مریم بانو


خیلی وقت بود دلم میخواست یه کیک خاص و سخت رو امتحان کنم که قرعه به نام این کیک فرانسوی که دستورش رو از وبلاگ هنرمند عزیز شف طیبه گرفتم افتاد. به قول شف کیکهای فرانسوی در عین سادگی دستور پیچیده ای دارند. دقیقا با سه تا مواد اولیه باید یه کیک خوشمزه درست کنیم. راستش من انقدر هول مراحل بودم که فقط تونستم از دو مرحله اش عکس بگیرم یکی از مواد اولیه یکی هم وقتی کیک از فر خارج شد laugh باور کنید حین درست کردنش اصلا نمیشد عکس بندازم حالا دستور رو بخونید و حتما یه سر به وب شف طیبه بزنید و توضیحات کامل و جامع ایشون رو ببیند اون وقت حق رو به من میدید.

راستی تو عکس کیکم ساده و بدون هیچ تزئینی هست چون من این کیک رو برای درست کردن تیرامیسیو در نظر گرفتم. بله! حسن بزرگ این کیک در اینکه اگر قرار شد شما تو حجم زیاد تیرامیسو درست کنید دیگه لازم نیست کلی لیدی فینگر درست کنید بلکه همین کیک کفایت میکنه.

من عین دستور رو براتون میزارم بدون کم و کاست چون واقعا نمیشد جامع تر از شف طیبه توضیح داد.

 

مواد لازم:

تخم مرغ 3 عدد

 

شكر 100 گرم

 

آرد 100 گرم
 
 
وانیل 1 ق چ
 
 
طرز تهیه:
 
 
 
 
فر رو روي درجه 180 سانتيگراد 350 فارنهايت قرار ميديم

 

شكر رو تخم مرغها رو خوب ميزنيم. حالا روي ظرف بخار آب قرار ميديم. باز هم تاكيد ميكنم. خيلي مهمه كه آب جوش با ته ظرف حاوي مواد تماس پيدا نكنه. چون اگه آب به زير ظرف بخوره حتما تخم مرغ ته ميگيره!!!! بايد سريع با همزن برقي خوب هم بزنيم تا تخم مرغ به دماي 40 درجه سانتيگراد برسه. اين قسمتش رو من تجربي با چشم متوجه ميشم كه چقدره. ولي شما هم میتونید اگه به "ریبن استیج " وارد هستید زمان دقیقش رو متوجه بشید.

 

حالا "ریبن استیج" ribbon stage چی هست؟

 

زمانی که اگر شما با قاشق و یا همزن توی مواد فرو کرده و بعد قاشق رو بالا بیارید و از 10 سانتیش روی سطح یه دونه روبان بکشید....روبان باقی بمونه ... و البته بعد از چند ثانیه روبان محو میشه.

 

یک راه دیگه اینه که وقتی با قاشق چوبی یک خط توی مخلوط تخم مرغ میکشیم خط باقی مونده و میتونیم کف ظرف رو هم برای چند ثانیه ببینیم.

 

حالا اگه وارد نیستید باید بگم که ... تقریبا بین 3 تا 4 دقیقه واسه ژنواز طول میکشه تا ریبن استیج بدست بیاد.

 

توجه داشته باشید که نباید زیاد روی حرارت بمونه و یا بیش از حد زده بشه چون دیگه ما از مرحله ریبن استیج خارچ شده و به مرحله "سافت پیک " خواهیم رسید. اینها ممکنه خیلی پیچیده به نظر برسه اما با تجربه آسون میشه.

 

پس ميبينيد كه خوب در آوردنش تجربه ميخواد.

 


 
بعد اينقدر هم بزنيد تا حجمش سه برابر بشه! ( وانیل رو هم اضافه کنید) آره دقيقا اينقدر پف ميكنه! جالبه نه؟ اين هم يه مدل از شيوه هاي درست كردن كيك اسفنجيه
 
 
 
 
 
 
خب من سعي كردم شيوه صحيح اضافه كردن آرد رو عكس بگيرم. ببينيد ما بايد قاشق قاشق آرد رو از ارتفاع روي مواد بپاشيم. واسه فولد كردنش هم قاشق چوبي رو زير مواد ميزنيم ( خيلي آهسته و با دقت) بعد مياريم بالا مثلا تا 20 سانت بالاتر از ظرف و بعد تكونش ميديم تا آرد روي مواد پاشيده بشه. دوباره اينكار رو تكرار ميكنيم و هم زمان ظرف رو هم ميچرخونيم تا همه مواد تركيب شه. بعد قاشق بعدي آرد رو اضافه ميكنيم. اين شيوه صحيحشه و اگه درست انجام بديد حتما پف كيكتون خوب ميشه. يه جورايي بايد عملي ببينيد كه متاسفانه با امكانات پايين اينترنت من نميتونم فيلم واستون بفرستم. ديگه سعي كنيد درست انجامش بديد. اين كيكهاي فرانسوي خيلي دنگ و فنگ دارن ولي خيلي خاص و تكن!
 
 
 
 
 
 
يه قالب 25 در 35 رو چرب ميكنيم و كاغذ روغني روش ميذاريم. دليل اينكه زير كاغذ رو چرب ميكنيم اينه كه كاغذ تكون نخوره. ( اگه باور نداريد چرب نكنيد و ببينيد به چه زحمتي ميافتيد!) مواد رو بايد با قاشق چوبي روي سطح پخش كنيد. تقريبا يه لايه نازكي ميشه.
 
 
 
براي 10 تا 12 دقيقه توي فر بذاريد. همين و نه بيشتر. رنگ كيك قرار نيست تيره بشه و اگه بيشتر بذاريد هم حاشيه هاي كيكتون حتما خشك ميشه و غير قابل استفاده. ميبينيد كه كيك فوق العاده حساسيه و از اون مهمتر فرتون بايد عالي باشه كه خام از آب درنياد و يا پفش نخوابه و يا خشك نشه! اگه فر عالي نداريد اصلا به اين كيك فكر نكنيد.
 
فر رو خاموش كنيد و بعد از چند دقيقه از فر خارجش كنيد.


به شما پیشنهاد میکنیم :





کارگاه آنلاین سه ماهه شد...


سالاد قالبی


میز ولنتاین(عکس)


پاستا آشیانه ای






نظرات شما


boshra :

سلام دوست عزیزمن خیلی کیک درست می کنم خیلی دوست دارم کیکم مثل کیک قنادیها حجیم بشه وپوک بشه ازشماممنونم که این مطلب رادرج کردی تافردی مثل من استفاده کنم .تشکر.موفق باشی.

*******************************************************

سلام عزیزم انشاالله مطالب به دردت بخوره و با تجربه بتونی بهترین کیک ها روبپزی