این شیرینی جز اون دسته از شیرینهای هست که من از بچگی عاشقش بودم و فقط هم تو جشنهای عروسی درستش میکردن. همیشه دوست داشتم خودم درستش کنم و یه دل سیر بخورم اما از بس همه میگفتن سخته و شیرینی از قالب جدا نمیشه و ..... یه ترسی از درست کردنش داشتم تا اینکه امروز دل به دریا زدم و در نتیجه این شد که میبینید. دستور تهیه اش رو هم از وبلاگ مطبخ خاله خانم گرفتم. بریم سراغ مواد اولیه:

مواد لازم براي تهيه 70 عدد شيريني

 

نشاسته ---------------------------------- 1 ليوان

گلاب + آب -------------------------------- 1 ليوان

تخم مرغ ----------------------------------- 3 عدد كامل

زعفران آب كرده ---------------------------- 2 قاشق غذا خوري

آرد برنج + آرد سفيد ----------------------- جمعا يك ليوان ( به نسبت مساوي )

پودر قند ------------------------------------ به مقدار لازم ( براي روي شيريني ها )

روغن براي سرخ كردن --------------------- به مقدار لازم

 

 

طرز تهيه :

 

ابتدا در يك كاسه گود نشاسته و مخلوط آب و گلاب را بريزيد و با همزن دستي يا چنگال هم بزنيد تا كاملا يكدست شوند .

بعد تخم مرغ ها را يكي يكي اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. بعد از يكدست شدن مخلوط زعفران را اضافه كنيد و هم بزنيد .

و در آخر مخلوط آرد برنج و آرد سفيد را كم كم اضافه كنيد و هم بزنيد .  وقتي تمام مواد كاملا يكدست شدند مايع را بگذاريد به مدت 15 دقيقه در يخچال استراحت كند .

 

در يك تابه نچسب تقريبا گود ، تا نصف روغن مخصوص سرخ كردن بريزيد و حرارت را مقداري بالا ببريد تا روغن داغ شود . قالب مخصوص شيريني پنجره اي را داخل روغن قرار دهيد و حرارت زير تابه را ملايم كنيد و بگذاريد قالب كمي داغ شود . 

كاسه محتوي مايع شيريني را نزديك تابه بگذاريد تا قالب هنگام جابجايي حرارت از دست ندهد . قالب داغ شده را داخل مايع بزنيد و چند ثانيه مكث كنيد و بعد سريعا قالب را داخل روغن قرار دهيد و با حركت سريع دست مايع را از قالب جدا كنيد و هركدام از شيريني ها را به مدت 1-2 دقيقه در روغن سرخ كنيد .

و مجددا قالب را داغ كنيد و داخل مايع بزنيد و ...

اين شيريني اگر روي آن را با سلفون مخصوص مواد غذايي بپوشانيد و در فضايي خارج از يخچال نگهداري كنيد تا دو هفته قابل استفاده است . همچنين به دليل عدم استفاده از شكر و روغن زياد در مواد اوليه،  اين شيريني در دسته خوراكي هاي كم ضرر در ايام عيد كاربرد فراوان دارد .

غلظت مايع بايد در حد نرمال باشد يعني نه خيلي سفت و نه خيلي شل .  بايد غلظت آن طوري باشد كه وقتي قاشق را از مواد داخل مايع پر ميكنيد و برميگردانيد ، مايع داخل قاشق بدون قطع شدن از قاشق خالي شود .

 

اگر مخلوط خيلي شل بود ميتوانيد از حداكثر 1 قاشق غذا خوري آرد سفيد استفاده كنيد و اگر خيلي سفت بود از نصف استكان شير سرد معمولي .

 

خلاصه این شیرینی خوشمزه به اندازه ای که فکر میکردم سخت نبود. در ضمن خاله خانم گفته بودن با این دستور 70 تا شیرینی درست میشه اما مال من 50 تا شد. کلا مایع شیرینی خیلی برکت داره و این شیرینی رفته تو لیست شیرینی های عید من. با تشکر ویژه از دستور دقیق خاله خانم.

این عکس رو هم میزارم برای نشون دادن غلظت مایع شیرینی:

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





خورش آلو اسفناج


تارت سیب خامه ای


سوپ جو کودک


نان پیتا






نظرات شما


میشاد :

یادش بخیر این شیرینی مخصوص عید دوره کودکی من هست....
میخوام درست کنم به یاد کودکی..
*******************
آخر سر پودر قند یادتون نره

*************************************

آخی عزیزم واقعا یاد کودکی بخیر

چشم گلم

ساسایی :

چه طوری سبزش کردین؟ بارنگ؟

****************************************

سلام بله با رنگ مخصوص خوراکی