در معرفیش می تونم بگم یک شیرینی با اصالت واقعی ذائقه ی ایرانی ... اشباع از عطر خوش هل و گلاب و زعفران ، سریع و راحت و خوشمزه و فوق العاده معطر ... 


جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	IMG_0895 copy.jpg2.jpg
بازدید:	2
اندازه:	50.2 کیلوبایت
شناسه:	96697

مواد لازم :

روغن جامد صاف 1 پیمانه 
پودر قند ½ پیمانه سر پر
آرد سفید 2 پیمانه سر پر 
آرد برنج 1/3 پیمانه
هل 1 ق مربا
زعفران دم کرده غلیظ 2 ق مربا
گلاب 2 ق غذا

طرز تهیه :

خب اول از همه بگم که روغن جامد یا نیمه جامد رو باید تبدیل به روغن صاف کنیم به روشی که قبلا هم تو تجربه های شیرین نخودچی و اینجا گفتم روی حرارت ملایم آب می کنیم و می گذاریم داخل فریزر که دوباره به حالت جامد برسه و بعد اندازه گیری می کنیم – می تونید اگر از بو و طعم کره خوشتون میاد به راحتی جایگزینش کنید فقط ممکنه شیرینی هاتون کمی بیشتر پهن بشه که در ادامه عرض خواهم کرد ...

روغن آماده رو همراه پودر قند و هل به مدت 5 دقیقه با همزن برقی می زنیم که سفید و کشدار بشه ... زعفران دم کرده غلیظ رو اضافه می کنیم ... آرد برنج و گندم رو با هم مخلوط و 2 بار الک می کنیم و به مواد به تدریج اضافه و مخلوط می کنیم تا خمیر نسبتا نرمی بدست بیاد گلاب رو هم در صورت تمایل اضافه می کنیم و فقط با سرانگشتان خمیرگیری می کنیم .نیازی به ورز دادن نداره چون روغن میندازه و شیرینی ها در نهایت سفت خواهد شد !
 

جهت مشاهده تصویر واقعی کلیک کنید

نام:	zaferani1 copy2.jpg
بازدید:	2
اندازه:	19.2 کیلوبایت
شناسه:	96704

خمیر باید در عین حال که منسجمه لطافت لازم رو هم داشته باشه ... پس ممکنه کمی خیلی کم !!! چسبندگی هم داشته باشه ... به خاطر وجود آرد برنج بعد از چند دقیقه چسبندگی اش کمتر خواهد شد چون برنج رطوبت رو سریع به خودش جذب می کنه ...پس این فرصت رو بهش بدین و از اضافه کردن آرد اضافی در این مرحله خودداری کنید لطفا ... می تونید نیم ساعتی به خمیر استراحت بدین که از انسجامش مطمئن بشین !

روی سطح کار کمی آرد می پاشیم و از خمیر گلوله های کوچکی برداشته و به طور دلخواه فرم می دیم و یا با کاتر دلخواه قالب می زنیم ... یک قسمتش رو داخل کنجد فرو می بریم و داخل سینی کاغذ انداخته می گذاریم و با کمی فاصله در فری که از قبل با حرارت ملایم گرم شده به مدت 20 – 15 طبخ می کنیم .

 

همون موقع پخت هم عطر زعفران و گلاب همه ی فضا رو پر می کنه و هوش از سر ادم می بره ... فقط دقت کنید که شیرینی ها تو فر پهن می شن و اگر از کره استفاده کنید کمی بیشتر پهن خواهند شد پس فرمی که به شیرینی هاتون می دید باید ارتفاع لازم رو داشته باشه که وقتی پهن شد خشک نشه شیرینی !!! ضمن اینکه اندازه شیرینی به خاطر پف زیادش تقریبا1/5 برابر می شه پس مثلا خیلی بزرگ برندارید گلوله هاتون رو تقریبا اندازه یک فندق یا کمی بزرگتر !

فوق العاده ترده و شاید فکر کنید داخل فر هنوز حالت خمیری داره ولی این طور نیست باید اجازه بدین سرد بشه و بعد می بینید چقدر ترد و پوک و خوش خوراک خواهد بود ! از همه مهمتر عطر بی نظیر زعفران و گلاب ایرانیه که موقع میل کردن هم کاملا حس می شه و فوق العاده دلچسبه 

و نکته آخر اینکه شاید بتونید کنجد رو با مواد دیگه ای مثل پسته و پودر نارگیل و ... جایگزین کرد ولی قطعا طعمش این نخواهد بود ! شکلات آب شده رو هم بعد از پخت توصیه نمی کنم چون باز هم کلا طعم متفاوت تری به شما خواهد داد ولی این ترکیبی که گفتم امتحانش رو پس داده و فوق العاده می شه طعم این مواد کنار هم ..

کار از بهاری از روز منو



به شما پیشنهاد میکنیم :





اسلایس کره پسته و شکلات


شیرینی کشمشی


پیتزا سبزیجات با خمیر عالی


سیب زمینی آکاردئونی






نظرات شما


mamane armin :

ﺳﻠﺎﻡ ﺧﺴﺘﻪ ﻧﺒﺎﺷﻴﺪ .ﺑﺒﺨﺸﻴﺪ ﻣﻦ ﺍﻳﻦ ﺷﻴﺮﻳﻨﻲ ﺭﻭ ﺩﺭﺳﺖ ﻛﺮﺩﻡ ﻭﻟﻲ ﺗﻮ ﻣﺎﻳﻜﺮﻭﻳﻮ ﻭﺧﻴﻠﻲ ﺑﺪ ﺷﺪ.ﭘﻬﻦ ﺷﺪ ﻭﺭﻭﻏﻦ ﭘﺲ ﺩﺍﺩ

----------------------------

سلام

وقتی روغن شیرینی زیاد تر بشه یا با کره جایگزین بشه و یا زیاد ورز داده بشه

اون شیرینی پهن میشه و روغن پس میده ...شیرینی درست کردن کمی تجربه و قلقل میخواد که کم کم به دست میاریدش

و اینکه تو فر درست کنید حتما...دمای فر و ماکروفر با هم فرق داره