مریم بانو


مامانم همیشه خودش پنیر درست میکنه. منم عادت کردم که خودم درست کنم انصافا خوشمزه هم میشه. تا الان نتونستم از مراحلش عکس بندازم. تا اینکه دیروز خونه مامان فرصتی دست داد تا از پنیر درست کردن مامانم عکس بگیرم. بریم سراغ رسپی و عکسها:

 

مواد لازم:

شیر                      4 لیتر

سرکه سفید          دو سوم پیمانه

 

طرز تهیه:

 

ما معمولا از شیر محلی استفاده میکنیم اما شما اگر دسترسی به این شیرها ندارید از شیر کیسه ای هم میتونید استفاده کنید. شیر رو میجوشونیم (برای شیر محلی باید حدود یک ربع با شعله ملایم بجوشه)

 

 

شعله رو کم میکنیم (اما باید قل بزنه) و سرکه سفید رو اضافه میکنیم.

 

 

یکی دو بار هم میزنیم تا سرکه یکنواخت پخش بشه.

 

 

بعد از دو الی سه دقیقه به این شکل میرسیم. یعنی تکه های پنیر و یه مایع سبز رنگ

 

 

 

حالا شیر را داخل یه پارچه نخی خالی میکنیم تا تکه های پنیر داخلش قرار بگیریند.

 

 

بعد پارچه رو محکم گره میزنیم.

 

 

یه وسیله سنگین روش میزاریم برای دو تا سه ساعت تا باقی مانده آب خارج بشه.

حالا آماده هست.

 

 

برشش بزنید و بزارید داخل آب نمک. مامان من معمولا به ازای یه لیتر آب یه قاشق مرباخوری نمک میریزه. چون معتقده هر چی کم نمک تر، سالمتر و خوشمزه تر.

 

 

 

 

ضمنا شما میتونید طعم های دلخواه خودتون رو به پنیر اضافه کنید. مثلا زیره سیاه یا سبز استفاده کنید یا شوید خشک.

از طعم یه پنیر سالم خونگی لذت ببرید. نوش جان



به شما پیشنهاد میکنیم :





نوشیدنی شیر و سیب


دسر کسترد


شیرینی مارمالادی بادامی


فقط عکس






نظرات شما


مریم :
سلام با تشکر از دستور پنیری که گذاشتین یه سوالی دداشتم خدمتتون میخواستم بدونم که از اب پنیر میشه نمک و استفاده کرد یا حتما باید اب نمک درست کنییم و اینکه ابش داغ باشه یا سرد
************************************
سلام
بله از آب پنیر میشه استفاده کرد
خنک باشه
م. :
تشکرازشما
شهروز :
وااای به به بسیار عالی. واقعا خسته نباشید. من تو خونه خودم اشپزی میکنم و ماست و پنیر رو خودم از شیر تازه گاو میگیرم. راستش چیزی که بیشتر دل از من برده اونا نونی خوش رنگی هست که کنار پنیرا گذاشتین. واقعا لذیذ به نظر میرسه. خواهش میکنم هر زمان که دستور پخت اون رو گذاشتین با یه ایمیل به من اطلاع بدید. خیلی ممنون میشم از بزرگواریتون. موید باشید.
علی :
شیر باید در حد دمای بدن گرم بشه یه خورده بیشتر هم باشه بد نیس اگه سرد باشه دیر می بنده بعد مایه زده میشه بعد از اینکه دلمه شد از پارچه یا صافی ریز رد میکنیم ولی روز اول روش وزنه یا چیزی نمی ذاریم که چربی شیر نره بعد از 4یا 5 ساعت با چاقو به ابعاد یک سانت افقی بعد یک سانت عمودی برش میزنیم پنیر ریز شده وآبش گرفته میشه بعد داخل آب نمک به اندازه ای شور باشد که اگر یک تخم مرغ داهل آب نمک انداختیم اندازه سکه 2تومنی قدیم بیرون باشه بعد از 2 روز توی آب نمک میگذاریم تو حلب ودرش رو کامل پلمپ می کنیم تا 3 ال 6 ماه بعد خوشمزه ترین پنیر میشه
ارس :
سلام...خداقوت خیلی خیلی خیلی ممنون هستیم طرزتهیه نان راهم لطف کنیدوبنویسید..عیدبرشمامبارک انشالله
***************
سلام عید شما هم مبارک و سلامت باشید
انشاالله بتونیم میذاریم حتما
مامان مهراد :
سلام عزیزم.من اگه بخوام با نصف مواد درست کنم چقد سرکه میخواد؟
*************************
سلام عزیزم
باید 1/3 لیوان بشه
مامان فاطمه و مریم :
سلام مامان من هم همیشه به همین روش درست میکنه و خیلی عالی میشه.من تو یک سایت خوندم آب پنیر هم خیلی خاصیت داره مخصوصا اگه پنیر را با سرکه خرما درست کنیم.نوشته بود که میتونیم آب پنیر را تویک ظرف غیر فلزی نگهداریم و استفاده کنیم یکی از خواصش هم اینکه خوردن روزی یک لیوان آب پنیر باعث لاغری میشه البته خیلی خواص دیگه ایی هم داره اگه خواستید برید تو سایت دکتر حکیمی تهرانی بخونید
نون هایی هم بنظر خیلی خوشمززززززززه است
*************************************************
سلام ممنونم بخاطر نظر ارزشمندتون
خدا مادرتون رو حفظ کنه
فهیمه :
میشه جای سرکه سفید سرکه سیب طبیعی بریزم؟
**************************************************
برای پنیر سرکه سفید یا آب لیمو ترش استفاده میکنن
کارن :

سلام ممنون از اینکه دستورو با تصویر گذاشتین.این روش خیلی راحته ولی متاسفانه مقرون به صرفه نیست و همه شیر میشه اب.با قرص کمی سخته ولی به صرفه تره.

***********************************************************

سلام خواهش میکنم

یه آشنا :

باتشکر از دستور های بسیار مفید آشپزیتون واقعا استفاده کردم یه پیشنهاد برا بهتر شدن پنیر این که بعد از برش پنیر می تونید از همون آب پنیر خارج شده ازکیسه استفاده کنید بسیار لذیذ میشه یه چیز دیگه میتونید پارچه یا کیسه را در یک آبکش گرد یا هر شکلی قرار بدین پنیر شما شکیل تر میشه به جای سرکه هم از ماست استفاده شه بهتره . با تشکر

----------------------------------------------------------------------

خواهش میکنم دوست عزیز از محبت شما ممنونیم...مرسی بابت نظر ارزشمند شما

فرزانه :

سلام وخسته نباشید پیشاپیش سال جدید را به شما و خانواده محترمتون تبریک میگم همیشه سالم باشید وسال خیلی خوبی داشته باشید من قبلا پنیر شما را درست کردم خوب شد می خواستم خواهش کنم طرز درست کردن پنیر خامه ای و ماست خامه ای را هم اموزش بدین اینهاهم عین پنیر خانگی شما عالی می شه

----------------------------------

سلام عزیزم

سال نو شما هم پیشاپیش مبارک باشه

چشم 

فرزانه :

سلام عزیزم می خواستم ازتون حسابی تشکر کنم اولین بار بود که پنیر درست کردم خیلی خوب شد نمی دونید چقدر خوشحال شدم خدا خیرتون بده من از 2 کیلو شیر 250 گرم پنیر درست کردم البته پنیر ابش رفته بود و سفت بود و در همان اب پنیر گذاشتم ونمک و شوید تازه توش ریختم طعم اون عالی شد یه دنیا ممنونم

-------------------------------------

سلام دوست عزیز

خواهش میکنم نوش جان...به به از توصیفی که کردین معلومه حسابی خوشمزه بوده

اگه گفتی من کیم؟ :

واااااااااااااااااااااااااااااای معلومه خانوادگی هنرمندین من یه بار با قرص پنیر درست کردم عین ماست شد شوهرم انداخت تو سطل اشغال گفت دیگه از این هنرا در نکن خواهشنا کلا استعدادمو کور کرد

 

*********************

 

ممنون عزیزم

آشپزی آزمون و خطاست. مطمئنا با تکرار نتیجه بهتری میگیرید.

سرآشپز صورتی :

سلام ....خیلی عالیه
منتظر دستور نون خوشگل وهوس انگیزتون هم هستیم

 

**********************

 

ممنون عزیزم

حتما

a :

مرسی عزیزم من عاشق پنیرم اگه واقعا خوشمزه باشه درست میکنم اما یه سوال چقدر میشه نگهش داشت ؟؟؟؟ موندگاریش چقدره؟؟؟

 

******************

 

خواهش میکنم عزیزم

در مورد موندگاریش،چون داخل آب نمک میزارید و در یخچال نگه داری میشه طبیعتا میشه تا یکماه رو نگه داشت.شاید هم بیشتر چون ما همیشه کم درست میکنیم تا تازه مصرف کنیم. اگر زمانی هم دیدید آب نمک داره بدبو میشه عوضش کنید و یه آب نمک جدید درست کنید.

momo :

عزیز من پیمانه ندارم چقدر سرکه بریزم
مثلا چند قاشق غذاخوری واسه 4لیتر؟

 

***************************

 

دوست عزیز شما هر یک پیمانه رو یک لیوان فرانسوی در نظر بگیر. اما راه حل کلی هم اینه که یه مقدار سرکه بریز اگر دیدی بعد از چند دقیقه مایع پنیر جدا نشد یعنی کم ریختی. بازم یکم اضافه کن

فکر کنم برای هر لیتر سه قاشق غذاخوری سرکه لازم باشه

مامان آفتاب :

سلام عزیزم
تشکر از دستور پنیری مفیدت!! اما اون نونای خوشگلتم دل منو بردا!!

 

*******************

 

ممنون عزیزم

اون نونها هنر مامان عزیزم هست. انشالله فرصتی دست بده و از مراحل کار عکس بگیرم و دستورشو بزارم داخل سایت

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: