مریم بانو


کالتزونه یا کالتسونه یه غذایی ایتالیایی هست.  چند روز پیش که داشتم نسخه های قدیمی مجله هنر آشپزی رو ورق میزدم به این غذا برخوردم و ازش خوشم اومد اما برای پختش یه مشکلی داشتم و اونم وجود سوسیس تو غذا بود. خیلی با خودم کلنجار رفتم که سوسیس نریزم و بجاش از گوشت چرخکرده یا قارچ یا فیله مرغ استفاده کنم اما دیدم نمیشه. اگر از این مواد استفاده میکردم میشد پیراشکی خودمون. بنابراین تصمیم گرفتم در مورد این رسپی امانت دار باشم و بدون کوچکترین تغییراتی درستش کنم و امانت داری تا اونجاییکه ادویه مورد علاقه ام یعنی آویشن رو هم بهش اضافه نکردم. ضمنا شما میتونید برای این غذا سوسیسش رو خودتون آماده کنید که دستورش رو اینجا  گذاشتیم.

 

مواد لازم برای تهیه خمیر:

آرد                                        یک و نیم پیمانه

مایه خمیر فوری                       1 قاشق چایخوری

نمک                                     نصف قاشق چایخوری

روغن مایع                             1 قاشق مرباخوری

بکینگ پودر                             نصف قاشق چایخوری

آب گرم                                200 میلی لیتر

 

مواد لازم برای داخل خمیر:

سوسیس                      300 گرم

پوره گوجه فرنگی             1 پیمانه سرخالی

پنیر موتزارلا                    150 گرم

زیتون خرد شده              3 قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ                1 عدد

ریحان خرد شده             4 قاشق غذاخوری

پیاز                             1 عدد

سیر رنده شده              2 حبه

شیر                           1 قاشق غذاخوری

نمک و فلفل                  به میزان لازم

 

خمیر:

در ظرفی آرد را با تمام مواد خشک مخلوط کنید بعد مخلوطی از آب و روغن مایع را به آن بیفزاید و هم بزنید تا خمیر شود. اگر خمیر خیلی چسبنده بود کم کم آرد اضافه کنید. توجه داشته باشید خمیر باید کاملا لطیف باشد. روی خمیر رو بپوشانید و در جای گرم بگذارید و به آن یکساعت استراحت دهید.

 

پوره گوجه فرنگی:

دو تا گوجه متوسط را خرد کنید و داخل مخلوط کن بریزید تا یکدست شود. بعد از صافی رد کنید و بگذارید روی حرارت تا چند دقیقه با شعله ملایم بجوشد و یکم غلیظ شود.

 

مواد داخلی:

پیاز را در روغن تفت داده بعد سیر و سوسیس رو اضافه کنید و بعد از یکی دو دقیقه پوره گوجه فرنگی را. کمی که غلیظ شد از روی حرارت بردارید و ریحان و زیتون را اضافه کنید.

 

 

 

 

 

 

 

خمیر را به دو یا سه قسمت تقسیم کنید و از هر کدام دایره ای به قطر 1 سانتی متر روی سطح آردپاشی شده باز کنید. مقداری مواد روی نصف دایره بریزید و و کمی پنیر روی مواد بریزید. دور خمیر را با شیر مرطوب کنید و خمیر را تا کنید و دو لبه را به هم بچسبانید.

روی خمیر را با چاقو چند برش دهید تا بخار بتواند خارج شود. بعد مخلوطی از زرده تخم مرغ و شیر را روی خمیرها بمالید و آنها را به مدت 40 دقیقه در فر گرم شده با حرارت 180 قرار دهید تا بپزد.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

اعتراف نامه:

خیلی وقت بود تعریف پودر خمیر هانیکو رو میشنیدم و دوست داشتم امتحانش کنم که قرعه به نام این غذا افتاد. پس از همین تریبون اعلام و اعتراف میکنم که من از خمیر بالا استفاده نکردم و بجاش از پودر خمیر هانیکو استفاده کردم. مطمئنم براتون سوال پیش میاد پس این خمیر چطوره؟خوبه؟راحته؟ همونطور که خوندید این خمیر چیز خاص تری از خمیرهای که ما برای پیتزا و یا پیراشکی درست میکنیم نداره.پس با خیال راحت درست کنید و از طعم داغ و پنیری با عطر ریحان لذت ببرید.



به شما پیشنهاد میکنیم :





پیتزا با خمیر شف عثمان


ته دیگ کنجدی


کره بادام زمینی


پیراشکی کرم دار






نظرات شما


افسانه :
سلام.200 میلی لیتر اب چن پیمانه اب میشه؟
******************************
سلام
یک لیوان سر خالی
شميم :

ﺳﻼﻡ ﻋﺎﻟﻰ ﺑﻮﺩ
ﻣﻦ ﻓﺮ ﻧﺪﺍﺭﻡ ﻭﻟﻰ ﺧﻴﻠﻰ ﺩﻭﺳﺖ ﺩﺍﺭﻡ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﻨﻢ ﻳﻌﻨﻰ ﻧﻤﻴﺸﻪ ﺗﻮ ﻣﺎﻳﻜﺮﻭﻓﺮ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﺮﺩ .ﻫﺮ ﭼﻴﺰﻳﺮﻭ ﻛﻪ ﻣﻴﺨﻮﺍﻡ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﻨﻢ ﻓﺮ ﻣﻴﺨﻮﺍﺯ

------------------------------------------------------------------------

سلام عزیزم من ماکروفر ندارم 

شما اگه ماکروفرتون سولاردام هست فکر کنم مثل فر بشه ازش استفاده کرد

سارینا :

مثل همیشه عالی بود

دستت درد نکنه

فقط این پودری که خریدی مخصوص چند نفره؟

 

****************

 

ممنون سارینا جان

برای دو نفر تقریبا میشه دو تا سه بار پیتزا درست کرد.

من برای این غذا از کمتر از نصف این آرد استفاده کردم

زهره :

واییییییی دهنم آب افتاد خیلی خوشمزست
دستت درد نکنه مریم کدبانوی خزر

 

*****************

 

فدات دوست عزیزممممممممممم

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: