مریم بانو


بورک، نوعی پیش‌غذای مدیترانه‌ای است که بیشتر در ترکیه، یونان و لبنان برای مراسم خاص تهیه می‌شود.

مواد اولیه

تخم مرغ                      یک عدد

شیر و آب                       از هر کدام نصف پیمانه

نمک                              یک قاشق چای‌خوری

آرد                               به میزان لازم

 

مواد میانی بورک

گوشت چرخکرده         500 گرم

برنج                            دو پیمانه

آب                                چهار پیمانه

پیاز                         دو عدد

نمک                             یک قاشق مرباخوری

فلفل سیاه                   یک قاشق مرباخوری

روغن                         به میزان لازم

 

 طرز تهیه

* برنج را با آب، نمک و کمی روغن به صورت کته می‌پزیم.

* پیازها را خرد کرده و در روغن کمی تفت می‌دهیم تا طلایی شود.

* گوشت چرخ‌کرده را اضافه کرده و تفت داده تا کاملاً بپزد.

* برنج پخته‌شده را به این مایه افزوده و هم می‌زنیم. کمی نمک و فلفل زده و حرارت را خاموش می‌کنیم.

* در ظرف دیگری تخم‌مرغ، شیر و آب را با هم مخلوط کرده، نمک و کمی آرد را افزوده و هم می‌زنیم. مجدداً آرد می‌ریزیم تا جایی که خمیر به دست نچسبد.

* از خمیر چانه‌هایی درست کرده و با وردنه به صورت گرد باز می‌کنیم یک ردیف از مایه برنج روی آن ریخته و طرف دیگر خمیر را روی آن آورده و لبه‌ها را با یک نعلبکی یا پیش‌دستی برش می‌زنیم.

* در روغن هر دو طرف بورک را سرخ می‌نماییم.

 

من تو این دستور تغییراتی دادم و بورک برنج رو به سلیقه خودم درست کردم:

اول اینکه مقدار برنج رو نصف کردم. اما چون بعد از پخت حجم برنجم باز زیاد شد همه برنج را داخل مایه گوشت نریختم.

دوم اینکه به مواد زرشک و جعفری خرد شده اضافه کردم. همچنین سیر خرد شده هم بهش اضافه کردم که خیلی خوب شد. شما میتونید از پودر موسیر هم استفاده کنید.

و در آخر اینکه من خمیر رو مستطیلی باز کردم تا بورک سیگارتی داشته باشم.

ضمنا این غذا رو داغ داغ بخورید و اگر تند باشه که چه بهتر.

 

 

 

این هم مدل بقچه ای:

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





سالاد فصل


کروکت سیب زمینی


کیک رژیمی


مرغ مکزیکی






نظرات شما


rahele :

سلام
چرا نظرمو که گفته بودم،آموزش غذاهای چرب رو کم و غذاهای سالمتر بذارید رو نذاشتید؟؟؟
کاش به نظرات مخالفتون هم احترام میذاشتید!!!

------------

سلام

کاش شا هم کمی صبور بودید تا نظرتون نوبت جوابدهیش برسه و زود قضاوت نمیکردید

rahele :

سلام...مرسی بابت اموزشهای خوبتون..اما اکثرا سرخ کردنی هستن با کلی روغن و سس!!!!!!!

---------------------

سلام دوست عزیز

اگر با دقت بیشتری بگردید میبینید که اینطور نیست غذاهای ما اینطوری که ا توصیف کردید نیستد و همه جور دستور داریم

در ضمن به نظرات اگه نگاه بندازید میبینید برای ما مخالف موافق فرقی نداره و همه جواب داده میشه

و البته سایت ما مخصوص همه سلیقه هاست نه فقط غذاهای رژیمی

و اینکه ما از آشپزی روزمره خودمون آموزش میذاریم و همیشه نمیتونیم غذای رژیمی بدرستیم

مامان مهدیس :

من درست کردم البته سبزی خشک معطر هم داشتم خیلی خوشمزه شد مخصوصا بچه ها دوسش دارن

------------------------------

نوش جان عزیزم

raha :
اينو من با گوشت درست كردم خميرش خيلي ترده و خوشمزه ست
مامان رها :

عزیزم با دستور خودت که برنج رو کم کردی چندتا بورک سیگارتی میتونم داشته باشم؟


کارت مثل همیشه عالیه

 

***************************

 

ممنون عزیزم

حدود 15 تا 20 تا شد.

نگین :

نوش جونتون عزیزم. گشنم شد ساعت 2 نصفه شبی!!!!!!1

 

*********

 

ممنون نگین جان.