99/02/03--الی بانو


 🍪🍪🍪🍪
نان هل یکی از خوشمزه ترین و بهترین نان هایی که پختم و خوردم جاتون خالی
بی نهایت بافت. پف. عطر و طعمش عااااااالیه . امیدوارم درست کنید و لذت ببریدمن از اونجایی که چند مدل درستش کردم مقدار خمیر زیادی درست کردم که البته اگه کمتر درست میکردم پشیمون میشدم. آنقدر خوشمزه اس و خوب می مونه که هر موقع هوس کنید میتونید یه تیکه ازش رو با چای میل کنید
مواد لازم :
آرد : 750 گرم یا شش پیمانه ( باید کم کم اضافه بشه)
کره 110 گرم
شکر نصف پیمانه + یک قاشق غ خ
خمیر مایه فوری 3 ق م سر پر
نمک نصف ق چ
پودر هل اعلا دو قاشق م خ سرپر
تخم مرغ یک عدد
شیر 400 میلی لیتر
مواد لازم برای فیلینگ میانی :
کره صد گرم
شکر قهوه ای یک چهارم لیوان
شکر سفید سه ق غ
دارچین دو قاشق چ خ
پودر هل یک قاشق چ خ
گردو خرد شده در صورت تمایل یک سوم لیوان
کشمش در صورت تمایل یک سوم لیوان
برای رومال
زرده تخم مرغ یک عدد ترکیب شده با یک ق م آب و کمی زعفران
برای خمیر 👇
شیر و کره و هل رو روی حرارت بذارید تا شیر گرم بشه و کره ذوب بشه. بذارید از داغی بیفته و ولرم بشه شکر هم باهاش مخلوط کنیدحالا این مایه که ولرم باید باشه رو با تخم مرغ و خمیرمایه و نمک رو در کاسه ای بریزید و آرد رو بهش اضافه کنید.مقدار آرد برای من کاملا کافی بود و شش پیمانه استفاده کردم.
برای شما اگه خمیر شل بود کمی آرد و اگه سفت بود کمی شیر ولرم اضافه کنید.
اگه فقط کمی خمیر چسبناک بود اشکال نداره با ورز دادن درست میشه خمیر رو شروع کنید به ورز دادن. هر از چند گاهی بلندش کنید و بکوبیدش توی کاسه حدود یه ربع ورز بدین تا لطیف بشه خمیر بسیار خوش قلق و عالیه اصلا نگرانش نباشین حالا روی خمیر یه برش بذارید و دور و اطراف و روی اونو کمی چرب کنید
و روی خمیر رو کاملا بپوشونید و حدود یک ساعت بذارید ور بیاد و حجمش زیاد بشه حالا پفش رو بخوابونید و یکم ورز بدینش. و بذارید پنج دقیقه دیگه استراحت کنه. البته لازم نیست با چیزی بپوشونیدش. فقط یه پارچه مرطوب رو کاسه بذارین.تو این مدت مواد فیلینگ رو درست کنید.کره رو ذوب کنید و شکرها و هل و دارچین رو بهش اضافه و مخلوط کنید.
خب حالا اول مدل👈 گیس بافت رو آموزش میدم.فر رو روی 180 درجه روشن کنید.سه تا چونه اندازه ی نارنگی از خمیر بردارید.هر کدوم رو به قطر پنج میلی متر باز کنید. به شکل یه مستطیل وسط خمیر یکم از فیلینگ بذارید. یکم گردو و کشمشم میتونید بذاریدخمیر رو از قسمت طولی آروم رول کنید و ببندید
هر سه چونه رو به همین شکل آماده کنید. حالا سه تا رول استوانه ای دارین. که از بالا باید به هم وصلشون کنید.
و این سه تا رول رو به هم ببافین.بذارید یه پنج دقیقه خمیر استراحت کنه. بعد روش رو از رومال بکشید. کنجد هم بپاشید. استراحت دوم خیلی مهمه . حتی تا یه ربع هم میتونید استراحت بدین و ایرادی نداره. حالا یه کاسه آب داغ طبقه ی اول فر بذارید و خمیر رو داخل فر طبقه ی وسط بذارید.حدود سی دقیقه طول میکشه که بپزه نشانه اش طلایی شدن زیر و حاشیه ی نان و پف نان هستش بعد از پخت گریل رو هم روشن کنید تا روی اونم طلایی بشه.
 
 
 
 
 
برای مدل دوم 👈از خمیر پنج تا چانه اندازه ی یه گردوی درشت یا یه نارنگی کوچک بردارید. و پنج تا هم اندازه ی یه گردوی کوچولو.هر کدوم از چونه های کوچولو رو به شکل یه نوارمستطیلی باز کنیدو آروم از سمت عرضی رول کنید. که مثل مرکز یه گل رز بشه چانه های بعدی رو اندازه یه مستطیل باز کنید  بعد از وسط از قسمت طولی اونو نصف کنید.
حالا هر کدوم رو از این نوار ها رو به دور نوار باریکی که قبلا رول کرده بودین بپیچین طوری که یه گل به دست بیارین. 
مطمئن باشین توضیحش از انجامش سخت تره. پس نگران نشین .من وسطهای رول کردن یه تاب هم بهش دادم اما مهم نیست و بعد پخت خیلی مشخص نمیشه گل هم رو من کنار هم در یک قالب میان تهی چرب و آرد پاشی شده چیدم البته برای این مدل در حد دو سه دقیقه خمیر رو استراحت بدین که فرمش خراب نشه. من زیاد استراحت دادم خیلییی پف کرد و از شکل گل خارج شد. روش رو رومال زرده تخم مرغ کشیدم و شکر پاشیدم. و داخل فر 180 درجه به مدت 40 دقیقه پختم فر باید داغ باشه. از قبل روشنش کنید.داخل فر یه کاسه آب داغ بذارید.بعد از پخت روی نان رو هم گریل کنید که طلایی بشه بافتش باز هم عااااااالیه. فقط نسبت با اونایی که فیلینگ دارن کم شیرین تر هست حالا میرم سراغ بهترین مدل پخت این نان که بیشتر حالتی بین شیرینی دانمارکی و باقلوا رو داره محشرره
راحت میتونید با این خمیر شیرینی عاااااالی درست کنید.
 
 
 
 
 
 
خب برای این مدل👈 یه چانه ی بزرگ از خمیر رو به اندازه ی یه مستطیل بزرگ با قطر نیم میلی متر حدود سی در چهل سانت بودش  روی خمیر رو من از فیلینگ کشیدم. و گردو و کشمش روی اون ریختم بعد از قسمت عرض اونو رول کنید.با چاقو رول رو برش بزنید. هر برش حدود دو سانت باشه خوبه این برش ها رو داخل یه قالب چرب و آرد پاشی شده ی ترجیحا می
 
ان تهی بچینید.نظم خاصی نداره چیدنش پانزده دقیقه بهش استراحت بدین.فر رو روی 180 درجه روشن کرده و یه کاسه آب داغ داخل فر بذارید میتونید روی خمیر رو از رومال زرده تخم مرغ بکشید و اونو داخل فر بذارید.حدود 40 دقیقه زمان میبره تا بپزه. از رنگ طلایی اون متوجه خواهید شد.بعد از پخت گریل رو روشن کنید تا روی نان هم طلایی بشه تیکه های نان مثل باقلوا لطیف و خوشمزززززززه اس. چیزی شبیه شیرینی های عالی و درجه یک .
 این معررکه اس. خب یه چیز بگم که این سه تا نان رو من همزمان پختم.امیدوارم از درست کردنش لذت ببرین.این نان رو حتما اولین بار طبق دستور درست کنید
بعد میتونید هر وقت خواستین از این خمیر برای مصارف دیگه و نان های دیگه استفاده کنید. کافیه هل رو حذف کنید. کلا خمیرش عاااااااالیه. برای هر مدل نانی استفاده داره.
نکته 👈جایگزین شکر قهوه ای 
شکر سفید خواهد بود.کره 👈میتونه با روغن مایع جایگزین بشه . اما همین شکلی بافتش بی نظیره .باهاش میتونید دانمارکی هم درست کنید. فوق العاده لطیفه .
 
 
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





دسر کسترد


شنیسل ماهی زبون


کیک هل و کنجد


لازانیا 2






نظرات شما


نظری دریافت یا تایید نشده است