خیلی وقت بود میخواستم دونات درست کنم
بعد از کلی جستجو به سایت سر آشپز باشی و دوست خوبم مهرشین جون رسیدم و از اونجایی که از دستورات ایشون مطمئن هستم
با خیال راحت از دستور ایشون دونات درست کردم
دستور ایشون: دونات از سایت سرآشپزباشی...دوستان عزیز این دستور خاص سایت سرآشپزباشی هست
لطفا قوانین کپی رایت رو رعایت کرده تا زحمات ایشون هم هدر نره...ممنونم
من برای رویه دونات فقط از کرم شکلاتی استفاده کردم
عکس های خودمم میذارم براتون

مواد لازم برای دونات:
شیر ۳/۴ پیمانه
شکر ۱/۴ پیمانه ( ۵۰ گرم )
مایه خمیر ۲ و ۱/۴ قاشق چایخوری
کره ۴ قاشق غذاخوری (۵۶ گرم) به دمای محیط رسیده
تخم مرغ ۱ عدد
نمک ۱/۲ قاشق چایخوری
دارچین ۱ قاشق چایخوری
وانیل ۱ قاشق چایخوری
آرد ۲و ۱/۲ پیمانه و مقداری برای آرد پاشی
مواد لازم برای کرم شکلاتی:
کره ۱/۴ پیمانه ( ۵۶ گرم ) نرم شده
شیر گرم ۱/۸ پیمانه
شکر ۱/۲ قاشق غذاخوری
وانیل ۱ قاشق چایخوری
شکلات نیمه تلخ خرد شده ۵۰ گرم
پودر قند الک شده ۱ پیمانه
خب اول بگم من از خمیر مایه فوری استفاده کردم و دیگه عمل اومدن نمیخواست
شیر و کره رو گرم کردم به نقطه ی جوش نرسه ...دمای شیر نباید خیلی بالا باشه،
باید جوری باشه که اگه انگشت کوچیکتون رو توش فرو کردید دستتون نسوزه. ولی سرد هم نباید باشه.
تخم مرغ و کره و شکر و نمک و خمیرمایه و دارچین و وانیل رو با همزن دستی مخلوط کنید

شیر ولرم رو اضافه و مخلوط کنید

نیمی از آرد رو اضافه و با همزن دستی مخلوط کنید


بعد بقیه آرد اضافه و با یک قاشق مخلوط کنید خمیر چسبناکی درست میشه
روی خمیر رو با یه پتو پوشونده و بذارید 1 ساعت یه جای گرم ور بیاد

بعد از یک ساعت روی یه سطح آرد پاشی شده خمیر رو شروع کنید به ورز دادن...کمی چسبنده اس
که با اضافه کردن کمی آرد حل میشه...حدود 15 تا 20 دقیقه حسابی خمیر رو ورز بدید
بهترین روش برای ورز دادن اینه که خمیر رو هی باز کرده و رو هم تا کنید و با مشت حسابی ورز بدید و بکوبیدش روی سطح
این خمیر عالی میشه و بسیار پوک
بعد از ورز دادن دوباره روی خمیر رو بپوشونید و برای 15 دقیقه یه جای گرم بذارید دوباره ور بیاد




بعد از این 15 دقیقه خمیر رو روی یه سطح آرد پاشی شده به قطر 1 تا 1/5 سانت با کمک وردنه باز کنید
و با کاتر دونات یا لیوان یا هرچیز گردی که دارید برش بزنید و با کمی فاصله روی یک سینی چیده و روشون رو بکشید و باز 45 دقیقه استراحت بدید



بعد از این مدت در قابلمه ای گود روغن ریخته و دونات ها رو سرخ کنید هر طرف حدودا 1 تا 2 دقیقه طول میکشه
بعد که سرخ شدن روی یک توری بذارید تا روغن اضافیشون بره...و روشون روکش مورد نظر رو بریزید
میتونید کرم شکلاتی، پودر قند، شکر و دارچین ، کرم وانیلی ، عسل و ... بریزید


طرز تهیه کرم شکلاتی:
کره، شیر، شکر و وانیل رو در ظرفی روی حرارت متوسط قرار بدید تا کره ذوب بشه.
حرارت رو کم کنید و شکلات خرد شده رو اضافه کنید. هم بزنید تا شکلات ذوب و حل بشه.
حرارت رو خاموش کنید و پودر قند رو اضافه کنید و هم بزنید تا نرم و یکدست بشه.

بافت این دونات ها عالـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــی هست و به جرات میگم تا حالا دونات به این خوشمزگی و محشری نخوردم
حتمااااااااااااااااااااااااااااااااااا امتحانش کنید
چند نفر از دوستام هم درست کردن و نظر منو دارن
عکس اونا رو هم کم کم اضافه میکنم


