مریم بانو


مواد لازم:
تخم مرغ 6 عدد
آرد 2 پيمانه-1 قاشق سوپخوري يا 225 گرم
شكر 1پ+1قاشق سوپخوري يا 220 گرم
وانيل كمي
بيكينگ پودر 1و نيم قاشق چايخوري(BP)
آب جوش 2 قاشق سوپخوري
فر را با حرارت 180 درجه سانتيگراد گرم كنيد.قالب گرد 25 سانتي را با كاغذ روغني بپوشانيد.آرد و (BP) را با هم الك مي كنيم
تخم مرغ ها را با هم زن برقي مي زنيم تا سفيد و پوك شود.سپس شكر را "به تدريج"اضافه كنيد و بعد از هر بار اضافه كردن خوب هم بزنيد .در نهايت آب جوش و آرد الك شده را اضافه كرده و به طور دوراني با هم مخلوط كنيد و درون قالب ريخته به مدت 25 دقيقه در فر قرار دهيد

این کیک رو برای تولد چهار سالگی دخترم درست کردم.



به شما پیشنهاد میکنیم :





پیراشکی کرم دار


لیست موارد آموزشی شهریور 94 در کارگاه


شیرینی کاکا


استیک گوشت و چیپس خانگی






نظرات شما


مریم :
سلام من هر وقت این کیک رو درست می کنم هنگام پخت تخم مرغ از مایع جدا میشه جداگانه ته ظرف می پذه و کیکم خراب میشه اگه میشه علتش رو بگین لطفا.
*******************************
سلام
غیر ممکنه همچین چیزی ...مگر شما از پایه در کار اشتباه داشته باشید...مثل مقدار مواد اولیه یا نوع درست کردن...
افسانه :
سلام الی جون. کیکتون بسیار عالی شده .بافتش بی نظیره .من عاشق کیک های بافت اسفنجی ام .البته خودم هم کیک هام همیشه بافت خیلی خوبی دارن .مرسی عزیزم. از ا ین بهتر نمی شه.
*********************************************
سلام عزیزم… ممنونم از شما دوست هنرمندم
خیلی محبت دارید
سامان :

سلام، پیمانه دقیقاً چه اندازه اییه؟ از لیوان دسته دار معمولی میشه به عنوان پیمانه استفاده کرد؟

******************************

سلام در این لینک پاسخ جامع و کاملی ارائه دادم ...مقیاس ها و  پیمانه هاhttp://chefartist.ir/showpages580.html

negin :

سلام ببخشید درجه حرارت مناسب فر باید چقدر باشد؟

************************************

سلام عزیزم 180 درجه و از 20 دقیقه قبل از گذاشتن قالب کیک در فر باید روشن و گرم بشه

میشاد :

خانومی سلام من این کیک رو پختم فر رو بیست دقیقه قبل از گذاشتن قالب روشن کردم..
همه مواد رو به اندازه گذاشتم
اما ابتدا دیدم کیک داره پف میکنه اما بعد از چند دقیقه هیچ ..پفش خوابید..
در ضمن از شیشه فر که نگاه میکردم دیدم با زمانی که گفتی نپخته ...نشون به اون نشون که کیک یک ساعت داخل فر بود تا پخت..اما فشرده بود یعنی اصلا اسفنجی نبود....وسطش حس میکرد خام هست...یعنی درجه حرارت فر مشکل داره؟؟..
با اینحال خوشمزه بود
اشکال کارم کجاست؟
ممنون از پاسخگویت

**************************************

سلام دوست خوبم

من و مریم هردو این کیک رو پختیم با همین شرایطی که نوشتم و عالی شد

صد در صد یا تو پیمانه ی مواد مشکل داشتی یا آرد رو خوب الک نکردی

یا قبل از پخت کامل کیک فر رو باز کردی

یا تخم مرغ رو خوب و کامل نزدی

و البته دمای فر هم مناسب نبوده

میشاد :

سلام خانم هنرمند
دوست عزیز
مدت زمان زدن تخم مرغ با همزن چقدر باشه؟
شکر رو آسیاب کنم اضافه کنم؟
بعد از اضافه کردن شکر با چی هم بزنم بهتره؟
آخه کیکهای من پف نمیکنه.
بخوام از وسط دو نصف کنم . موز وخامه بزارم میشه؟جای آب جوش میشه شیر گذاشت؟

****************************************************************

سلام عزیزم

تخم مرغ رو تقریبا 10 تا 12 دقیقه باید بزنی

شکر رو لازم نیست آسیاب کنی مگر خیلی درشت باشه

با لیسک هم بزن بعد از تموم شدن همزدن تخم مرغها تا کیک پف کنه

بله میشه من این کار رو کردم خوب شد من گردو و موزو شکلات چیپسی ریختم


نكات مهم در پخت انواع كيك نکات مهم در تهیه وعلل خرابی کیکها بخصوص کیکهایی که چربی دارند 1- الک کردن مواد خشک – اندازه گیری دقیق مواد –زدن شکر و کره به حد کافی- استفاده صحیح از تخم مرغ و استفاده لازم و به جا از چربی مورد نظر که جایگزینی کره و مارگارین امکان پذیر است اما به جای کره یا مارگارین یا روغن جامد نمی توان از روغن مایع استفاده کرد . 2- شکر درشت باعث خراب شدن کیک میشود . 3- چنانچه کیک شما زبر بوده و لطافت کافی ندارد نشانه این است که شکر و کره را بیش از حد زده اید . 4- زمختی وسفت بودن کیک میتواند به علت کم بودن درجه حرارت فر ویا زیاد زدن مایه باشد. 5- چنانچه روی کیک یک لایه ضخیم وسفت بوجود امده علت ان را میتوان پخت بیش از حددر فر وزیادی درجه حرارت دانست . 6 -علت ترک خوردن لایه روی کیک داغ بودن بیش از حد فر است. 7 -علت چسبندگی لایه رویی کیک راباید در پخت کمتر از مدت تعیین شده پیدا کرد. 8-افت کیک یعنی پف کردن زیاد از حد در مرحله اول و خوابیدن پف آ ن در مرحله بعد که عللهایی دارد : الف- کم بودن درجه حرارت ب- کم بودن مدت پخت ج- بیش از حد استفاده کردن از مواد بهبود دهنده مانند جوش - شیرین و بکینگ پودر د- کوچک بودن قالب نسبت به حجم خمیر ح- حرکت دادن قالب کیک درحال پخت . 9-پف نکردن کیک به اندازه کافی می تواند دو علت مهم داشته باشد الف- بزرگ بودن قالب نسبت به حجم خمیر ب‌- حرارت زیاد از حد فر