الی بانو


منبع دستور:شف ژولیت
 
امروز می‌خوام در مورد کیک اسفنجی و همه نکات مهمی‌ که  داره صحبت کنم .
با این که به قیافش نمیخوره که سخت باشه اما پر از نکاتیه که اگه ندونید هیچ وقت کیک اسفنجی خوبی‌ نخواهید داشت چون خیلی‌ نکات ریزی داره که اگه رعایت بشه یه کیک خوشمز داریم که پایه کیک های تولد ، عروسی‌ ، پارتی و ،،،،، هست .من اول از همه نکاتی‌ رو که واسه همه دستورهای کیک اسفنجی استفاده میشه رو بهتون میگم و بعد میرم سراغ دستور کیک اسفنجی های که واقعا حرف نداره اگه همه این نکتو را رعایت کنین
 
 امروز می‌خوام بطور تخصصی در مورد کیک اسفنجی بگم که خیلیها خواسته بودین که واستون دستور کیک اسفنجیو بذارم .
 ما ۳ نوع کیک اسفنجی داریم یعنی‌ این ۳ کیک از یه خانواده هستن که من امروز واستون آموزش میدم.
۱. کیک آنجل فود که توش هیچ چربی‌ استفاده نشده  .
۲. کیک اسفنجی که بعضی‌ دستورها توش روغن وجود داره و تو بعضی‌ دستورها روغن لازم نیست .
۳.کیک شیفون  یا گنسیس که توش از روغن استفاده میشه .
 یه نوع از این کیک اسفنجی هست به اسم کیک اسفنج امریکایئ که می‌تونه یه کوچولو کره داشته باشه و تعداد بیشتری تخم مرغ نسبت به کیک های اسفنجیه دیگه  .
 
نکات خیلی خیلی‌ مهم کیکهای اسفنجی :
برای نکات مهم کیک اسفنجی و طرز پخت کیک‌های اسفنجی معروف دنیا به ادامه مطلب تشریف ببرید.
نکات خیلی خیلی‌ مهم کیکهای اسفنجی :
 ۱. از نکات خیلی‌ مهم واسه داشتن یه کیک اسفنجی خوب اینه که به هیچ عنوان نباید قالبمون رو چرب کنیم اگه تو دستورش ما از کره و یا مارگارین یا روغن مایع استفاده  نکردیم چون چربی‌ با وجود حرارت وارد بافت کیکمون میشه و حباب های هوائی که با زدن سفیده و زرده ایجاد کردیم رو از بین میبره .پس خیلی‌ خوبه که از قالب های کیک نچسب استفاده کنیم واسه درست کردن کیک اسفنجی  و یادمون باشه که قالب کیکی که قبلا استفاده کردیم رو باید یه بار دیگه بشوریم و خوب خشکش کنیم تا هیچ اثری از چربی‌ روش نباشه ، اگه قالبمون نچسب نیست بهتره از کاغذ استفاده کنیم کف قالبمون البته یادمون باشه بدون چرب کردن کاغذ.
۲.همیشه بهتره از آرد کیک نه  آرد معمولی‌ واسه درست کردن کیک اسفنجی استفاده بشه چون به کیکمون حالت پوک تری میده نسبت به بقیه آرد های معمولی‌ ، منظورم از آرد کیک آردیه که خیلی‌ بافتش سفید باشه و بدون بکینگ پودر باشه .
۳.در مورد شکری که استفاده میکنیم واسه کیک اسفنجی یادمون باشه که نباید شکر معمولی‌ که تو آشپز خونه داریم استفاده کنیم در واقع باید اون شکرو یه چند ثانیه تو آسیاب برقی خوردش کنیم یه کوچولو نه این که پودر کنیم پس اینم از نکات خیلی‌ مهم تو بهتر شدن بافت کیک اسفنجی . پس یادمون باشه زیاد پودرش نمی‌کنیماااااااا فقط طوری که حس کنیم خوردهاشو چون اگه زیاد پودرش کنیم زمانی‌ که شکرو با سفیده هم می‌زنیم شکری که زیادی پودر شده باشه وقتی‌ با سرعت زیاد با سفیده قاطی‌ میشه نمیتونه ساختار سفیده رو بشکنه تا سفیده پف بیشتری بکنه و حالت استنباط بیشتری داشته باشه ،خیلی‌ حرفه ای‌ گفتم نه؟؟ دارم میگم دلیلشو تا بدونید وقتی‌ میگم پودر نکنید دلیلش چی‌ می‌تونه باشه.
۴.وقتی‌ سفیده تخم مرغ رو با شکر  جدگونه می‌زنیم این باعث میشه که ذرات شکر وقتی‌ می‌خواد با  سفیده تخم مرغ قاطی بشن تولید حباب می‌کنن و این حباب ها باعث میشه که کیکمون خوب پف بکنه .
 ۵. قبل از آماده کردن کیک باید همه مواد کیک رو اندازه بگیریم و آماده کنار دستمون باشه چون ما باید خیلی‌ سریع کارمان انجام بدیم تا اون حباب های که ایجاد شده تو مایع کیک از بین نره یعنی‌ قبل از شروع کار قالبمونو آماده می‌کنیم مواد اندازه گیری می‌کنیم و همه چی‌ آماده واسه شروع .من با عکس واستون کاملا نکات مهم این کیک رو در ابتدا  توضیح میدم
این مواد اصلی‌ کیک اسفنجیه آرد، بکینگ پودر، تخم مرغ، شکر،وانیل پودر تار تار. معمولا از این مواد تو کیک‌های اسفنجی استفاده میشه که البته ممکنه تو بعضی‌ از دستورها بعضی‌ از این مواد حذف بشه،
 
 
۶. تو بعضی‌ از دستورهای کیک اسفنجی زرده و سفیده جدا زده میشه و تو بعضی‌ از دستورها زرده و سفیده با هم زده میشه . یادتون باشه که حتما حتما قبل از شروع کار یک بار کامل دستور رو بخونیم و بعد دوباره از اول شروع می‌کنیم قدم به قدم جلو رفتن.
مراحل زدن سفیده
 
 تو این مرحله  همیشه شکر یا پودر تار تار اضافه میشه
 
 
اگه زرده و سفیده جدا زده میشه همیشه یادمون باشه وقتی‌ داریم سفیده رو می‌زنیم کمی‌ کرم تار تار اضافه می‌کنیم چون کرم تار تارکمک میکنه به پف بیشتر سفیده تخم مرغ و همینطور ثابت نگاه داشتنش پف سفیده.
 هولوحوش نصف قاشق چایخوری البته این دل بخواهیه .
۸.در مورده زرده هم یادمون باشه که تا زمانی‌ که کرم رنگ بشه و پف بکنه هم می‌زنیم اول با دور آهسته شروع می‌کنیم  و بعد با دورمتوسط هم می‌زنیم دور تند ممنوع.
۹. شکر رو  همیشه به آرومی‌ به زرده اضافه می‌کنیم و تا زمانی که دیدم خیلی‌ خوب پف کرد هم می‌زنیم یعنی‌ تا بیشترین حالت ممکن پف بکنه .
 
 
۱۰. آرد رو که حتما حتما چند بار الک کردیم رو به آرومی‌ مخلوط می‌کنیم با مایعمون که کمی سقیده هم اضافه کردیم و با ویسک یا همون همزن دستی به طور دورانی خیلی‌ آروم ،
JPEG Hoster
 
 یادمون باشه یهو همه آردو نمیریزم, ۳/۱ رو میریزیم و هم می‌زنیم و وقتی‌ کاملا مخلوط شد باز یه مقدار دیگه آرد میریزیم و  نصف سفیده رو میریزیم و باقیمانده آردو مخلوط می‌کنیم به آرومی‌ خیلی‌ اروم و  بعد باز باقیمانده سفیده و آرد رو میریزیم و با نهایت دقت مخلوط می‌کنیم طوری که حبابها از بین نره یادتون نرهاا 
 
 
 
باید مواد کاملا مخلوط بشن و یه مایع یک دستی‌ که توش آرد و سفیده دیده نمیشه داشته باشیم.
۱۱. ارد و سفیده مخلوط شدن بلافاصله تو فری که قبلان حداقل ۱۵ دقیقه پیش روشن کردیم و گرم شده تو طبقه وسط فر میگذاریم و وقتی‌ که کامل پف کرد در فررو بازمی‌کنیم و وسط کیک رو کمی‌ فشار میدیم اگه دیدیم حالت اسفنجی داشت و پف کرده بود پس پخته شده و یا می‌تونیم از خلال دندان هم استفاده کنیم واسه چک کردن پختن کیک .
۱۲. متاسفانه کیک اسفنجی به راحتی‌ در نمیاد از قالب واسه این که راحت تر در بیاد بلافاصله که از فر در اوردینش قالبو برعکس بذارید تا وقتی‌ که سرد بشه و کیک به راحتی‌ جدا بشه. این کار باعث میشه که سلولهای هوا از داخل بافت کیک کشیده بشه و کیک وقتی‌ قالب برعکسه بشه  رطوبتشو حفظ کنه البته باید روی طوری بر عکس کنیم .اما اگه خوش شانسین و قالب نچسب دارین که دیگه راحت راحتین و این دردسر هارو هم ندارید  کیک به‌راحتی‌ از قالب جدا می‌کنید .
۱۳. سعی‌ نکنید که کیکو برش بزنید تا زمانی‌ که کاملا خنک نشده کیک اسفنجیو همیشه با تیز‌ترین چاقوی که داریم برش می‌زنیم.
۱۴. وقتی‌ کیک سرد شد اونو لایه یه حوله یا پارچه نخی بپوشونید و تو یخچال بذرید .
۱۵. کیک اسفنجی نباید بیشتر از ۳ روز تو یخچال نگاه داشته بشه مگر این که بخوایم فریزش کنیم که میتونیم واسه چند هفته اونو فریز کنیم.
۱۶.اگه دیدیم کیکمون خوب پف نکرده علتش می‌تونه خوب مخلوط نکردن سفیده با زرده باشه.یا اگه خیلی‌ هم بزنیم در نهایت با یه کیک سنگین زمخت روبرو هستیم که همه زحمتمون به باد رفته اما خوب اینم یه تجربست دیگه.
۱۷. یادمون باشه که تخم مرغ باید بهترین کیفیت رو داشته باشه  واسه همین تخم مرغ های درشت و سالمو انتخاب می‌کنیم.
 
خوب اینم از نکات کنکوری کیک اسفنجی حالا میریم سراغ دستور پخت کیک های اسفنجی
آماده ایید ؟؟؟؟
 
 کیک اسفنجی امریکایئ 
 
کیک اسفنجی امریکائ واقعا من ازش راضی‌ هستم کاملا ,چون همیشه خوب از آب در اومده  و مزه لیمو هم میده یعنی‌ عطر لیمو . و بطور شگفت آوری هم بافتش عالیه و هم اینکه سبکه و در واقع پوک .این کیک اسفنجی رو میشه هم به تنهایی خورد و هم اینکه با خامه و یا میوهای تازه مثل توت فرنگی‌ ، باه باه واقعا عالی‌ میشه کیک اسفنجی با توت فرنگی‌ و خامه ,تمشک. 
نکات مخصوص  واسه درست کردن این کیک :
این کیک علت پفش بکینگ پودر نیست در واقعه همون تخم مرغ که باعث میشه حسابی‌ پف بکنه .پس مطمئن باشین که تخم مرغتون کیفیت خوبی‌ دارن و از همه مهمتر سرد نیستن و به دمای اتاق رسیدن.زرده رو هم یادمون باشه وقتی‌ با شکر زده میشه کاملا پف بکنه و کرم رنگ بشه که واسه هم زدن زرده با شکر کلا هولوحوش ۵  دقیقه  زمان نیاز دارین  تا خوب هم بزنید با دور متوسط و اگه از همزن برقی استفاده نمیکنید  باید  ۷ تا ۸ دقیقه هم بزنید . خسته میشین اما ارزششو داره ، یا این که پول یه مقداری پس انداز کنید و یه همزن برقی دستی‌ کارراه انداز بگیرین که خیلی‌ به دردتون میخوره.
سفیده رو از زرده جدا می‌کنیم کی‌ ؟؟؟ زمانی‌ که سرده و از یخچال بیرون آوردیم چون زمانی‌ که تخم مرغ سرده به راحتی‌ زرده از سفیده جدا میشه یک ساعت قبل از شروع کار این عملیاتو انجام میدیم و روی سفیده و زرده رو که ازهم جدا کردیم با یک پلاستیک میپوشنیم تا به دمای اتاق برسه و گرم بشه به قولی‌ .
 
خوب  میریم واسه شروع کار
مواد لازم :
۶ تخم مرغ درشت  که به دمای اتاق رسیده باشه
 ۲۰۰  گرم  یا  ۱ پیمانه شکر آسیاب شده
۱ ق چ وانیل
 ۱ ق  غ  آب  که به دمای اتاق رسیده باشه
 پوست لیمو ترش که رنده کردین پوست اطراف دورشو
۱۰۰  گرم یا ۱ پیمانه آرد الک شده
  ۴/۳ق چ  کرم تار تار 
                                 
خوب اول از همه فر رو روشن می‌کنیم میگذاریم رو درجه ۱۷۷ سانتیگراد یا  275 درجه  فارنهایت .
 سینی فر رو تو طبقه وسط میگذاریم  و میریم سراغ قالبمون . واسه  کیک های اسفنجی خیلی‌ خوبه که مواد روتو دو تا قالب بریزیم  , واسه این دستور ما نیاز ادریم به ۲ تا  قالب ۱۰ اینچی‌ یا ۲۵ سانتیمتری  داریم اگه نچسبه که هیچی‌ اگه نچسب نیست با کاغذ پارچمنت که مخصوص قالب کیک هست میپوشنیم اطراف و کف قالبو  رو اگه  از این کاغذی مخصوص ندارید میتونید با کاغذ معمولی‌  بپوشنید فقط  یادتون باشه ترو تمیز در بیارید مثل قالب.
۱. خوب اول از همه ۵۰ گرم یا  ۴/۱  پیمانه از شکرو با آرد قاطی‌ می‌کنیم میذاریم کنار .
۲. خوب حالا از ۱۵۰ گرم شکر باقیمانده ۱۰۰  گرمشو  یا  ۲/۱ پیمانه رو با زرده تخم مرغ خوب قاطی‌ می‌کنیم یا با همزن دستی‌ یا برقی به مدت ۵  تا  ۷ دقیقه .
۳. بعد از این مرحله آب و پوست لیمورنده شده رو با وانیل به این مخلوط زرده و شکراضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم .
۴.  بعد از این که کاملا مخلوط شدن آرد و شکری رو که قبلا مخلوط کرده بودیم با همدیگه رو تو این مواد میریزیم اماهم نمیزنیم میذاریم یه گوشه کنار و میریم سراغ هم زدن سفیده .
۵. سفیده رو  تا زمانی‌ که دیدیم یه مقدار سفت شده و سفید هم می‌زنیم و بعد از اون کرم تار تار رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تاخوب مخلوط بشه و بعد شکر باقیمانده رو که هولوحوش ۵۰  گرم بود رو بطور آهسته و آروم آروم به سفیده که درحال هم زدن هستیم اضافه می‌کنیم وهم می‌زنیم مواد روتا زمانی که سفیده کاملا پف بکنه و خودشو گرفته باشه .
۶ . یه کوچولو از این سفیده رو به مخلوط دیگه مون که کنارگذشته بودیم یعنی‌ همون آرد و زرده تخم مرغ اضافه می‌کنیم و به آرومی‌ با ویسک هم می‌زنیم و وقتی‌ قاطی‌ شد بقیه سفیده رو میریزیم به آرومی‌ و  هم می‌زنیم . یادمون باشه که هیچ وقت خیلی‌ زیاد هم نمیزنیم فقط  تا زمانی‌ که این مواد با هم مخلوط بشن و سفیده کاملا قاطی‌ بشه یعنی‌ نباید بیشتر از ۱ دقیقه  هم زد.
۷. بلافاصله تو قالب میریزیم و رویه مایع کیکمونو با کف قاشق صاف می‌کنیم خیلی‌ آروم و میگذاریم تو فر واسه  ۳۵- ۳۰  دقیقه  . تا زمانی‌که دیدیم پخته شده و چک کردیم،  میذاریم بیرون فر و قالب رو بر عکس میگذاریم روی یه سطحی که جریان هوا از پائین بتونه رد‌ بدل باشه واسه یه ساعت تا کاملا خنک بشه .
۸. بعد از اون با یه کارد اطراف کیکو باز می‌کنیم تا به راحتی‌ از قالب جدا بشه .
۹. بعد از این که کمی‌ سرد شد لایه حوله میپیچنیم و میذاریم تو یخچال تا چند ساعت که سرد بشه و آمده بشه واسه تزیینمون.
 
 این کیک اسفنجی آمریکایی رو من با کرم نسکافه ای لعاب دادم 
 
 
 
کیک اسفنجی ویکتوریا
 
این کیک هم از کیک های خیلی‌ کلاسیک وقدیمیه که ملکه‌ی ویکتوریا عاشق این کیک بوده و واسه همین به اسم اون گذشته شده ، ملکه ویکتوریا بعدظهرها این کیک اسفنجیو با  چأی انگلیسی‌ میخورده و حسابی‌ لذت میبرده .
شما هم میتونید روی  کیک پودر شکر بریزید و با چأی بخورید واقعا خوشمزست و طعم خوبی‌ داره بخاطر کره که توش استفاده میشه .
خوب بریم سراغ دستور پخت کیک اسفنجی ملکه ویکتوریا اما لازمه قبل از شروع کار یه فاتحه بفرستین واسه این ملکه خوش  اشتها.
 
 
مواد لازم :
۲۲۵ گرم کره یا روغن مارگارین که به دمای اتاق رسیده باشه 
 ۲۲۵ گرم شک دانه ریز خیلی‌ رییز یا همون آسیاب شده نه پودر قند .
  ۴ تخم مرغ درشت  که به دمای اتاق رسیده باشه 
  ۲ ق چ وانیل
 ۲۲۵ گرم یا یک پیمانه آرد الک شده
۱ ق چ‌ بکینگ پودر
 یه کوچولو شیر حدود ۲ قاشق غ  که به دمای اتاق رسیده باشه 
اینقدر این جمله  که به دمای اتاق رسیده باشه رو تکرار میکنم تا ملکه ذهنتون بشه
۱. خوب اول از همه فر رو روشن می‌کنیم رو ۱۸۰ سانتیگراد میگذاریم یا  ۳۵۰  درجه فارنهایت و میریم قالبمون روکه  از ۲  قالب  ۱۸ سانتی یا ۷ اینچی‌ استفاده می‌کنیم رو کف و اطراف قالب رو چرب می‌کنیم خیلی‌ کم و آرد میپاشیم . تو این دستور بخاطر این که کره داره ما می‌تونیم به قلبمون کره بزنیم تا راحت جدا بشه از قالب اما تو دستور بلایی اجازه نداشتیم این کارو بکنیم . 
۲. شکر و کره رو خیلی‌ خوب با هم قاطی‌ می‌کنیم برای ۷  تا ۵دقیقه تا حسابی‌ پف بکنه و رنگش کرم روشن بشه و شکرحسابی‌ بره تو خورده کره .
۳. تخم مرغ هارو هم دونه به دونه اضافه می‌کنیم هم می‌زنیم  حدود ۳تا  ۲دقیقه  .
۴. بعد وانیل رو بهشون اضافه می‌کنیم و مخلوط می‌کنیم .
 ۵. حالا کم کم آرد الک شده با بکینگ پودر رو اضافه می‌کنیم وبا یه قاشق بزرگ یا همزن دستی به آرومی‌ مخلوط می‌کنیم مواد روتا  زمانی‌ که خوب مخلوط بشن یادمون باشه خیلی‌ زیاد هم نمیزنیم اما دیگه نه مثله دستور بلایی حساسیت زیادی نشون نمیدیم.
۶. شیر رو هم در آخرین مرحله اضافه می‌کنیم و یه کوچولوی دیگه هم می‌زنیم .
۷. حالا این مواد روتو دو تا قالبمون میریزمیم و میذاریم تو فر تا واسه ۲۵  تا  ۲۰  دقیقه پخته بشه  و وقتی‌ چک کردیم و دیدیم کیکمون پخته شده  ازفربیرون میاریم و ۵ دقیقه میذاریم تا خنک بشه و بعد از اون از تو قالب جدا می‌کنیم .
 کاپ کیکی که تو پست قبلی‌ گذشتم واستون عکساشو با این دستور کیک اسفنجی ویکتوریادرست کردم .
 
 
 
 
کیک اسفنجی نروژی
 
 
 
مواد لازم:
۸ تخم مرغ  خوشگل و ترو تازه  
۲۰۰ گرم شکر
۲۰۰ گرم آرد
۲۰۰ گرم  کره
۱ق چ  وانیل
۱. اول از همه فرمون رو روشن می‌کنیم میگذاریم روی دمای ۱۸۰ درجه  یا ۳۵۰  فارنهایت  . و میریم سراغ قالبمون اگه نچسبه که هیچی‌ اگه نچسب نیست با کاغذ پارچمنت که مخصوص قالب کیک هست میپوشنیم اطراف و کف قالبو  رو اگه  از این کاغذی مخصوص ندارید میتونید با کاغذ معمولی‌  بپوشنید فقط  یادتون باشه ترو تمیز در بیارید مثل قالب
 
۲. بعد از اون زرده تخم مرغ رو خوب با همزن هم می‌زنیم طوری که کرم رنگ بشه و پف بکنه حسابی‌
۳. بعد از این که پف کرد ۲ ق غ شکر رو اضافه می‌کنیم یادتون نره که گفتم چه شکری رو باید استفاده کنیم.
۴. وقتی‌ شکرمون همشو مخلوط زرده تخم مرغ کردیم وانیل رو اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم تا خوب مخلوط بشه .
۵. حالا  تو یه ظرف تمیز و خشک دیگه ای‌ سفیده روهم می‌زنیم با شکرتا خوب پف بکنه 
۶.  وقتی‌ سفیده حسابی‌ پف کرد  یه مقدارشو به زردمون اضافه می‌کنیم با یه مقدار آردی که قبلا الک کردیم.
۷.  همانطور که قبلان بهتون گفتم به آرومی‌ با ویسک هم می‌زنیم طوری که حبابهای تخم مرغ ازبین نره و در ضمن خیلی‌ زیاد لفت نمیدیم تو هم زدن یعنی‌ به آرومی‌ مخلوط می‌کنیم که آرد و سفیده کلا با هم خوب مخلوط بشه یعنی‌ هولوحوش  ۱ دقیقه باید این کارو انجام بدیم .
۸. بعد از اون میریزم تو قالبمون که قبلان کفش کاغذ گذشتیم و اگه قالبمون نچسبه که راحتیم .
۹. تو فری که داغه داغه میذاریم و تو این مدت اصلا نباید در فر رو باز کنیم تا ۲۶ تا ۲۷ دقیقه و بعد از اون باز می‌کنیم چک می‌کنیم که پخته شده یا نه .
۱۰. کلا زمان  پخت این کیک ۳۰  دقیقه ست اما بازم بستگی به فرتون داره اگه دیدین هنوز پخته نشده باز واسه ۲ تا ۳دقیقه بذارین بپزه  . و بعد از این که پخت سریع از فر بیرون میاریم و رویه طوری که هوا جریان داشته باشه از زیرش قالب رو برعکس می‌کنیم و همینطوری میذاریم باشه تا زمانی‌ که سرد بشه و بعد از اون قالبو بر میداریم و کیکمنو لایه یه حوله یا پارچه نخی میپیچونیم و میزاریم تو یخچال .
تموم شد فکر می‌کنم همه نکاتی‌ که  لازم بود واسه این کیک اسفنجی گفتم .
 
 
 
کیک  اسفنجی  ژاپنی
 
دستور اخری که می‌خوام کاملا توضیح بدم کیک اسفنجی ژاپنیه که خیلی‌ خوشمزست ومیتونید  حتی خالی‌ بخورید بخصوص با چای یا نسکافه ، من خودم خیلی‌ دوست ادرم این کیک اسفنجی ژاپنی رو  .
 
باید بگم این کیک گزینه مناسبی واسه تزئین نیست چون بافتش خیلی‌ لطیفه و زود از هم میپاشه .  کیک یه مقدار حالت حالت تر و یا مرطوب رو داره با یه بافت خیلی‌ خوب و خیلی‌ هم سبک . تو این کیک خیلی‌ خیلی‌ مهمه که اندازه گیری دقیق انجام بشه واسه همین من هم واستون دقیق میزارم اندازه گیری مواد رو .  یادتون باشه واسه برش دادن این کیک زمانی‌ که پخته شد از یک چاقویه خیلی‌ تیز استفاده کنید تا باعث ناشه که کیک خورد بشه . همیشه یادمون باشه که تخم مرغ رو با سرعت کم شروع به زدن بکنیم چون  وقتی‌ صورت همزنمون کمه باعث میشه حباب های ریز بوجود بیاد که باعث میشه خوب کیکمون پف بکنه اما اگه با سرعت زیاد هم بزنیم حبابها بزرگی‌ ایجاد می‌کنیم که سریع هم ترکیده میشن و کیک پف نمیکنه .
من  چندین بار با درست کردن این کیک مشکل داشتم تا الان که کلی‌ تجربه واسه درست کردن این کیک به دست آوردم .من پیشنهاد میدم که اول کیک های اسفنجی دیگه ای رو امتحان کنید بپزید اگه برای اولین بارتونه که میخواید کیک اسفنجی درست کنید و وقتی‌ یه مقدار تجربه به دست آوردین این کیک اسفنجی ژاپنی رو درست کنید اما اگه اعتماد به نفستون خیلی‌ بالاست پس چرا معطلید دست به کارشین این کیک رو درست کنید من هم همه جزیاتش و  تجربیاتمو واسه این کیک واستون  توضیح میدم که بیشتر کمکتون کنم .
 
مواد لازم :
۸ تا  تخم مرغ درشت      
۳۰۰ گرم  شکر دانه ریز
۲۰۰گرم  آرد معمولی‌ نه آرد کیک
۱۰۰ سی‌ سی‌ یا ۲/۱ پیمانه  شیر
۵ ق غ عسل
 ۲  غ چ  وانیل
 
۱. خوب اول از همه فر رو روشن می‌کنیم رویه درجه ۱۷۰  سانتیگراد  یا ۳۴۰  درجه فارنهایت .و میریم سراغ قالبمون اگه نچسبه که هیچی‌ اگه نچسب نیست با کاغذ پارچمنت که مخصوص قالب کیک هست میپوشنیم اطراف و کف قالبو  رو اگه  از این کاغذی مخصوص ندارید میتونید با کاغذ معمولی‌  بپوشنید فقط  یادتون باشه ترو تمیز در بیارید مثل قالب  و باید با یه مقدار کوچولو کره چرب کنیم  کاغذو هم اطراف و هم کف کاغذو . و یه مقدار کوچولو شکر میپاشیم تو کف قالب .
۲. تو یه قابلمه آب جوش میگذاریم تا به جوشه .
خوب میریم سراغ مواد کیک و مخلوط کردنشون
۳. اول از همه شیر و ۴ قاشق از عسل رو با هم قاطی می‌کنیم یادتون نره که یه قاشق عسل رو واسه مرحله بعدی کنار بذارید .
۴. وقتی‌ یه مقدر هم زدیم یک کوچولو یعنی‌چند ثانیه میگذاریم تو ماکروفر تا شیر و عسل داغ بشه اگه ماکروفر نداشتید میتونید شیر رو از قبل گرم کنید و بعد عسل رو قاطی‌ ‌کنید باهاش  .
۵. آرد رو دو بار الک می‌کنیم تا خوب سبک بشه به قولی‌ .
۶. تخم مرغ ها  رو میشکنیم تو یه ظرف  و به هم می‌زنیم واسه ۱دقیقه .
۷.  بعد شکر رو اضافه می‌کنیم و کاسه مون رویه همون قابلمه ای که آب جوش هست میذاریم و هم می‌زنیم و زمانی‌ که دیدیم شکر کاملا مخلوط شده  و دیگه  درشتی نداره توش برمیداریم از رویه قابلمه و باز ادامه میدیم به هم زدنمون ۲ تا  ۳ دقیقه  اگه دیدیم سرد شد باز برمیگردونیم به همون روی قابلمه آب جوش و باز هم می‌زنیم  .
اگه صورت همزنمون کم باشه و حوصله به خرج بدین من بهتون قول میدم که  کیکتون واقعا عالی‌ میشه با یه بافت خیلی‌  لطیف .اگه از همزن دستی‌ استفاده می‌کنیم لازم نیست تند تند هم بزنیم حرکت دستمونو با همزن به طور متوسط هم می‌زنیم. هولوحوش ۱۵ دقیقه  هم می‌زنیم با همزن برقی و با همزن دستی‌ ۲۰  دقیقه .زیاده نه؟؟؟  من هم خسته میشودم واسه همین می‌شینم و هم میزنم ، شما میتونید نیروی کمکی‌ بگیری از همسرتون ، بچه هاتون ، ،،،،،،، و هر کسی‌ که بیکار تو خونه داره می‌چرخه .شما باید برای یه مدت طولانی هم بزنید .
۸. خوب زمانی‌ که به پایان کارمون نزدیک میشیم و خوب هم زدیم مایعمون خیلی‌ خیلی‌ پف کرده و اگه با انگشتمون روش خط بندازیم اون خط از بین نمیره ،وانیل رو اضافه می‌کنیم و کمی‌ هم می‌زنیم .
۹. خوب حالا این مواد به شیر و عسلمون اضافه می‌کنیم و دیگه همزن برقیو میذاریم کنار و با همزن دستی‌ یا همون ویسک هم می‌زنیم به آرومی‌ و آرد رو حالا همونطور که داریم هم می‌زنیم آروم آروم هر دفعه یک قاشق غذاخوری اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم  و تا زمانی‌ که آرد کاملا به خورد مواد رفت هم می‌زنیم .
۱۰. حالا این مایعمون رو تو قالب بزرگی‌ که قبلا آماده کرده بودیم میریزیم یا اگه دو تا قالب داریم به طور مساوی تو دو تا قالب میریزیم و تو فری که داغه داغه میذاریم واسه ۵۰ دقیقه بپزه تا زمانی که پخته بشه و با چک کردن یک چوب کبریت یا خلال دندان وسط کیک فرو می‌کنیم که اگه مایع کیک بهش نچسبیده باشه و تمیز بیاد بیرون پس کیکمون پختست .
حالا اون یه قاشق عسل رو با یه کوچولو آب ۲ قاشق غذاخوری آب داغ اضافه می‌کنیم و هم می‌زنیم  و زمانی‌ که تا کیک رو از تو فکر در آوردیم و داغه رویه سطح کیک با برش میمالیم .
و زمانی‌ که سرد شد نه کاملا سرد طوری که هنوز گرماشو حس میکنید از تو قالب بیارید بیرون این دفعه قالب رو بار عکس نمی‌کنیم مثل دستورهای قبلی‌ .
 وقتی‌ که درش آوردیم توی نایلون میپیچونیمش نه حوله و میذاریم تو یخچال برای چند ساعت .
اگه کیکمون با دمای اتاق کاملا سرد بشه و بعد اونو بذاریم تو یخچال باعث میشه که کیکمون یه مقدار خشک بشه واسه همین باید حواسمون باشه که کیکمون گرماشو از دست نداده باشه زمانی که میخوایم تو یخچال بذاریم.
بعد که کاملا واسه چند ساعت سرد شد کیک رو با یک چاقوی خیلی‌ خیلی‌ تیز برش میدیم .
آها یه نکته دیگه رو هم بگم که شما میتونید این کیک رو تو قالب  کاپ کیک یا مافین هم بپزیدبا همون دمای فر برایه ۲۰ تا ۲۵  دقیقه .
 
چقدر نوشتم ، کلی‌ هم تحقیق کردم تا واستون همه نکات رو گفته باشم .کیک شیفون هم خیلی‌ کیک خوشمزه و خوشگلیه که راحت تر از کیک اسفنجی هم هست من حتما تو پست های بعدی بهتون اون  کیک رو هم یاد میدم
خوب من بهتون  ۴تا دستور کیک اسفنجی معروف دنیا رو گفتم با همه نکاتی‌ که مهم بود ، یادتون باشه که همیشه واسه گرفتن یه نتیجه خوب تو کیک پزی باید همه چیز دقیق رعایت بشه ، اندازه گیری ، دما ، زمان ، ....
 
امیدورم واستون مفید بوده باشه بازم اگه هر سوالی‌ داشتید بپپرسید دوستای‌ خوبم .
یادتون باشه که همیشه شاد باشید این یه دستوره 
 
 
*************************************
 
نکات مهم:
علل خرابی کیک های اسفنجی 

متن برنامه

زمختی کیک اسفنجی: 
1- داغ بودن بیش از حد فر
2- زدن فوق العاده زیاد مواد
زبری کیک اسفنجی:
1- زدن نشدن سفیده تخم مرغ به اندازه کافی
2- خوب مخلوط نشدن مواد با هم

چسبندگی رویه کیک:
1- بیش از حد زدن زرده تخم مرغ
2- پختن کیک در زمانی کمتر از مدت گفته شده در دستور

پف نکردن کیک اسفنجی:
1- کم زدن سفیده تخم مرغ یا زیاده از حد زدن آن پس از فرم گرفتن
2- زدن یا هم زدن زرده تخم مرغ و سفیده تخم مرغ به جای مخلوط نمودن آن دو از روی اصول صحیح (با لیسک و به حالت دورانی)
3- بزرگ بودن قالب نسبت به حجم خمیر
4- داغ بودن بیش از حد فر
5- باز کردن در فر قبل از سپری شدن دو سوم زمان پخت کیک 
 
*********************************************
 
چند نکته ریز و مهم درباره مخلوط کردن آرد با زرده و سفیده (در اسفنجی و شیفون)

دیروز یکی از بچه ها از من پرسید که موقع مخلوط کردن آرد با مواد دیگه در اسفنجی چه نکاتی رو رعایت میکنم؛ من از اولی که کیک و درست میکنم تا مرحله آخر، مرور کردم و نکاتی که به ذهنم رسید و تو این مدت اهمیتشون رو تجربه کردم برای ایشون گفتم... امیدوارم به درد شما هم بخوره. اگر بچه های دیگه نکته ای رو تجربه کردن بگن من هم استفاده میکنم لبخند
 
در مورد مخلوط کردن آرد، یه نکته هست که شاید خیلی ها بهش توجه نکرده باشن چون مربیامون هم هیچ وقت روش تاکیدی نداشتن، اون استفاده از "لیسک" مناسب و سیلیکونی هستش. استفاده از لیسک برای کار شیرینی پزی، همیشه کار آدم و راحت میکنه. مثلا برای انواع کیکها و شیرینی هایی که قراره یه ماده ای رو بدون همزن اضافه کنیم، یه لیسک خوب عصای دست آدمه و مثل تمام لوازم کاربردی دیگه لذت کار و برامون بیشتر میکنه اما برای کیکهای اسفنجی یا شیفون که اینقدر حساسن و باید مواضب باشیم پف سفیده نخوابه، من میگم لیسک ضروریه و تو کیفیت نهایی کار خیلی تاثیر داره......... خیلی لیسک تو لوازم قنادیا هست اما فقط جنس سیلیکونیش کاربردیه، چون انعطاف لازم و داره. من 2 سال پیش یه جفت خریدم 4.500 که خیلی هم ازش راضیم. (لینکش - عکسش)

یه کار دیگه هم که از اساتید یاد گرفتم و رعایت میکنم اینه که آرد و تو چند مرحله اضافه میکنم. برای حجم کم، مثلا 3 یا 6 تخم مرغی، سفیده و زرده رو خیلی با احتیاط مخلوط میکنم، بعد آرد رو تو 3-4 مرحله اضافه میکنم و مخلوط میکنم. برای حجم بیشتر، ظرف آرد و سفیده رو کنار دستم میذارم، یه کمی (در حد یک تا یک و نیم لیوان) سفیده یه کمی (در حد 10-12 قاشق) آرد، میریزم؛ همینطور ادامه داره تا تموم بشه............ اما مخلوط کردنشون باید به صورت دورانی و خیلی با احتیاط باشه، در عین حال نباید از آرد گلوله ای مونده باشه.
 
یه نکته ای هم که الان یادم افتاد و باز خیلی کمک میکنه، اینه که مواد خشک (آرد و آرد ذرت و بیکینگ پودر و نمک و اگه باشه پودر کاکائو) رو با هم مخلوط میکنیم و چند بار الک میکنیم و کنار میگذاریم تا موقع استفاده....... نکته اینجاست زمانیکه این مواد خشک رو میخوایم با زرده و سفیده مخلوط کنیم، همینطوری نریزیم روی اونها؛ حتما اونها و بریزیم توی الک و مستقیم روی مواد الک کنیم... اگر این کار و نکنیم و با قاشق بریزیم، هم یه هو سنگینی میکنه و هر بار یه مقدار کم از پف مواد و میگیره، از اون مهمتر اینه که آرد الک شده چون باز میشه، احتمال گلوله شدن رو کمتر میکنه بنابراین زودتر با مواد مخلوط میشه و کمتر هم میخوره.... در نتیجه احتمال خوابیدن پف سفیده کمتر میشه.
 
یه چیز کوچولوی دیگه هم هست که البته هیچ وقت به عنوان نکته کسی نمیگه اما چون من خودم همیشه اینطوری راحت تر و زودتر موادم هم میخوره گفتم بگم ممکنه به درد شما هم بخوره... اونم اینه که من تازگیا هیچ وقت روی سطح بالا مثل روی اُپن یا کابینت، این مرحله هم زدن مواد و انجام نمیدم! ظرفم و میذارم روی زمین، تا خوب روی اون مسلط باشم و مواد و مخلوط کنم... برای من این مرحله مهمه چون تسلطم و بالاتر میبره.
 
یه نکته مهم مهم مهم (ببخشید نکته هام تموم نمیشه ناچار) اونم اینکه ظرفی که قراره مواد نهایی رو (زرده و سفیده و آرد) رو مخلوط کنیم اصلا نباید کوچیک باشه! باید در حدی بزرگ باشه که نگران ریختن مواد از دور و بر ظرف نباشیم و با تسلط و دقت کامل هم بزنیم.
 
من سعی کردم با به یاد آوردن مرحله مرحله کارم، تمام نکات لازم و بگم... بازم اگر چیزی یادم اومد براتون میگم.
**********************************************************
 
روش مخلوط کردن مواد (زرده، سفیده و آرد) به صورت دورانی در کیک اسفنجی و شیفون
سوال خیلی از دوستای خوبم هست. من این عکسها رو آماده کردم که توضیحام گویاتر باشه. 
 
منظور همون هم زدنه منتها از یه طرف مشخص. مثلا اگه جهت عقربه های ساعت داریم میگردونیم تا آخر به همون سمت باشه یا برعکس اگر خلافش هم میزنیم تا آخر هم همون و ادامه بدیم.
 
3 تا نکته است که این روش و کامل میکنه:
اولیش همون بود که گفتم چرخش به یک جهت از شروع تا پایان.
 
دومین نکته اینه که شروع هر دور هم زدن، باید از ته ظرف باشه؛ یعنی نوک لیسک به کف ظرف میخوره.... انتهای چرخش، لیسک باید برسه بالای ظرف، یعنی روی مواد.
 
سومین نکته اینکه، شروع هر دور هم زدن، همونطور که از کف ظرف شروع میشه باید از دیواره ظرف شروع بشه..... و همونطور که داره لیسک به سمت بالا هدایت میشه، باید به سمت مرکز مواد و ظرف بیاد.
 
عکس پایین و آماده کردم. سعی کردم 3 تا نکته همزمان توش نشون بدم:
 
خلاصه مطلب اینکه وقتی هم زدن و شروع میکنیم، همین که داریم میچرخونیم به یک جهت، همزمان لیسک رو به سمت مرکز و بالا هم هدایت میکنیم. این مخلوط کردن به صورت دورانی هستش که ما رو زودتر به نتیجه میرسونه.............. فقط یه چیزی هم اضافه کنم، اینکه هر یه دوری که هم میزنیم، یه کمی ظرف و بچرخونیم و دور بعدی مخلوط رو انجام بدیم که همه جای مواد به این شیوه هم بخوره.

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





قزل آلا سرخ شده


لازانیای رولی


عیش السریا(فرنی با نان تست)


کیک اسفنجی






نظرات شما


miss nasim :
سلام خانمی
امیدوارم همیشه عالی باشی چون من امروز عالیم فقط به این خاطر که شما باعث شدی روزم عالی بشه!!!!!!!!
من تا دیروز 3تا کیک تولد درست کرده بودم دوتاش زیادی نرم ولطیف از اب در اومد که میشه گفت خیلی شل بودن !!!
یکیش هم خیلی سفت شده بود وانتهای کیک خمیر شده بود !!!! منم که خیلی ناراحت وغصه دار چندین بار توی مرورگر سرچ کردم کیک های اسفنجی رو ودستورات مختلفو!!!
ولی جواب نگرفتم تا اینکه دستور شما رو که کاملا توضیح داده بودین خصوصا کیک امریکایی رو درست کردم بافتش عالی شد !!!من که مونده بودم واقعا این کار منه!!!!! البته یه خراب کاری بزرگ هم انجام دادم که میگم براتون ...
من قالب کمربندی رو محض احتیاط کاغذ انداختم اضافه کاغذ انداختم پایین میز که دم دست نباشه !!!
دقیقا لبه میز افتاد رو کف پوش!!!
قالبو مواد ریختم که لبه میز بود بعدیکدفعه دستم خورد بهش وچپه شد روی کفپوش اشپزخونه !!!
شانس اوردم که بیشتر مواد ریخت روی کاغذ روغنی روی زمین !!! با اینکه گفته بودین شوک نباید به مواد داده بشه ممکنه خراب بشه کیکتون !!!!!
ولی در نهایت بعد جمع کردن مواد روی کاغذ ومنتقل کردن توی ظرف دیگه وکلی پروسه تمیز کردن... !!!در نهایت نهایت کیک عالی از اب در اومد که مدیون شمام !!!!
اینا رو گفتم که کسی اعتماد به نفسشو ازدست نده وشروع بکار کنه خصوصا با نکات شما!!!! من روز بدی داشتم با اون اتفاق ولی خروجیم عالی شد بهتر از همه کیک های دیگه ام بود!!!!
خیلی طولانی شد ببخشین ولی بازم میگم مدیونتونم ومرسی از نکات خوبتون وانشالا همیشه تن خود وخانوادتون سالم باشه.
ممممممررررررررررررسسسسسسیییییییییییییییییییییییییی


**************************************************************
سلام دوست عزیز.
امروز بعد از مدتها تونستم قسمت نطرات سایت رو باز کردم و نظر شما انقد جذاب بود که نظرم روجلب کرد
چه عالی که با اینهمه دردسر باز کیکتون عالی شده

خوشحالم وقتی موفقیت دوستان رومی بینم. انشاالله همیشهههههههههههههه موفق و شاد باشید
ممنونمممممممممممم بخاااااطر محبتتوووووووووووووووووون
سحر :
سلام... من کیک آمریکایی رو درست کردم.. بافتش فوق العاده سبک و نرم شده... ولی متاسفانه بوی تخم مرغ میده... آیا خامه کشی کنم بوش میره؟؟؟ برای بوی تخم مرغ چه کنم؟؟؟
**************************
سلام عزیزم
اگه که وانیل زدین و تخم مرغ هم خوووووووب زده باشین بعد از خنک شدن و خامه کشی بوی تخم مرغ نمیده خیالتون راحت
مونا :
سلام من کیک رو درست کردم اسفنجی شد و عالی ولی خیلییییی بوی کره میده ی جوری ک اصلا من خودم دوست ندارم بخورم باید چیکارکنم؟؟؟؟
************************************
سلام برای اینکه بو نده باید بجای کره از مارگارین یا همون کره گیاهی استفاده کنید
نورا :
سلام دست گلتون دردنکنه
پری :
میشه بگید نحوه ی عضویت چگونه هست؟من میخام عضو بشم در سایت شما.........لطفا کمکم کنید
******************************
عزیزم اگه منظورتون آموزشهای آنلاین هست با این شماره در واتساپ یا تلگرام در ارتباط باشین که بهتون شرایط رو بگم 09138814596
فریده :
سلام و تشکر از تجربیات بسیار حرفه ایتون از اینکه با سایتتون اشنا شدم خیلی خوشحالم و مایلم در فیس بوک از مطالب جدیدتون استفاده کنم اگر ممکنه منو در سایتتون عضو کنید.
*********************************
سلام دوست عزیز
روز خوش
ممنونم شما به ما لطف دارید..اما ما عضویت در سایت نداریم..ما یه کارگاه آنلاین داریم که آموزش در واتساپه و مجازی هست.که شماره برای ثبت نام گذاشتم
شرایط و شهریه رو هم داخل مطالب اخیر میتونید ببینید
مهتاب :
مطالب سایتتون و نحوه نوشتنتون عالیه لذت می برم وقتی میام تو این سایت
امیدوارم همیشه سالم و دنیا به کامتون باشه
**************

ممنونم دوست عزیز
لطف دارید...انشاالله همیشه سالم و موفق و خوشبخت باشید
ماهرخ :
سلام
ممنونم كه با حوصله نكات لازم براى پخت كيك را بيان كرده ايد .
شاد باشيدوپاينده.
مونا :
سلام خیلی ممنونم از توضیحاتتون من مدل آمریکاییشو درست وردن طبق دستور شما عااالی شد.ممنونم
********************************
سلام
نوش جان
Ziba :
سلام ممنون ازتوضيحاتتون من هیچی از پخت کیک نمیدونم اما خیلی علاقمندم مطالبتون خیلی مفید بود فقط سوالی داشتم توکيکهايي که زرده وسفيده جدانميشه شکر ووانيل کی استفاده میشه باید از همون ابتدا شکر ووانيل اضافه بشه ؟
*********************
سلام خواهش میکنم
بله با تخم مرغ اضافه کنید
مریم :
ممنونم از نکات و رسپی های عالیتون
گیلدا :
سلام وافعا از توضیحات خیلی خیلی خیلی کامل و خوبتون ممنونم.....
پری :
سلام اگه قالب نداشتیم از چی میشه استفاده کرد؟
************************
سلام
از قابلمه
راضیه هاشمی :
سلام من اولین باره که سایت شما را می بینم مافقط کیک ساده بلد بودیم وبه سایت شما برای درست کردن همه نوع کیکی مراجعه کردیم

راستی این کیک هارا می تونیم در توستر هماماده کنیم
*************************
سلام ممنونم لطف دارید
در آون توستر فکر کنم بشه
البته امتحان نکردم
aylar :
سلام ممنون از راهنمایی خوبتون اگه تو کیک اسفنجی که تو دستورش شیر داشته باشه شیر نریزیم کیک خراب میشه ؟؟
*****************************************
سلام خواهش میکنم
تغییر دادن رسپی اونم کیک اسفنجی که خیلی حساسه معلومه که باعث خراب شدنش میشه
هیچوقت بدون علم و تجربه دستور رو تغییر ندید
مهری :
سلام.ممنون از دستورای خوب شیرینی هاتون.اگه پودر تاتار نداشته باشیم جانشین نداره.تو یک سایت گفته بود به جاش از سرکه یا آبلیمو به همون میزان استفاده کنین.چون تو شهر ما این پودر نبود.
*************************************************
سلام
میتونید حذفش کنید یا آب لیمو ترش جایگزینش کنید
moj :
با سلام ممنون از نکات خودتون من چند بار کیک اسفنجی درست کردم هر دفه وسط کیک حالت خمیر داره کیک خیلی سنگین اصلا بافت نرم و اسفنجی به خودش نمی گیره حدود یک ساعت هم بیشتر تو فر می مونه اما باز نمی پزه نميدونم کجا کار اشتباه من زرده و سفیده رو جدا نمی کنم چون با اون دستوری که پختم اینطور گفته بود ممنون
خاله مریم :
خوشمزه ترین کیکی بود که خوردم واقعا مرسی tank you
***************************************
نوش جاااااااااااااااااااااان
معصومه :
سلام،اینقد خودمونی و راحت توضیح دادین ک جای هیچ ابهامی نیس،ممنونم ازتون امروز میخوام به این روش کیک اسفنجی رو درست کنم ،البته دوس دارم کشمش و کنجد وگردو هم کی داشته باشه،با اجازتون،اینستا هم هستید؟
****************************************************
سلام خواهش میکنم عزیزم
بله اینستا داریم
atena :
سلام خسته نباشی.کیک اسفنجی درماکرویوازچ قالبی میتونم استفاده کنم.قالب پیرکس جواب نمیده.لطفاراهنماییم کنید.مرسی بابت نکات ریزخیلی سپاس
******************************************************************
سلام ممنونم من خودم تاحالا کیک با ماکروویو نپختم
اما این لینک رو معرفی میکنم مطالعه کنید http://mamisite.com/forum/t49.html
زینب :
با سلام
من کیک اسفنجی رو درست کردم ولی ته کیک خمیر شده علتش چی میتونه باشه؟
باسپاس
*****************************
سلام این لینک به دردتون میخورهhttp://chefartist.ir/showpages633.html
و این.http://chefartist.ir/showpages579.html
http://chefartist.ir/showpages1056.html
نسرین :
سلام عالی بود فقط خواهشا راهنماییم کنین چیکار کنم کیکم پفش نخوابه چندین بار درست کردم اصلا پف نداره اعصابم بهم ریخته باتشکر فراوان
************************************************************************

سلام ممنون لطفا این لینک ها رو مطالعه کنید خیلی به دردتون میخوره
http://chefartist.ir/showpages580.html

http://chefartist.ir/showpages1056.html
نازی :
Woooooooow
Great
Tnx
*************************
You're welcome
الهه :
سلام نکات خیلی زیاد بود مرسی
****************************
سلام خواهش میکنم
سودابه :
شيريني هاي لطيفه من خيلي درسيني پخش ميشن وبهم ميچسبن ونازك ميشن يعني مايع من باچهارعدد تخم مرغ ويك ليوان ارد ويك ليوان شكر شل ميشه چكاركنم تالطيفه هام خوب دربياين متشكرم

******************************************
سلام دوست عزیز لطفا لینک مربوط به شیرینی لطیفه رو با دقت مطالعه کنید
http://chefartist.ir/showpages.aspx?tid=850
در این شیرینی نحوه زدن تخم مرغ و مخصوصل سفیده و نحوه فولد کردن بسیار مهمه و کته ی کلیدی این شیرینی هست
ساناز :
سلام میخواستم درموردوقت هم زدن موادبدونم یعنی هرموادرابایدچنددقیقه داخل کیک هم زد
*********************
سلام ...بستگی به نوع کیک داره
mahroo :
خیلی ممنون ازاین همه نکته کلیدی خیلی استفاده شد .
****************************

خواهش میکنم مهرو جان
الی :
آخه باید به قسمت مساوی تقسیم شه بعدشم بلد نیستم اندازه سه چهار اسکوپ مواد درست کنم من اندازه هارو کلی میدونم
*****************************
عزیزم قسمت مربوط به مقیاسها رو مطالعه کنید تا دستتون بیاد
الی :
سلام دوستم خداقوت,الی جون من میخوام واسه تولد همسرم کیک درست کنم ولی چند رنگ یه دونه قالبم بیشتر ندارم بعد باید موادو یه جا درست کنم که ب طور مساوی تقسیم کنم به نظرتون مواد بیرون بمونه خراب نمیشه؟
توروخدا سریع جواب بده
***************************************

سلام ممنون
هر دفعه اندازه همون قالب مایه درست کن و بذار توفر تا کیک بپزه مایه ی کیک دوم رو درست کن
بهار :
مرسی برا راهنماییتون دوست عزيز
********************
خواهش میکنم
محمد رضا :

سلام خسته نباشید طرز تهیه کیک یزدیو میخواستم برام ایمیل کنید از شما خیلی خیلی ممنونم

*********************************

سلام ممنونم...ما نمیتونیم دستوری رو ایمیل کنیم تو سایت میتونید دستور کیک یزدی رو خیلی راحت از قسمت

جستجو یا در قسمت کیک ها پیدا کنید

زهرا :

سلام، ممنون از آموزش کامل و عالیتون،
من کلا کیک درست نمیکنم، اصلا بلد نیستم، ولی دیروز برای تولد همسرم کیک اسفنجی امریکایی رو درست کردم، مو به مو دستورات شما رو اجرا کردم، بین دو طبقه ی کیک هم موز و گردو و خامه ای که خودم فرم داده بودم گذاشتم، خدا رو شکر عالی شد، البته با کلی سلام و صلوات، میخواستم ازتون تشکر کنم، دستورتون عالی بود، فقط همزن عاریه ایم ، طی فرم دادن به خامه، بعد از 15 دقیقه کار مداوم و براثر داغ کردگی، جزغاله شد و شکست!!!!!!! حالا باید برم یه دونه برای صاحبش بخرم که اعصابم رو خرد میکنه.بازم ممنون، فقط نوشتن این همه دستور کلی حوصله میخواد، خیلی زحمت کشیدید، ممنون، ممنون، ممنون

***************************************************

سلام عزیزم خواهش میکنم...خیلی خوشحالم که تجربه ی خوبی داشتید...انشاالله روز به روز موفق تر و بهتر بشید

تولد همسرتون هم مبارک...بله خامه فرم دادن همزن رو بیچاره میکنه درک میکنم...البته بعضی خامه ها ظرف 6 تا 8 دقیقه فرم میگیرن

زهرا :

سلام ممنون توضیحاتتون عالی بود مهربانی درهمین نزدیکیس ممنون مهربان

***************************************

سلام خواهش میکنم

مرسی بابت جمله ی زیباتون

فهیمه :

ممنون از راهنمایی هاتون...فقط میشه بگید چکار کنم که مغز یا وسط کیک خوب پخته بشه

**********************************************

خواهش میکنم دوست عزیز...این پست رو طالعه کنید:http://chefartist.ir/showpages579.html

شقایق :

عزیزم یک دنیا ممنونم .. نکاتی که گفتی انجام ندیمو من انجام میدادم .. متشکرم از راهنماییات

*-****************************************

خواهش میکنم دوست عزیز

الهام :

سلام الی جان. دستت درد نکنه که این طور با دقت تمام نکات را می گی و باعث می شی که دیگه اشتباه نکنیم. ممنون.

****************************************************

سلام عزیزم خواهش میکنم

مریم :
با سلام و تشکر فراوان چند روزی این سایت باز نمیشد نمیدونم چرا، الان که تونستم وارد شم خیلی خوشحال شدم، دوستتون دارم، همیشه موفق و پایدار باشید.
سایه :

سلام من از توستر پرسیا استفاده می کنم میشه مرا راهنمایی کنی چطور یه کیک اسفنجی درست کنم

**********************************

سلام متاسفانه من از این نوع توستر اطلاعاتی ندارم...اما اگه اون توستر هست و حالت کانوکشن داره فکر میکنم مثل فر باشه 

مریم :

با سلام و تشکر فراوان -شما برای کیک تولد که وسطش گردو و موز میخواد و روش هم بایدقطع با خامه تزیین بشه کدوم کیک رو پیشنهاد میدین؟ ممنون

*********************************************************

سلام دوست عزیز...همه ی کیک های اسفنجی مناسب خامه کشی هستند...منتهی اگه دنبال کیک راحت تر با نتیجه ی عالی هستید

به شما کیک 1234 رو پیشنهاد میدم که تو سایت میتونید تو قسمت کیک ها اونو پیدا کنید

sam :

سلام عزیزم.
من قبلا کیک می پختم ولی دیروز برای اولین بار داشتم کیک اسفنجی می پختم.
وکیک نروژی را انتخاب کردم و از روی دستور کیک نروژی اول موادشو آماده کردم و بعد شروع کردم به درست کردن این کیک که انتهای دستور متوجه شدم که توی مواد لازم کره به مقدار 200 گرم داریم ولی در دستور پخت حرفی از کره نزده بودید.به هر حال کیک را پختم . اون هم دست آخر کره را اضافه کردم.
کیکم اسفنجی نشد و خیلی پف نکرد ولی در کل خوش مزه شده بود.
می خواستم بگم مره را چه موقع باید اضافه می کردیم؟

*************************************************

سلام عزیزم این کیک در اصل کره نداره و خانم ژولیت یا  اشتباه تایپی داشتن یا اینکه تو این کیک کره هم بوده

اگه کره بریزید باید با زرده تخم مرغ باشه...این دستور هم از همین کیکه تقریبا

مواد لازم برای یه قالب کمر بندی ۲۶ سانتی:

تخم مرغ ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۶ عدد

آرد سفید ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۶ قاشق سوپخوری

شکر ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۶ قاشق سوپخوری

بکینگ پودر ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ ۱.۵ قاشق چایخوری

وانیل ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ‌نوک قاشق چایخوری

 

طرز تهیه:

زرده و سفیده تخم مرغ رو جدا می کنیم. زرده ها رو با شکر و وانیل می زنیم تا سفید و کشدار بشه. سفیده رو جداگانه می زنیم (حتماْ‌ همزن رو بشویید و خشک کنید کاملاْ‌) تا سفت و سفید بشه . زرده و سفیده رو مخلوط می کنیم. آرد و بکینگ پودر رو مخلوط می کنیم و داخل مایه می ریزیم. بعد از ریختن آرد خیلی مایه رو هم نزنید. فقط در حدی که مواد مخلوط بشن.

ته قالب رو کاغذ قنادی می گذاریم و مایه رو توی قالب می ریزیم. به مدت ۳۰ تا ۴۰ دقیقه روی حرارت ۱۷۵ درجه می پزیم.

با چنگال امتحان می کنیم که کیک کاملاْ پخته باشه ( وقتی چنگال می زنید چیزی به چنگال نچسبه). بعد کیک رو می گذاریم داخل قالب خنک بشه.

مهمان :

سلام ممنون ازمطالبتون
میشه خواهش کنم ترتیب ریختن موادکیک روبگیدچه جوریه؟

*********************************

سلام خواهش میکنم

تو دستور ها که با دقت مراحل رو نوشتیم عزیزم...هر کیک با کیک دیگه فرق داره

 

سحر :

سلام دوست عزیز
واقعا ممنونم که همجین اصلاعات مفید و ریزی رو در اختیار ما قرار دادی. دمت گرم از این همه سخاوت.
من یه سوالی داشتم. می خواستم ببینم اگر بخوام اندازه یک دستور پخت رو تغییر بدم، مثلا 1.5 برابر بیشترش کنم یا کمی کمترش کنم اندازه ها چه جوری تغییر می کنه؟
خیلی ممنون میشم جواب من رو بدی.
با تشکر فراوان

******************************************

سلام عزیزم...ممنونم محبت دارید

در مورد کدوم کیک میخواید مواد رو زیاد تر کنید؟؟؟چون کمی متفاوت هست عزیزم

پریسا :

سلام من از پودر کیک اماده رشد استفاده میکنم روی کیکم خوب میپزه امه وسط اون بااین حال که پخته یه حالت خیس داره لطفا راهنمایم کنید باتشکر

*******************************************

سلام عزیزم من در مورد پودر کیک تجربه ای ندارم اما لطفا اینجا رو مطالعه کنید

اشکالات رایج در پخت کیک http://chefartist.ir/showpages579.html

ندا :

سلام خسته نباشید ،

اگر زرده و سفیده جدا کنیم چند دقیقه زرده وچند دقیقه سفیده باید هم زد؟

*********************************

سلام عزیزم ممنونم

این موضوع بستگی به رسیپی یا دستور شما داره منظورتون کدوم دستوره؟؟؟

مریمی :

خیلی عاااااالی

********************

ممنونم دوستم

elham :

سلاموخسته نباشید1سوال/اگه هنگام بخت کیک بخوایم چندین باردرب فروبازوبسته کنیم بف کیک نمیخوابه؟گرمای فرمیادبیرون

*****************************

سلام دوست محترم سلامت باشید...اگه زیر 20 تا 25 دقیقه در فر باز بشه حتما پف کیک میخوابه و کیک خراب میشه اما بعد از این زمان میتونید چک کنید

 

بهناز :

ا سلام خیلی عالیه مرسییییی چون من عاشق کیک پزیو این داستانام لطف می کنید راجب کیک اسفنجی ژاپنی موادش مثلا 200 گرم آرد یا .. .. . .. گرم شکر توضیح بدین چقدره؟ با لیوان یا پیمانه بگین و آرد از نونوایی بخرم حله؟ و یه سوال دیگه میشه وانیل نزنم یا کمتر بزنم؟؟؟

******************************************

سلام عزیزم 200 گرم شکر یعنی 1 پیمانه شیرینی پزی یا 1 لیوان فرانسوی دسته دار...هر پیمانه آرد هم 125 گرمه

وانیل رو هم اصلا نمیشه کم یا حذف کرد چون تاثیر مستقیم توی از بین بردن بوی تخم مرغ در کیک داره...میتونید وانیل رو نصف کنید و جاش رنده پوست لیمو یا پرتقال بریزید

در این لینک مقیاس ها و پیمانه ها رو مطالعه کنید:http://chefartist.ir/showpages580.html

زهرا :

سلام خیلی خوب بود
یا سوال من لابه لای کیک حالت خمیری داره و پف نیمکره برای چیه؟
راستی من روغنش هم میکنم

***********************************************************

عزیزم این مشکل چند دلیل میتونه داشته باشه

یکی اندازه نامناسب قالب

دوم خوب مخلوط نشدن مواد کیک یا خوب مخلوط نشدن بیکینگ پودر

سوم روغن زیاد در کیک یا شل بودن یا سفت بودن بیش از حد مایه کیک

دمای نا مناسب فر ...الک نکردن آرد..استفاده از همزن در مخلوط کردن آرد و فولد نکردن درست آرد

ماما زینب :

عالی بود
تبارک الله احسن الخالقیییییییییییییییییین

********************

ممنون دوست عزیز

نفس :

سلام کدبانوهای هنرمند. خسته نباشید حسابی. بابت تمام آموزشهای خوشمزه و کاملتون ممنون

*************************************

سلام دوست عزیز

خواش میکنم محبت دارید

زهره :

سلام خیلی ممنون از مطالب خوبتون اگه فر نداشتیم و از کیک بز استفاده کنیم جه نکاتی رو باید رعایت کنیم و چه مدت طول میکشه ببزه؟لطفا راهنمایی کنین خیلی ممنون

*********************************************

سلام عزیزم متاسفانه من با کیک پز برقی کار نکردم و نمیتونم کمکتون کنم

روشنک :

چرا وقتی کیک اسفنجی درست می کنم رنگش سفید نیست؟ یه رنگه زرد بد رنگیه؟ در حالی که رنگ کیک های قنادی این طور نیست.

 

*****************

 

به خاطر زرده تخم مرغ هست که رنگ کیک تقریبا کرم میشه .

