مریم بانو


دستور این نون خوشمزه رو از وبلاگ لذت آشپزی گرفتم. خیلی خوشمزه شد. البته من لای نون پودر گردو،دارچین و شکر ریختم. عین دستور رو از وبلاگ هانی شف عزیز کپی میکنم براتون. درست کنید و از خوردنش لذت ببرید مخصوصا که صبحانه یا عصرونه کاملی هم برای کوچولوها میشه.

 

مواد لازم:

آرد: 2 پیمانه

خمیر مایه: 1 قاشق غذاخوری

شیر ولرم: 1 لیوان سرخالی + 1 قاشق دیگه واسه رومال

شکر: 3 قاشق غذاخوری

زرده تخم مرغ: یکی + یه دونه دیگه واسه رومال

نمک: یه پینچ (بین دو انگشت شست و اشاره)

روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری

طرز پخت:

 

خمیر مایه و نمک و شکر رو توی شیر ولرم می ریزیم و کنار میذاریم

 

تا حل بشه و کف کنه ... ده تا 15 دقیقه کافیه (بیشتر بمونه، نون بوی خمیر مایه می گیره)

تخم مرغ و روغن مایع رو هم ریختم

 

و هم زدم

 

بعد آرد الک شده رو کم کم اضافه کردم وآروم هم زدم..تا یه جایی میشه با قاشق هم زد..بعد دیگه دستتون رو به کار بگیرین

 مقدار آرد بر میگرده به کیفیتش..پس تا جایی که خمیر لطفیی داشته باشین که به دست نچسبه ادامه بدین اما مواظب باشین خیلی هم زیادنشه که نون خشک بشه.....واسه من 3 پیمانه آرد برد...بعد خمیر رو خوب خوب ورز بدین و هی بکوبونینش به ظرف!! همچین بزنینش که نتونه بلند شه از جاش

 

بعد از اینکه حسابی حسابی ورز دادین(مهمترین قسمت خمیر درست کردن همین ورز دادنه) گردش کنین و توی ظرفی که چرب کردین بذارین...روش رو یه + بزنین با چاقو..

 

یه حوله تمیز نمدار روش بکشین و تو یه جای نسبتا گرم بذارین یک ساعت بمونه تا خستگی اون کتکهاتون از تنش بره  و حجمش دوبرابر بشه

بعد از یک ساعت یه انگشت بزنین روش تا پفش بخوایه..یه کوچولو ورزش بدین و ازش تکه هایی ببرین و جدا کنین...فر رو روی 180 درجه سانتی گراد روشن کنین و یه کاسه آب ته فر بذارین

 

به هرشکلی می تونین دربیارین...من به شکل نوار درآوردم...

 

گره زدمش

 بعضی ها رو هم نوار رو پهن کردم و توش خشخاش و کشمش یا شکلات چیپسی ریختم...

 

دوباره لول کردم

 

و اینبار حلزونی پیچیدمش...

 گرد ساده هم میشه...

 

دونه دونه توی سینی فری که چرب کرده بودم چیدم با فاصله ... بازم یه پارچه روش کشیدم  و یه ربع صبر کردم..بازم ور میاد خمیر...

 

برای رومال، یه زرده تخم مرغ رو با یه قاشق شیر هم زدم و مخلوط کردم...روشون با برس کشیدم و به دلخواه کشمش، کنجد یا خشخاش ریختم روی نونها

 

توی فر گذاشتم واسه 20 دقیقه تا نیم ساعت....بعد دوباره از رومال روشون با برس زدم و اینبار شعله بالا رو روشن کردم تا روشون طلایی خوشگل و موشگل بشه....همچین خونه عطر نون تازه می پیچه که بیا و ببین

 

مواظب باشین که این مدت زیاد نشه که روش نسوزه....از فر خارج کنین و بذارین کمی خنک بشه و آروم از سینی خارج و روی توری بذارین

 

توی پلاستیک تو ظرف دردار نگه دارین..

 

ولی مطمئن باشن به موندگاری نمی رسه!

قبل از فر:

داخل نون:

اینم برای دخملی:

 

 

 

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





شیرینی ونیزی شکلاتی


شله زرد


کیک پیتزا(پیتزا تو پر)


فرنی شکلاتی






نظرات شما


شورو شیرین :

سلام سایت جالب و اموزنده ای دارین.استفاده کردم.به وبلاگ منمیه سر بزنید خوشحال میشم

**************************

سلام دوست عزیزم ممنونم

چشم حتما