99/02/03---الی بانو


 🍖🍛🍛
 
مواد لازم برای 4 نفر و اگه غذایی کنارش باشه یا کم خوراک هستین برای شش نفر.. 
برنج ترجیحا ایرانی : 4 پیمانه پلویی
 
ماست پر چرب و کم آب ( سون خوب جواب میده) : دو لیوان
 
زرده تخم مرغ : دو عدد ( من بخاطر کوچیک بودنشون سه تا ریختم )
زعفران به مقداری که مایه خوشرنگ بشه
روغن حیوانی یا کره در صورت تمایل
گوشت قرمز ( بره یا گوساله) : من بیست تیکه خورشتی استفاده کردم. فکر میکنم حدود دویست تا سیصد گرم
پیاز یک عدد کوچک
گردو ریزززز خرد شده یا پودر شده : یک لیوان
رب انار ترش یا ملس دو قاشق غ خ
نمک و فلفل سیاه و زردچوبه
آب سرد سه تا چهار لیوان
روغن زیتون یا مایع یک ق غ
گلاب دو ق غ 
شکر در صورت تمایل دو یا سه ق غ
 
 خب اول یه نکته : با مرغ یا بوقلمون یاگوشت شترمرغ و( انواع گوشت بجز ماهی ) میتونید درستش کنید.
شیرین یا ملس یا ترش بودن غذا هم دست خودتونه تو هر قابلمه ی نچسب یا قالبی میتونید درست کنید برای شروع باید گوشت رو با پیاز با یک ق روغن و فلفل سیاه و نوک ق چ زردچوبه خوب تفت بدین. بعد گردو رو بهش اضافه کنید و باز تفت بدین.  سه چهار دقیقه . فقط مواظب باشید گردو نسوزه حالا آب سرد روی گوشت بریزید و زیرشو کم کنید تا گوشت بپزه. اواخر پخت رب انار رو اضافه کنید. الان میتونید شکر هم اضافه کنید. و بذارید کاملا جا بیفته و سس غلیظ بشه. تا گوشت جا بیفته برنج رو آبکش کنید. برنج باید از همیشه زنده تر باشه و خیلی نرم نشه . یعنی بین دو انگشت فشار دادین هنوز یه کوچولو اون وسطش سفت تر باشه. ( نه که نپخته و کاملا سفت و خشک باشه ها ) تو یه ظرف برنج و ماست و یکم نمک و گلاب و زعفران و زرده های تخم مرغ رو مخلوط کنید . ماست رو کم کم اضافه کنید تا به مایه ای شبیه این برسید.
 تابه یا قابلمه یا ظرف مورد نظر رو داخلش رو روغن بریزید ( من روغن حیوانی استفاده کردم )من میخواستم ته چینم نازک باشه توی تابه دو طرفه درست کردم. چون میخواستم هر دو طرفش کاملا و بدون دردسر طلایی بشه. شما تو قابلمه یا قالب یا پیرکس میتونید درست کنید. که قالب و پیرکس باید بره توی فر. تو قابلمه هم بعد از پخت میتونید با گریل داخل فر روی ته چین رو هم برشته کنیدخب یه لایه از ته چین کف ظرف پهن کنید. باید جنس ظرف کاملا نچسب باشه هاگوشت رو روی این لایه پهن کنید.نکته👈اگه تو قابلمه درست میکنید میتونید در چند طبقه برنج و مایه گوشتی رو بچینیدلایه ی بعدی برنج رو روی گوشت پهن کنید.
 
 
 
 
میتونید مثل من چند تکه روغن حیوانی یا کره روی برنج بچینید.روی شعله ی بزرگ گاز با حرارت ملایم بذارید ( میتونید شعله پخش کنم بذارید )  تا یک طرفش طلایی بشه. حدود 45 دقیقه . مواظب باشید نسوزه . بعد تابه رو بچرخونید و بذارید حدود یک ربع تا نیم ساعت طرف بعدی هم طلایی بشه.
بازم میگم مراقب باشید نسوزه بعد از پخت توی ظرف مورد نظر برگردونید و با خلال پسته و زرشک تزیین کنید.از انواع خلال ها ( پوست پرتقال . هویج. بادام و... ) و یا کشمش و پیاز داغ و کلا هرچی که خودتون میپسندین میتونید تزیین کنید.من زرشک رو یک دقیقه تو کمی گلاب خیس کردم و با کره و یکم شکر تفت دادم عطر و طعم این ته چین واقعا عالیه. و برای مهمانی خیلی خوبه.برای داخل فر وقتی توی قالب ریختین روی اونو با فویل بپوشونید و در طبقه وسط به مدت 1 ساعت تا 1 ساعت و نیم با درجه حرارت 180  درجه سانتیگراد بگذارید تا بپزد و در آخر فویل را برداشته و بگذارید روی ته چین طلایی شود و در ضمن فر هم از قبل روشن کرده باشید که گرم باشد.
نکته 👈وقتی دارید لایه لایه مواد رو توی قابلمه میریزید حتما با پشت قاشق اونو فشار بدین که ته چین کاملا منسجم بشه.
نکته 👈 میتونید برای مایه گوشتی گردو رو حذف کنید و از رب گوجه و یا آلوچه برای پخت بجای رب انار استفاده کنید. اونم یه ته چین مخصوص به خودش میشه.
 
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





کاپ کیک شکلاتی


بستنی خرمالو


فیله مرغ کرانچی


نان و پودینگ کره ای






نظرات شما


نظری دریافت یا تایید نشده است