سمانه :

سلام عزیزم من کیک رو توظرف پیرکس درست میکنم ولی هربار به ظرف میچسبه باید چیکارکنم؟ اگه داخل ظرف محافظ غذا بزارم مشکلی پیش نمیاد؟

*********************************

سلام عزیزم

شما باید کیک رو توی قالب مخصوص پخت کیک درست کنید

تو ظرف پیرکس هم کاغذ روغنی بندازید که نچسبه

ندا :
خیلی عالی بود مرسییییییییییییییییی
الهام :

سلام،این پودر یا کرم تار تار اصلا چیه؟؟؟

----------------------

سلام

کرم تارتار یه پودر هست که تو لوازم قنادی ها میتونی راحت پیدا کنی

 

سمیه :

سلام
واقعا دستتون درد نکنه.نکات وتوضیحاتتون عالیو بی نظیره
فقط چرا وقتی کیک اسفنجی میپزم بافتشو پفش خوب میشه اما گاهی 1لایه زیر کیک انگار موادم رسوب کرده و اسفنجی نیس؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟حرصم در میادا.............
شما گفتی به جای پودر تارتار میشه ابلیمو اضافه کرد حالا اندازش چقد باشه و باید به سفیده اضافه کنم؟
ممنون از راهنماییت

-----------------------------------

سلام خواهش میکنم

عزیزم این بیشتر بخاطر درست مخلوط نشدن مواد  و یا زیاد از  حد  هم زدنشون و کیفیت اونهاست

و شاید دمای فر هم بی تاثیر نباشه

شما به نظر من این دستور رو امتحان کن:

http://chefartist.ir/showpages.aspx?tid=276

http://chefartist.ir/showpages.aspx?tid=866

فاطمه :

سلام ببخشید من این بار کیک را با پودر اماده رشد درست کردم و در ظرف پیرکس کیک راپختم ولی وسط کیک خیلی بالا امد و اطراف کیک خشک شد و به اطراف ظرف چسبید چیکار کنم که این جوری نشه

------------------------------------------

سلام

با پودر کیک کیک نپز عزیزم

خودت کیک درست کن تا خوب شه

پودر کیک که قابل اطمینان نیست من تاحالا امتحان نکردم و نظری نمیتونم بدم

الما :

یک سوال داشتم من هر دفعه که کیک درست می کنم یک طرف کیکم می سوزه باید چی کار کنم ؟ اگه می شه جواب بدهید.

--------------------------------

سلام عزیزم این بخاطر فر هست باید دما یکنواخت باشه که نیست...باید خودت قالب رو بچرخونی تو فر

اینجا رو خوب مطالعه کن

http://chefartist.ir/showpages579.html

 

باران :

سلام عزیزم خسته نباشی .این متن رو سیو کردم ولی هنوز نخوندمش ولی یه سوال دیگه دارم من نون خامه ای ک درس میکنم اصلا پف نمیکنه ک بتونم توش رو خالی کنم وخامه بریزم میشه راهنماییم کنید

 

*****************

 

باران جان درست کردن نون خامه ای یکم قلق داره. اول اینکه باید بدونید کی تخم مرغ رو اضافه کنید و بعد اینکه سعی کنید از دست استفاده کنید برای مخلوط کردن تخم مرغ با مواد.حرارت فر هم مهمه

انشالله با رعایت کردن موارد نتیجه مطلوب حاصل بشه

فاطمه :

الی جون کارت عااااااااااااااااااااااااااااااااااالییییییییییییه

------------------------------

ممنونم عزیزم محبت دارید

سیما :

جدا دستت درد نکنه جواب همه ی سوالاتمو گرفتم .و خیلی چیزا یادگرفتم.مرسی

---------------------------------------

خواهش میکنم دوستم

سارا :

سلام عزیزم ببخشید ما نه در خانه نه کرم تار تار نه آب لیمو داریم پس توی کیک چی بریزیم

---------------------------------------------

سلام سارا جان همه کیک های اسفنجی کرم تارتار و آبلیمو نمیخوان

ژاله :

امکان داره فقط از سفیده تخم مرغ استفاده کنیم و از زرده آن استفاده نکنیم؟
به خاطر کلسترول بالای زرده تخم مرغ

---------------------------------------

عزیزم اگه بخوای اینکار رو بکنی باید کیک آنجل فود یا غذای فرشته که توی سایت دستورش هست رو درست کنی اون فقط سفیده میخواد و بافت و پفش هم عالیه و برای خامه کشی خیلیییییییییییی خوبه

 

اما برای کیک اسفنجی باید تخم مرغ کامل باشه

مریم :

سلام عزیزم میشه آموزش کیک کشمشی رو هم بذاری؟ممنونم

------------------------------------

سلام دوست عزیز...انشاالله

سوگند :

خیلی خیلی از راهنمایی های بسیار خوبتون . خیلی مفید بود . عالی عالی

--------------------------------------

سلام سوگند جان..خواهش میکنم دوستم

ممنونم از محبتت

مهمان :

خوب بود

---------------------------

ممنون

سمانع :

بسیار عالی بود
ممنونم

------------------------------

خواهش میکنم دوست عزیز

ثریا :

سلام. میخواستم در مورد نحوه ی درست کردن خمیری که برای تزیین کیک هست رو برام توضیح بدید

------------------------

سلام دوست عزیز

این لینک ها رو مطالعه کنید ...سعی میکنم بزودی پست جامعی درباره این خمیرها بذارم

http://www.ashpazaneh.com/thread892.html

http://2nafare.com/%D8%AA%D9%87%DB%8C%D9%87-%D8%AE%D9%85%DB%8C%D8%B1-%D9%81%D9%88%D9%86%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%AA-%D8%A2%D8%B3%D8%A7%D9%86-%D8%AA%D8%B2%DB%8C%DB%8C%D9%86-%DA%A9%DB%8C%DA%A9/

 

مرضیه :

سلام .خسته نباشید . به جای کرم تارتار نمیشه از چیز دیگه استفاده کنم . چون در حال حاضر ندارم

--------------------------------------------------

سلام عزیزم...میتونی بجاش آبلیمو بریزی

سارا :

خوب بود اما میخوام بدونم میشه بجای فر از توستر برای پخت کیک استفاده کرد؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

------------------------------------------

بله میشه

راضیه :

سلام خوبین ممنون ازنکات خوبتون من درست کردم البته به روشی که داشتم بد کیکم سفت شد پوک نشد بقیهدچیراش خوب شده بود به نطر خودم

---------------------------------------------

سلام دوست عزیز

علت پوک نشدن کیک رو اینجا میتونید بخونید:

http://chefartist.ir/showpages579.html

ملکه :

بسیار اموزنده و نکته ای بود ممنون از صبر و درایت شما بزرگوار

-------------------------------------------

خواهش میکنم دوست عزیز

از محبت شما ممنونم

ملیسا :

سلام ممنون از اطلاعاتت من هر دفه کیک میپزم وسطش خمیره
راستی واسه کیک آمریکایی با 6 تا تخم مرغ کیکمون بو تخم مرغ نمیده؟

--------------

سلام خواهش میکنم

نه وقتی سرد بشه بو از بین میره

فرزان ریحان :

عالیییییییییییییییییییییییییییییییییی بود عزیز دلم عالیییییییییییییییییییییی

-----------------------------------------------------

heart

سالومه :

مرسی از راهنمایی شما ،کیک خانم ملکه خیلی خوشمزه و راحت بود.

--------------------------------------

خواهش میکنم عزیزم

زهرا :

سلام ممنون
میشه منو راهنمایی کنید؟
چطور می تونم توی مکرفر با پودرهای آماده کیک خوبی درست کنم؟

---------------------------

سلام عزیزم متاسفانه من از ماکروفر استفاده نمیکنم

همچنین از پپودر کیک آماده هم استفاده نمیکنم

بهناز :

از راهنماییهای خوبتون ممنون و باز هم تشکر از اینکه تجربیاتتونو در اختیار ما میزارین عزیزان

-----------------------------

خواهش میکنم دوست عزیز

مهدیه :

سلام از هر پنج تا کیک که درست میکنم سه تاش خراب میشه نمیدونم چرا?

-------------------------------------

سلام عزیزم

اینجا رو بخون

http://chefartist.ir/showpages579.html

فرناز :

من کیکو درست کردم ولی نمیتونم خامه واس روش درست کنم. چ جوری درست میکنی الی جون؟

--------------------------------

عزیزم خامهه فرم گرفته رو اینجا ببین

http://chefartist.ir/showpages385.html

 

میتونی هم خامه قنادی آماده بخری و فقط 10 تا 15 دقیقه با همزن بزنی تا فرم بگیره

nazi :

salam khaste nabashin mikham bedonam in ghashogh chay khori manzor hamon moraba khori khodemone

-----------------------

سلام عزیزم قاشق چایخوری از مربا خوری کوچیکتره تقریبا نصف مرباخوریه...تو قاشق هاتون چایخوری ندارید؟؟؟

توفان :

نکات جالبی بود. کیک من سالهاست که پف لازم را نمیکنه ولی حالا برم با این مواردی که شما نوشته ایدامتحان کنم ببینم چی میشه.

--------------------------------------

 

انشاالله که عالی میشه

مطبخ خانه ما :

سلام عزیزم، ممنون به این نکات ریز نیاز داشتم، دست گلتون درد نکنه.

******************

سلام گلم خواهش میکنم

دلمشغولی های یک مامان(آفتاب) :

سلام عزیزم یه دنیا تشکر از لطف و معرفتت که به موقع خبرم می کنی
پست بی نظیری بود !یعنی مطمئنم که یه کیک پزی حرفه ای می شم بسکه خوب کامل توضیح دادی گلم
(وقتی می خوام کد امنیتتیتونو وارد کنم مث زمان امتحان دست و دلم می لرزه !بسکه سخته!!)

******************

 

سلام عزیزم

قابلی نداشت گلم

ببخشید عزیزم که اذیت میشی

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: