الی بانو


این کیک رو از طیبه عزیز یاد گرفتم دستش طلا

این دستور مال طیبه عزیز هستش

 

برای کیک:
شکر 1 لیوان
کره 113 گرم
تخم مرغ 5 عدد
وانیل 1 ق چ
آرد یک و نیم لیوان
بیکینگ پودر 1 ق چ
نمک یک هشتم ق چ
برای گلیز:
شیر عسلی 400 میلی لیتر
شیر تبخیر شده 320 میلی لیتر
شیر دو سوم لیوان
خامه 100 میلی لیتر
برای تاپینگ:
خامه 200 میلی لیتر
شکر یک چهارم لیوان
میوه برای تزئین
فر رو روی درجه 350 فارنهایت 180 سانتیگراد قرار میدیم
آرد رو توی ظرفی میریزیم و بیکینگ پودر رو اضافه میکنیم و نمک رو اضافه میکنیم و 3 بار الک میکنیم
 
باید از قبل کره رو بیرون بذاریم تا به دمای اتاق برسه و نرم بشه
 
من با کاور کره ظرفم رو چرب کردم. اینطوری دیگه روغن اضافی هم توی ظرف نداریم در نتیجه آرد اضافی هم نخواهیم داشت و در نهایت به کف کیکمون خمیر آرد نمیچسبه
(ظرف من 25 در 35 سانتیمتره)
 
حالا توی ظرف آرد ریختم و آرد رو در کل سطحش پخش کردم و بعد برای اطمینان با برس آرد اضافی رو گرفتم
(این جور ریزه کاری ها باعث میشه که همیشه کیفیت کیکهامون بهتر باشه)کره رو خوب هم میزنیم تا لطیف شه
شکر و وانیل رو اضافه میکنیم 
شکر که حل شد دونه دونه تخم مرغها رو اضافه میکنیم و هر بار خوب هم میزنیم تا کاملا مخلوط شه
تا اینجا کرم لطیفی بدست آوردیم و تخم مرغها هم خوب زده شدن که در نهایت کیکمون خوب پف کنه
حالا آرد رو در سه قسمت به مخلوط اضافه میکنیم
 
و هر بار در حدی هم میزنیم که آرد مخلوط شه  باز هم مشاهده میکنید که مخلوط لطیفی بدست اومده 
حالا توی قالب میریزیم و سطح کار رو صاف میکنیم
مشاهده میکنید که ارتفاع ناچیزی داره و میزان مایه کیک خیلی کمه. نگران نباشید این کیک خیلی خوب پف میکنه (البته فر خوبی میخواد)
حالا توی فر قرار میدیم برای مدت 20 تا 25 دقیقه. بعد از 20 دقیقه چک کنید اگه تستر تمیز بیرون اومد کیک رو از فر خارج کنید (فکر میکنم قبلا گفته باشم که واسه کیکها هرگز اجازه نداریم در فر رو قبل از 20 دقیقه باز کنیم. این قانون کیک پزی رو همیشه رعایت کنید)
تو این فاصله گلیز رو آماده میکنیم
درسته که کیک باید از سه نوع شیر درست شه اما من چهار تا استفاده کردم. در واقع با ترکیب نسبی شیر و خامه در اینجا هف اند هف ساختم . پس عملا سه نوع شیر داریم!من شیر تبخیر شده نداشتم و نریختم اصلا مشکلی پیش نیومد بازم عالی شد
 
حالا یه قوطی شیر عسلی
و نصف پاکت خامه
و شیر
به نظر زیاد میاد نه؟! ولی اصلا زیاد نیست. یعنی در نهایت کیک رو در حد مطلوبی مرطوب خواهد کرد!
و حالا هم میزنیم تا مخلوط شه. 
خب... کیکمون هم آماده است. میبینید که تقریبا سه چهار برابر پف کرده و کاملا هم بافتش اسفنجیه. (البته اسفنجی بودنش رو بعدا توی برش خواهید دید نه الان)
حالا نیم ساعت صبر میکنیم تا کیک سرد شه
با چنگال کیک رو آبکش میکنیم. اما تا ته فشار ندید تقریبا چنگال به سه چهارم کیک برسه کافیه
حالا بسته به دمای آشپزخونه باید صبر کنید تا کیک کاملا سرد شه
 حالا قسمت هیجان انگیزش شروع میشه... گلیز رو روی کیک میریزیم بعدآهسته آهسته کیک رو از شربت شیری سیراب کنیم
 
حالا روی کیک رو با سلفون میپوشونیم 
به شدت پیشنهاد میکنم که کیک شب تا صبح توی یخچال استراحت کنه. پس بهتره شب قبل درستش کنید تا فرداش کیک آماده باشه.  ولی اگه نمیتونید جلوی خودتون رو بگیرید... صبح زود درستش کنید و یه هشت ساعتی بذاریدش توی یخچال بمونه تا کمی جا بیافته
 
این تجربه ای بود که گفتم بدونیدش بد نیست.
خامه رو روی کیک خالی میکنیمو نامنظم پخشش میکنیم که کمی پستی بلندی داشته باشه
 
 با کارد بزرگی به شکل مربع برشش بزنید
من با ژله ترسیم(دستورش تو سایت هست) و کاکائو سنگی تزیین کردم


به شما پیشنهاد میکنیم :





کبه


لیدی فینگر


خوراک قارچ و گوشت چرخ کرده


کیک سه لایه (هنر مامان فینگول )






نظرات شما


لیلا. :
سلام.این کیک رو میشه در قالب 25 سانت با ارتفاع 7 سانت درست کرد؟
***********************
سلام
خیلی بزرگه این اندازه پف کمتری خواهد داشت
aptenia :

به به کیکو ببین پف رو ببین !!

*********************

مرسی عزیزممممممممممممممم

mishad :

سلام دوست عزیز کیک خوشکلت منو ترغیب کرد درستش کنم
خانومی چند تا سوال داشتم
این کیک که غوطه ور با اون مخلوط شیر عسل شده بعد موقع خوردن خمیر نیست؟
2- بعد از استراحت مخلوط شیر عسل اضافی که اطراف کیک هست رو چکار کردی؟
3- خامه رو همینطور روی کیک ریخیت؟یعنی چند بار داخل فریز میزارن در میارن و از این مدل ها....نزدی؟
ممنونم عزیزم

***********************************************************

سلام عزیزم حتما درستش کن

جواب سوالات

1-نه عزیزم تو توضیح هم گفتم که به خاطر بافت اسفنجی که داره اصلا خمیری نمیشه این تو عکسشم معلومه خیالت راحتتتتتتتتت

2-اون شیر عسل هم جذب کیک میشه نگران نباش

3-من خامه آماده مارک کاله خریدم و فقط 15 مین به همزن زدمش تا پف کنه--شما میتونی خامه قنادی آماده از لوازم قنادی ها یا سوپرمارکت بخری

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: