الی بانو


این پلو یه غذای شیرازی و بوشهری هست که معمولا با قیمه سرو میشه و برای نذری هم زیاد درستش میکنن

از اونجایی که خاله و دخترخاله های عزیز من شیراز زندگی میکنن من غذاهای شیرازی و ترشی ها و ... تا حدودی بلدم

مثل کلم پلو ، همین شکر پلو ، آش سبزی و. ....

این شکر پلو رو من با فسنجون و یا ماهیچه یا مرغ زعفرانی مخصوصا از نوع شکم پر بیشتر میپسندم

اما اگه ششما میخوایذ به شیوه سنتی این پلو رو سرو کنید باید کنارش خورش قیمه مخصوصا از نوع کوبیده یا بوشهری بذارید

خب سرتون رو درد نمیارم و میرم سراغ رسپی این پلوی عالی و یه جورایی مجلسی

مواد لازم:

برنج ایرانی: 2 لیوان

شکر : 1 فنجان  چایخوری  (میتونید مقدار شکر رو بیشتر کنید)

زعفران سابیده : نصف ق چ

روغن

خلال پسته 

خلال پوست نارنگی یا پرتقال یا نارنج (باید تلخی گرفته باشه)

ابتدا برنج رو یه چند ساعتی بذارید تو اب خیس بخوره

آب و کمی روغن بذارید بجوشه (این غذا نمک نمیخواد)

زعفران رو هم در کاسه یا لیوانی ریخته و چند تیکه یخ کوچیک روش بذارید در ظرف هم بذارید و اجازه بدی رنگ بندازه و یخ ذوب شه

این شیوه خیلی خیلی رنگ بیشتر و بهتری از زعفران پس میده

و برنج رو در آب جوش بریزید و کمی زنده تر از همیشه برنج رو آبکش کنید 

وقتی برنج رو تو آبکش ریخیتد آبکش رو تو یه طرف دیگه بذارید و شکر رو بهش اضافه و ارام با برنج مخلوط کنید

 

 

 

زعفران رو هم اضافه و با برنج مخلوط کنید

 

 

تو قابلمه کمی روغن ریخته و برنج رو اضافه کنید و اجازه بدید با حرارت خیلی ملایم حدود 1 تا 1/5 ساعت پلو دم بکشه

ته دیگ این پلو خیلی حساس و زود میسوزه حواستون باشه چون اگه بسوزه خوشمزه ترن جای پلو از دستتون رفته

بعد از پخت در ظرف کشیده و روش رو با خلال پسته و خلال مرکبات تلخی گرفته تزیین کنید

ما این پلو رو با فسنجون سرو کردیم که دستورشو رو به زودی براتون میذارم

 

 

برای تلخی گرفتن خلال پوست پرتقال یا نارنج یا نارمگی اول پوست رو از میوه جدا کنید دقت کنید فقط قسمت نارنجی رو جدا کنید

چون اون قسمت سفید تلخ هست...بعد 6 بار در آب بجوشونید و بعد 2 ساعت در اب سرد بذارید...تلخیش از بین میره

و بعد کمی تفتش بدید و روی پلو بریزید

 

 

 

 



به شما پیشنهاد میکنیم :





شیرینی چهار مغز مینیاتوری


فلافل آبادان


مربا توت فرنگی


املت با قارچ 2






نظرات شما


فیروزه :

سلام عزیزم..خیلی ممنون که نسبت به من ابراز محبت کرده و از وبلاگ من دیدن کردید ، با افتخار لینک شما رو ثبت کردم .
متشکرم از توجه ویژه ی شما

******************************************

سلام فیروزه جان...خواهش میکنم 

خیلی ممنونم عزیزم شما هم با افتخار لینک شدید دوست هنرمندم

النا :

به به قطعا خوشمزه بوده ولی من به هییییییچ وجه به غیر از شله زرد غذای شیرین دوست ندارم،الی جان این همون دستور شف طیبه عزیز هستش؟ یا اینکه این فرق میکنه؟

*********************************************

منم غذای شیرین دوست ندارم اما این عالیه....من این دستور رو از دختر خاله ام که شیرازه یاد گرفتم نمیدونم ورژن شیرازی و بوشهری چقدر شبیه هستن

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: