیم؟

**********************************
3) در مرحله ای که تخم مرغ رو اضافه میکنید حتما از دستتون برای ورز دادن استفاده کنید و تا یه تخم مرغ به خورد خمیر نرفت بعدی رو اضافه نکنید.
مهسا :
سلام .خمیری که درست کردم خیلی شل وفرم ماسوره رو نمیگیره دلیلش چی میتونه باشه.ممنون میشم کمکم کنید
********************************************
سلام… حتما اندازه گیریتون تو مواد اولیه دقیق نبوده
ارغوان :

سلام خسته نباشید
ببخشید بکینگ پودر نمیخواد؟

*********************************

سلام ممنون

نه بیکینگ پودر نداره

مبینا :

خیلی عالی بود

*****************************

ممنون

zahra :

خیلی راحت دستور پختشو گفتین....امیدوارم بتونم درست کنم

*********************************

حتما میتونی عزیزم

الهام :

چطوری توش خامه ریختین؟باچه جور قیفی

**************************************

عزیزم با قیف یه بار مصرف یا پلاستیکی یا پارچه ای که ماسوره هم میخوره...تو قیف ماسوره بذار و خامه رو توی قیف بریز و داخل شیرین رو خامه بریز
 

سمیرا :

سلام 200گرم آردیعنی چندپیمانه؟

***************************************

سلام...هر پیمانه آرد برابر با 125 گرم هست و 200 گرم تقریبا 1/5 پیمانه + 1 قاشق سوپخوری

لیلی :

سلام عزیزم
من یه سوال داشتم اگه خامه فرم گرفته داشتیم بازم باید وانیل و پودرشکر بهش اضافه کنیم؟

**********************************

سلام عزیزم

اگه خامه فرم گرفته بود احتیاجی به وانیل و پودر شکر نیست

محبوبه :

مبتونید به جای خامه از حلوا برای مراسم ها استفاده کنبم خیلی جالب میشه

**************************

بله درسته خیلی عالی میشه

دانیال :
عالی بود
فرزانه :

سلام ممنون از دستئر پختت
اگه روغن مایع بریزم خراب میشه؟

---------------------------------

سلام عزیزم

خواهش میکنم

نه مشکلی نیست با روغن مایع هم میشه درست کرد

باران :

ممنون دستور خیلی خوبی بود .نونش خیلی خوب شد ولی خامه ای که درست کردم فرم نگرفت و وآب شد و از نون ها ریخت بیرون
اگر میشه لطف کنید طرز تهیه خامه فرم گرفته رو بذارین

------------------------

خواهش میکنم عزیزم

خامه فرم گرفته:http://chefartist.ir/showpages385.html

مهناز :
سلام من درست کردم خیلی خوب شد ممنون ازدستورخوبی که گذاشته بودی
سارا :

روغن باید جامد باشه عزیزم؟دما فارنهایت یا سانتی گراد؟!

**********************

روغنش که معلومه تو عکس جامده

دما هم این که گفته شده فارنهایت هست

شما اگه نداری روی آخرین درجه فرتون بذارید

zahra :

salam honarmand dar che tabaghei az fer bezaram

*******************

سلام

تو طبقه ی وسط فر بذار دوست عزیز

کمند :

یک سوم مواد یعنی چقد ؟ببخشید من خیلی خیلی صفر کیلومترم هیچی بلد نیستم لطفا منم راهنمایی کن چون ماکروفر دارم میخواهم حتما بپزم ممنون

 

***********************

 

کمند جان منظورم اینه که مقدار مواد اولیه رو نصف کنید یعنی هر چی تو دستور مواد لازم نوشته را نصف کنید تا قلق پخت این شیرینی داخل ماکروفر دستتون بیاد

raha :

كلا همه شون زيرشون سوخت ولي داخلشون خمير بود

 

****************

 

رها جان باید درجه فرت رو کم کنی یا اینکه سینی شیرینی رو یک طبقه بالاتر بزاری

raha :

سلام منظورم داخل نون خامه ايي هست داخلش خمير بود ولي كفش كاملا سوخته شد متاسفانه .
به نظرتون بايد شعله اشو بايد رو چقدر مي زدم

 

***************

 

فقط اونهای که روی حرارت مستقیم قرار دارن سوختند یا کل نون خامه ایها؟ معمولا شیرینیها رو دو طرف سینی فر میزارن تا نسوزند

اما اگر احساس میکنید مشکل از دمای زیاد فرتون هست حرارت رو بیست درجه کم کنید.

چون شما گفتید داخلش نپخته بود اما کفش سوخت به نظر منم دمای فرت زیاده

RAHA :

سلام من اينو درست كردم پف هم كرد ولي تهش خمير بود به نظرتون مشكلش چي بود

 

**************

 

رها جان منظورت داخل نون خامه ای هست یا کف زیرش؟

در هر صورت به نظرم باید مدت زمان داخل فر رو بیشتر کنی

مامی سالار :
ممنون از راهنمایتون حتما امتحانش میکنم
مامی سالار :

عالی بود
مریم جون میشه توی مایکروفر هم درست کرد؟
ممنون

 

***************

 

ممنون عزیزم

من که امتحانش نکردم. به نظرم با نصف یا یک سوم مواد درستش کن و بزار تو ماکروفر. ببین چطور میشه