الی بانو


دستور اصلی این نان رو از وبلاگ لی لی فراز (دنیای خوشمزه من ) گرفتم و انصافا خیلی عالی بود البته من برای مغز این نان
 
از خرما و دارچین و گردو استفاده کردم که گزینه ی خیلی مناسبی هم بود
 
این نان اصالتاً برای بوهمیا (در جمهوری چک) هست، که در اتریش ، اسلواکی، مجارستان هم طرفداران زیادی داره.
 
در زبانهای مختلف گویشهای متفاوتی داره:
 
در بایرن آلمان : Buchteln
 
در اسلواکی : Buhteljni
 
درکرواسی و صربستان : Buhtle or Buhtla
 
در مجارستان : Bukta
 
در لهستان : Buchta
 
در جمهموری چک : Buchty or buchta or buchtičky or buchtička
 
 
 
 
مواد لازم:
 
شیر: 120 میلی لیتر
 
آرد: 300 گرم
 
کره: 40 گرم
 
شکر: 2 قاشق غذاخوری
 
خمیر مایه: یک قاشق غذاخوری (من از خمیر مایه فوری استفاده کردم)
 
تخم مرغ زده شده: یک عدد
 
نمک: یک پنس
 
برای فیلینگ: 100 گرم رطب رو پوست گرفتم و با کمی دارچین و کنجد و زنجبیل مخلوط و له کردم
 
و گردوی خرد شده هم بهش اضافه کردم
 
شما میتونید از انواع مارمالاد، شکلات صبحانه یا نوتلا  استفاده کنید
 
 
آرد و شکر و نمک رو الک کرده  و خمیر مایه فوری رو بهشون اضافه و مخلوط کنید
 
شیر و کره رو روی حرارت بذارید تا کره ذوب بشه و بذارید کنار تا کمی خنک شه (اگه خمیر مایه ی تون معمولیه باید بریزیدش روی مخلوط
 
شیر و کره و 15 دقیقه بذارید تا عمل بیاد و کف کنه ...که من این مرحله رو نداشتم)
 
مواد خشک و مواد مایع رو با هم مخلوط کنید 
 
تخم مرغ زده شده رو هم اضافه کرده و شروع کنید به ورز دادن...حدود 10 تا 15 دقیقه خوب ورز بدید
 
 
 
 
و خمیر رو به شکل گلوله ای در آورده و توی یه کاسه بذارید و روشو با یه حوله یا پتو بپوشونید و در یک جای نسبتا گرم
 
بذارید 1 ساعت خمیر ور بیاد
 
 
 
 
بعد از این یک ساعت یک سطح رو ارد پاشی کنید خمیر رو به 12 قسمت تقسیم کنید
 
هر قسمت رو با وردنه صاف کنید و فیلینگ مورد نظر رو وسطش قرار بدید و خمیر رو گرد کنید مثل یه چونه
 
 
 
 
خمیرهای پیچیده شده رو در ظرف مخصوص فر کنار همبا فاصله ی نسبتا کم بذارید
 
 
 
 
روش یه حوله انداخته و نیم ساعت دیگه استراحت بدید (تو این مدت فر رو هم روی 180 درجه روشن کنید)
 
 
 
 
بعد از این نیم ساعت روی خمیر ها رومال کشیده و کنجد بپاشید (رومال : زرده تخم مرغ مخلوط شده با 1 ق مرباخوری آب و کمی زعفران)
 
 
 
 
و در فر 180 درجه ی از پیش گرم شده به مدت 15 تا 20 دقیقه بذارید تا زیر نون ها طلایی بشه
 
بعد از پخت گریل رو روشن کنید تا روی نان ها هم طلایی بشه
 
 
 
 
نکته: من بعد از پخت روی نان عسل کشیدم هم براق شد و هم شیرینیش بهتر شد
 
و اینکه روی خمیر به علاوه کنجد زیره هم پاشیدم ، و یه نکته دیگه اینکه برای 3 تا از خمیرها از فیلینگ مربا آلبالو و توت فرنگی
 
و دولسه دلچه استفاده کردم خیلی خوشمزه شدن
 
 
 
 
 
 
نکته 2 :
 
معمولاً این نان رو با سس وانیل سرو میکنن، من خودم درستش نکردم اما دستورش رو براتون مینویسم، دوست داشتید امتحان کنید:
 
شکر: 100گرم
 
شیر: 500 میلی لیتر
 
زرده تخم مرغ: 6عدد
 
وانیل: 1 ق چ
 
زرده تخم مرغ و شکر را میزنیم تا کرمی شوند، شیر را روی حرات بگذارید،  وانیل را به شیر اضافه میکنیم،
 
مخلوط زرده تخم مرغ را هم به شیر اضافه میکنیم و دائم هم میزنیم تا سس غلیظی بدست آید (دقت داشته باشید که شیر به جوش نیاید)
 
 
 
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





استیک گوشت و چیپس خانگی


ژله تو پوست پرتقال


کیک ژکوند (joconde cake)


اسلایس کره بادام زمینی






نظرات شما


هانیه.ن.م :
سلام،
واقعا جای تشکره بابت سایت خوبتون،
من قبلا براتون تو قسمت کیک فنجونی نظر گذاشته بودم،راستش من از کیکو شیرنی هیچی هیچی سر در نمیاوردم،ولی از موقعی که با سایت شما اشنا شدم مدام سر میزنم ولی خیلی چیزا یاد گرفتم
بد از پختن کیک فنجونیا اونا رو با مزه های مختلف امتحان کردم،و همشون فوق العاده میشن،واقعیتش ما فر گاز نداریم،ولی من خیلی از کیکای شمارو حتی ب صورت بزرگ ،با همون روش کیک فنجونی،روش بخار اب ،درس کردم،عالی بودن!!! :)
حالا میخوام ازتون کمک بگیرم و نون بپزم،میخواستم ببینم ب نظر شما میشه با این روش این نون بوهتله رو هم پخت؟!
ممنون میشم اگه کمکم کنید...
بازم از شما الی بانو عزیز و مریم بانوی عزیز بابت ب اشتراک گذاشتن معلومات و تجربیاتتون تشکر میکنم و خسته نباشید میگم*

*********

دوست عزیز باعث افتخار ماست که خوانندگانی مثل شما داریم. امیدوارم زندگیتون پر از تجربه های شیرین باشه. به روش سنتی برای پخت نان که مادر من قبلا استفاده میکرد پخت نان روی گاز بود. شما از دستور نون شیرمال استفاده کنید و بعد بزارید روی گاز با دمکنی. اگر هم بخواهید رویه نون طلایی بشه باید وقتی کاملا پخت برش گردونید و باز زمان بدید. راستی قالب رو حسابی چرب کنید. مامان من معمولا داخل ماهی تابه درست میکرد. مثل کیک میشد
معصومه :

سلام ممنون از سایتتون.من این نونو پختم ولی خوب در نیومدو پف نکرد و خمیر شد چن تاسوال داشتم که 1زرده وسفیده تخم مرغ باهم زده میشه و به مخلوط اضافه میشه و اگر خمیرمون شل شد میتوانیم ارد اضافه کنیم

***********************************

سلام خواهش میکنم

پف نکردن و خمیر شدن نان بخاطر خمیرمایه هست که یا فاسد بوده یا درست عمل نیومده...

خمیر اگه شل شد میتونید کمی آرد اضافه کنید طوری که خمیر خشک و سفت نشه و لطیف باشه

تخم مرغ رو جدا باید با چنگال یا همزن دستی بزنید بعد اضافه کنید 

سمانه :

سلام ،
تبریک و تشکر بابت سایت خوبتون ، خوشحال میشیم بتونیم در زمینه تولید محتوا با سایت شما همکاری داشته باشیم

********************************************

سلام خیلی ممنونم از شما...ببخشید متوجه منظورتون نشدم

الهام :

سلام الی بانو عزیز. من عاشق این نون شدم. کلا پخت نون رو دوست دارم. ممنون

***********************************

سلام عزیزمممممم...حتما امتحانش کن عالیه این نون