الی بانو


دستور از خانم فرنوش عسگر زاده

مواد لازم:
پودر قند ........................ 100 گرم
روغن جامد .................... 300 گرم
شربت بار یا عسل گرم..... 60 گرم
شير ............................. 60 گرم
وانيل ............................ مقداری
تخم مرغ ....................... 1 عدد
آرد ............................... 600 گرم
مارمالاد يا ژله مغزي ........ به مفدار لازم
 
طرز تهيه:
* روغن و پودر قند را ميزنيم تا نرم و پوك شود. (من از روغن جامد لادن معمولي استفاده كردم)
* به ترتيب شربت یا عسل، تخم مرغ، شير و وانيل را اضافه ميكنيم و مواد را مخلوط ميكنيم. (نبايد مواد را زياد هم بزنيم. در حد مخلوط شدن و يكدست شدن)
* بعد از اون آرد رو اضافه ميكنیم و با قاشق به آرامي فقط در حد يكدست شدن كامل هم ميزنیم نه بيشتر.
* خمير كمي حالت چسبنده داره كه با قرار گرفتن در يخچال درست ميشه. 
* خمير را در نايلون در يخچال گذاشته تا خنك شود و بتوان آن را قالب زد. (یکی دو ساعت)
* بعد خمير را روي مابين دو نايلون به ضخامت 2 ميل باز كرده و قالب بزنيد. براي قالب زدن هم ميتونيد به مقدار خيلي كم ارد زير خميرت بپاشي (بازم تاكيد ميكنم خيلي كم )
* در سيني فر چينده به مدت 20 دقيقه با حرارت 150 درجه بپزيد. (البته با توجه به متفاوت بودن حرارت فر ها اين زمان ممكن است تغيير كند) بايد كمي تغيير رنگ دهد.
* بعد از خنك شدن مابين شيريني ها مارمالاد گذاشته و رويش را تزيين كنيد.
*با رويه نارگيل و كنجد بوداده خيلي خوشمزه ميشه. در ضمن براي چسبيدن مواد به رويه از عسل گرم استفاده كنيد.
 
دستورات شيريني آلماني متفاوت را امتحان كردم ولي هيچكدام را نپسنديدم به اين خاطر كه بيسكوييت ميشدند ولي اين يكي بافت نرم و پودري دارد مخصوصا اگر چند روز در ظرف درب دار بماند (البته اگر به ماندن برسد) خيلي خيلي خوشمزه ميشه حتما امتحان كنيد.
 
 
 
 
 
**********************************************
این دستور برای کسایی که میخوان با مواد کمتر درست کنن
منبع:خانوم گل
 

موادلازم:

آرد........................................150 گرم

کره.......................................90 گرم

پودر شکر................................40 گرم

آب........................................2 قاشق چایخوری

وانیل.....................................1/8 قاشق چایخوری

سفیده ی تخم مرغ برای رومال.....1 عدد

خلال بادام...............................برای تزئین

مربا ی بدون آب یا مارمالاد.........برای تزئین

طرزتهیه:

فر را روی 175 درجه ی سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

کره ،پودر شکر و وانیل را در ظرفی با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا نرم و کرم رنگ شود.

آرد را الک کنید و با آب به مخلوط اضافه کنید و با نوک انگشت ورز دهید تا خمیری نرم بدست آید.

خمیر را درون نایلون فریزر به مدت 1ساعت در یخچال استراحت بدهید.

روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر را با وردنه باز کنید و قالب بزنید.

تعداد شیرینیها باید زوج باشد ،وسط نصفی از شیرینیها را با قالب کوچکتر قالب بزنید.

سفیده ی تخم مرغ را روی شیرینی های میان تهی بکشید و رویش بادام خرد شده بریزید.

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی ها را به مدت 10-15 دقیقه ،درون سینی فر قرار بدهید.

*مواظب باشید شیرینیها نسوزه.همینکه زیرش طلایی شد از فر خارج کنید.

وقتی شیرینیها خنک شدند روی شیرینیهایی که وسط شان قالب نخورده مربا ی بدون آب و یا مارمالاد بکشید و شیرینیی که رویش بادام دارد را روی آن قرار دهید.

*این مقدار مواد حدود 20 عدد شیرینی جفتی بهتون میده.

*من از مربای آلبالو استفاده کردم.

*این شیرینی هارو صاف توی ظرف بچینید تا مرباها از لبه ی شیرینی شرّه نکنه.

*توی ظرف در دار و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





ماکارونی سبزیجات


کوکی کره ای با عطر هل


اگپلنت پارمزان


کیک پرتقالی(فقط عکس)






نظرات شما


سحر :
سلام، من خارج از کشور زندگی می کنم، ممنون می شم اگه بگید زله مغزی را از کجا خریداری کنم، با ژله معمولی می شه،خییلی شیرینیاتون خوشگل شده
*****************************
سلام عزیزم
عزیزم بریلو یا مارمالاد بخرید یا خودتون درست کنید. دستور هر دو داخل سایت هست
مهدیه :
سلام ،من هنوز شیرینی تونو درست نکردم ،ببخشید میشه خمیر شیرینی رو از چرخ گوشت رد کرد؟
*****************************
سلام
نه اینکار اصلا لازم نیست
سمانه :
سلام دوست عزیز
این شیرینی را من درست کردم طعم و بوش خیلی خوب شده و ظاهرش هم همینطور فقط نمی دونم چرا رنگ شیرینی هام خیلی سفید نشده، مقداری کدره البته قهوه ای هم نیست مطمئناً از مدت زمانش داخل فر هم نیست ممکنه بگید ایراد از چیه؟ ضمن اینکه 1 مشکل دیگه هم داشتم وقتی شیرینی را ازفر بیرون آوردم و گذاشتم خنک شد شیرینی ها خیلی شکننده بود مخصوصا چندتای اول که اومدم بردارم شکست ممکنه راهنماییم کنید؟
1 سوال دیگه هم داشتم چطور شیرینی های شما اینقدر براق هستند؟ روشون خیلی براقه مال من اصلا اینطور نشد تازه وقتی شربت بار زدم روش که دیگه بدتر هم شد؟؟

*****************

کدر شدن کوکی بخاطر زمان پخت یا کیفیت و نوع مواد اولیه میتونه باشه
مخصوصا بخاطر شکننده بودنش هم این دو دلیل محکم تر میشن
البته بعد از پخت باید صبر کنید کمی خنک شه بعد از داخل سینی برش دارید
براق بودنش بخاطر شربت بار یا عسل هستش
حتما شربت بار رو خوب درست نکردید
شیوا :
ممنوم بخاطر دستور عالیتون....توی یکی از عکسا روی شیرینی شکلات داشت.لطفا میگین چطوری باید این کار رو بکنیم
************************************
خواهش میکنم
عزیزم شکلات رو به روش بن ماری یا روی بخار کتری ذوب کنید و شیرینی رو در شکلات بزنید یا شکلات روی شیرینی بریزید
مژگان :
سلام من طبق دستور شما عمل کردم اما وقتی خمیر رو از یخچال بیرون آوردم خمیر به روغن افتاده بود و بعد پخت هم مثل بیسکویت شده اصلا مزه شیرینی نداره میشه لطفا بگید ایراد چیه؟
کلی وقت و هزینه صرف کردم که ی سبد بیسکویت داغون نصیب م بشه؟؟
**********************************************
سلام
ایرادتون کیفیت روغن یا کره
زیاد همزدن یا ورز دادن خمیر
داغی فر
بیش از حد پخته شدن بیسکوئیت
و احتمالا درشت بودن شکر بوده
دستور نقصی نداره و امتحان شدست
با تجربه بهتر میشید
نسرین :
سلام و خسته نباشید من طبق دستور شیرینی را درست کردم همه چیز خوب است فقط حالت پودری شیرینی خیلی زیاده و خیلی نرم نیستیعنی زبری ارد را زیر دندان حس میکنی مثل شیرینی برنجی در صورتیکه من از پودر قند مرغوب استفاده میکنم و ارد را هم الک میکنم
************************
سلام ممنونم
مطمئنا یه جای کارتون مثل کیفیت ارد یا مقدار و نوع روغن یا نوع و زمان ورز دادن خمیر و یا زمان پختتون و فر مشکل داره
چون این دستور کاملا بدون نقص هست
شیرینی ها کلا حساسن و قلق دارن و با تجربه و تکرار تو پختشون ماهر میشید
افسانه :
سلام الی جون.به به بسیار عالی عزیزم. ازاین شیرینی ها خیلی دوست دارم حتما امتحان می کنم.[گل]
**************************************

سلام...انشاالله خوشت بیاد و عالی بشه
ایریلیانگ :

سلام. من درستش کردم. دقیقا از روی دستور شما.1-بعد از زمان استراحتش، از یخچال در اومد هی پودر میشد و دیگه خمیر نبود2- وقتی می ره تو فر از فرم و قیافه میافته. مثلا قالب قلب یا دایره زدم،رفت تو فر حرارت دید دفرمه شد.3- شدیدا مزه روغن ماسیده می ده. ماسیده نیست اما مزه روغن میده4- کمی سفت شده.
دلیلش رو میشه بگید لطفا؟ ممنون

*********************************************

سلام دوست عزیز این دستورها که گذاشتم از بهترین دستورات برای این شیرینی هست

شما حتماااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا یه جا یا شاید بیشتر از کارتون اشکال داره

میتونه بخاطر کیفیت  و مدل روغن ، نحوه و زمان درست کردن خمیر، استراحت و پخت باشه

این شیرینی خیلی حساس هست 

این ها که شما میگید بیشتر بخاطر روغن و نحوه و زمان ورز دادن خمیره...خمیر شیرینی اگه زیاد مخلوط بشه و گرمای دست بهش منتقل بشه

هم تو فر دفرمه میشه هم مزه روغن میده و هم سفت میشه 

amir :

واقعا خوبه . درستش کنید

******************************

heart

سحر :

خیلی خوبه حتما درس میکنم ممنون

---------------------------

انشاالله خوشت بیاد عزیزم

حميرا :

سلام
دستت درد نكنه من درستش كردم و عالي شد
بگم كه از آلماني قنادي هم خوشمزه تر چون روش عسل ماليدم و بعد كنجد ، نارگيل و .... ريختم براي چسبوندنشون هم از مارملاد زردآلوي خونگي استفاده كردم . عالي بود

-------------

سلام گلم

خوشحالم خوب شده

نوش جان

رعنا :

سلام دوست من
ای کاش نویسنده دستوری که نقل کردید رو می نوشتید. این دستور عالی از خانم فرنوش عسگرزاده است.

--------------------------

سلام عزیزم

این شیرینی رو من از روز منو برداشتم و منبع رو هم ذکر کردم اما توی اون منبع اسم خانم عسگر زاده نوشته نشده بود

ممنونم شما گفتین چشم حتما میذارم

یاسی :

عسل گرم یعنی چی؟

----------------------------------

عسل گرم و روان شده

بذار رو بخار کتری با یه کوچولو آب تا شل و گرم بشه

respina :
عزیزم ممنونم ازینکه انقدر خوب و عالی پاسخ میدی .خسته نباشی
respina :

بعد اینکه میشه لطف کنی بگی اگر بخوام نصف این مواد درست کنم میزان مواد رو بگی هر کدوم چقدر میشه؟

***************************************

عزیزم با این دستور:


موادلازم:

آرد........................................150 گرم

کره.......................................90 گرم

پودر شکر................................40 گرم

آب........................................2 قاشق چایخوری

وانیل.....................................1/8 قاشق چایخوری

سفیده ی تخم مرغ برای رومال.....1 عدد

خلال بادام...............................برای تزئین

مربا ی بدون آب یا مارمالاد.........برای تزئین

طرزتهیه:

فر را روی 175 درجه ی سانتیگراد روشن کنید تا گرم شود.

کره ،پودر شکر و وانیل را در ظرفی با هم مخلوط کنید و با همزن بزنید تا نرم و کرم رنگ شود.

آرد را الک کنید و با آب به مخلوط اضافه کنید و با نوک انگشت ورز دهید تا خمیری نرم بدست آید.

خمیر را درون نایلون فریزر به مدت 1ساعت در یخچال استراحت بدهید.

روی سطح کارتان آرد بپاشید و خمیر را با وردنه باز کنید و قالب بزنید.

تعداد شیرینیها باید زوج باشد ،وسط نصفی از شیرینیها را با قالب کوچکتر قالب بزنید.

سفیده ی تخم مرغ را روی شیرینی های میان تهی بکشید و رویش بادام خرد شده بریزید.

کف سینی فر را با کاغذ روغنی بپوشانید و شیرینی ها را به مدت 10-15 دقیقه ،درون سینی فر قرار بدهید.

*مواظب باشید شیرینیها نسوزه.همینکه زیرش طلایی شد از فر خارج کنید.

وقتی شیرینیها خنک شدند روی شیرینیهایی که وسط شان قالب نخورده مربا ی بدون آب و یا مارمالاد بکشید و شیرینیی که رویش بادام دارد را روی آن قرار دهید.

*این مقدار مواد حدود 20 عدد شیرینی جفتی بهتون میده.

*من از مربای آلبالو استفاده کردم.

*این شیرینی هارو صاف توی ظرف بچینید تا مرباها از لبه ی شیرینی شرّه نکنه.

*توی ظرف در دار و در جای خشک و خنک نگهداری کنید.

respina :

عزیزم ممنونم از توضیحاتت.فقط عسل گرم چیه؟

------------------------------------------

عسل گرم و روان شده

بذار رو بخار کتری با یه کوچولو آب تا شل و گرم بشه

respina :

سلام.ببخشید منظورتون از عسل گرم چیه؟یعنی چطوریه؟و شربت بار چی هست میشه بگید؟و بعد 600 گرم آرد خیلی زیاد نیست؟میشه میزان آردشو نصف کرد و مابقی مواد همونقدر باشند؟یا نمیشه؟مارمالاد همون مرباهای خونگی منظورتونه؟

*************************************

سلام عزیزم

اگه آرد رو نصف کنی بقیه موادم باید کمتر کنی به جز تخم مرغ که نباید کمش کنی

مارمالاد هم مربای خونگی که کاملا پوره باشه 

شربت بار:

ضمن اینکه تهیه ی شربت بار خیلی راحته ولی اگه نکاتش رعایت نشه نتیجه ی کار خوب نمیشه
 
برای تهیه  ی شربت بار
 
۱ پ شکر
 
۱ دوم پیمانه آب
 
۱ دوم ق غ گلوکز اگر هم نداشتید ایراد نداره{گلوکز باعث براق شدن شهد میشه و یه شیرینی متعادل به بامیه ها میده}
 
۱ ق غ آبلیمو {آبلیمو برای جلو گیری کردن از شکرک به کار میره}
 
گلاب ۲ ق غ
 
آب و شکر رو با هم مخلوط میکنیم و هم میزنیم تا شکر تو آب حل بشه
 
سپس گلوکز رو  هم اضافه میکنیم و  ظرف رو میزاریم روی حرارت خیلی کم. اگه تا قبل از به جوش اومدن آب شکر حل نشه شکرک میزنه پس شعله رو کم کم کنیدو اصلا همش هم نزنید.بعد از به جوش اومدن بزارید تا شربت ۲ الی ۳ دقیقه با حرارت خیلی کم بجوشه .
 
نکته ی مهم:غلظت شربت به غلظت روغن مایع که رسید کافیه نزارید زیاد بجوشه
 
شعله را خاموش کنید و آبلیمو و گلاب رو اضافه کنید
 
یا میتونید در حین حرارت دیدن یه تکه پوست پرتغال یا پوست لیمو ترش توش بندازید که خوش عطرش میکنه
 
این شربت برای مرطوب کردن  لایه های بین کیک هم مناسبه
 
 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: