مریم بانو


این نونهای خوشگل کار دوست عزیزم سولی هستش. به گفته ایشون هم راحته درست کردنش هم خوشمزه هست.

 

مواد لازم:

آرد: 2 پیمانه

خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری

شیر ولرم: 1 لیوان سرخالی + 1 قاشق دیگه واسه رومال

شکر: 3 قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ: یکی + یه دونه دیگه واسه رومال

نمک: یه پینچ (بین دو انگشت شست و اشاره)

روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری

طرز پخت:

اول از همه یه توضیح بدم که خمیر مایه ها دو نوع هستن:

Active Dry Yeast و Instant yeast ..... اولی رو برای استفاده باید توی آب ولرم یا شیر و شکر و نمک ریخت تا فعال بشه و کف کنه.... دومی رو مستقیما روی آرد می ریزیم و بقیه کار رو انجام میدیم توی خمیر درست کردن...یعنی یه مرحله فعال شدن رو لازم نداره و به اصطلاح خمیر مایه فوری هست...اولی از این جهت که خب همون اول فعالیتش رو می بینیم و اگه کف کرد مطمئن میشیم که سالمه من ترجیح میدم...دومی هم از این نظر خوبه که نون یا خمیری که باهاش درست میشه کمتر بو و طعم خمیر مایه میده...در هردو حالت خمیر آماده شده باید استراحت کنه...اگه خمیر بعد از استراحت حجمش زیاد نشد می فهمیم که خمیرمایه عمل نکره و فاسد یا کهنه بوده (این حالت موقع استفاده از خمیرمایه اول مشخص تره..چون اگه همون اول که با اب یا شیر گذاشتیم یه ربع بمونه کف نکرد می فهمیم که خرابه و می ریزیمش دور و دیگه به مرحله خمیر گرفتن نمی رسیم...اما فکر کنین وقتی همه مراحل خمیر درست کردن رو با خمیر مایه فوری برین و بعد خمیر پف نکنه...وااااااای اعصاب آدم خراب میشه) من معمولا از Active Dry Yeast استفاده می کنم...توی یخچال هم میذارم .. خیلی هم نباید نگه داشت...از اول موقع خرید به تاریخ مصرفش خیلی دقت کنین و بعد از باز کردن زیاد نذارین بی استفاده بمونه..

خمیر مایه و نمک و شکر رو توی شیر ولرم می ریزیم و کنار میذاریم

تا حل بشه و کف کنه ... ده تا 15 دقیقه کافیه (بیشتر بمونه، نون بوی خمیر مایه می گیره)

تخم مرغ و روغن مایع رو هم ریختم

و هم زدم

بعد آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم وآروم هم زدم..تا یه جایی میشه با قاشق هم زد..بعد دیگه دستتون رو به کار بگیرین

مقدار آرد بر میگرده به کیفیتش..پس تا جایی که خمیر لطفیی داشته باشین که به دست نچسبه ادامه بدین اما مواظب باشین خیلی هم زیادنشه که نون خشک بشه.....واسه من 3 پیمانه آرد برد...بعد خمیر رو خوب خوب ورز بدین و هی بکوبونینش به ظرف!! همچین بزنینش که نتونه بلند شه از جاش

بعد از اینکه حسابی حسابی ورز دادین(مهمترین قسمت خمیر درست کردن همین ورز دادنه) گردش کنین و توی ظرفی که چرب کردین بذارین...روش رو یه + بزنین با چاقو..

یه حوله تمیز نمدار روش بکشین و تو یه جای نسبتا گرم بذارین یک ساعت بمونه تا خستگی اون کتکهاتون از تنش بره و حجمش دوبرابر بشه
بعد از یک ساعت یه انگشت بزنین روش تا پفش بخوایه..یه کوچولو ورزش بدین و ازش تکه هایی ببرین و جدا کنین...فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنین و یه کاسه آب ته فر بذارین.

 

نکته: اگر نون شیرینی میخواهید مقدار شکرش رو سه برابر کنید یعنی حدود 8 تا 9 قاشق غذاخوری.

 

عکس زیر هم کار سبا جون هست:

 





 



به شما پیشنهاد میکنیم :





خورش هویج و آلو


ماست خانگی


خورش بادمجان و سیب زمینی


کیک هل و گلاب 1






نظرات شما


فاطمه :

شما اخرشین خیلی کامل و باحال توضیح میدین واقعا ممنونم هرچی که تا به حال دنبال دستورشون بودم اینجا پیدا کردم ممنووووووووووووون

*************************************************

سلام از محبتتون ممنویم...انشاالله کارامون همیشه رضایت خاطر همراهانمون رو در بر داشته باشه

مژگان :

سلام,اول صدها بار تشکر به خاطر اموزشهای خووب مرحله به مرحله و عکسای خوبتون که چون خودتون درست کردین به ادم احساس بهتری میده و امیدوار میشم که سمبلیک نیس رسپیا,من نو عروسم و تازه دارم اشپزی میکنم از دیروز که اومدم تو سایتتون انقد ذوق کردم و یکی یکی غذاهاو شیرینیهای مختلفو میخونمو دستوراشو بااجازتون برمیدارم تا دفترچه کنم واسه خودم,سوال :من امروز رفتم و چون نابلد بودم هردو خمیر مایرو خریدم هم اونی که نوشته activ dry و هم مدلی که فقط نوشته instant yeas اما پشت بسته ی هردو نوشته به ارد اضافه شه ولی شما گفتین یکیشو به شیر...باید اضافه کرد,البته روی اون activ dry نوشته یا به ارد یا به خمیر میشه خواهش کنم واضح و کامل توضیح بدین من یاد بگیرم ممنون زود جواب بدین لطفا بازم ممنون

 

***********************

 

دوست عزیز خیلی خیلی خوشحالم که دستورات ما مورد توجهتون قرار گرفت. هدف ما هم از اینهمه وقتی که میزاریم همینه. امیدوارم زندگی سرشار خوشی در پیش داشته باشید.

در مورد سوالتون: همونطور که گفته شد مایه خمیر active dry حتما حتما باید با آب یا مایع ولرم مخلوط بشه تا فعال شود و بعد با سایر مواد ترکیب بشه.

اما Instant yeast مستقیم با آرد مخلوط میشه.

نجمه :

سلام عزیزم ممنون
ولی نگفتی چقدر تو فر بمونه؟؟؟؟

*******************

عزیزم تا وقتی خوب پف کنه و طلایی بشه

نگین :

نوش جونتون عزیزم. نونهایی خوشگلی شدند.

شاد باشی

راستی منم تو فیس بوک پیج دارم. بزنی دنیای شیرین آشپزی می اد عزیزم.

شاد باشی

==========================

سلام عزیزم

ممنونم گلم

دیدم عزیزم و لایک زدم برات

موفق باشی