الی بانو


کیک ژکوند (joconde cake) یک کیک معروف فرانسویه که توش از عامل پف دهنده مثل بیکینگ پودر استفاده نمیشه
 
و فقط با تخم مرغ پف میکنه این کیک با آرد بادام درست میشه که در نهایت یه کیک خوشمزه بادامی به ما تحویل مید
 
بخاطر اینکه همیشه به صورت لایه های نازک درست میشه برای درست کردن انواع دسر و اپرا کیک و ... کاربرد داره
 
این کیک بسیار ساده و خوشمزه اس اگــــــــــــــــــه همه نکاتش رو خوب رعایت کنید
 
پس بچه های خوبی باشید و به حرفای من خوب دقت کنید
 
 
 
مواد لازم:
 
كره مذاب 45 گرم
 
پودر بادام 150 گرم
 
پودر قند 150 گرم
 
آرد 60 گرم
 
تخم مرغ 4 عدد
 
وانيل 1 ق چ
 
شكر 40 گرم
 
سفيده تخم مرغ 4 عدد
 
 
 
 
 
طرز تهیه :
 
کره رو ذوب کنید و بذارید به دمای محیط برسه
 
بادام رو پوست گرفته خشک که شد پودرش کنید یا خلال بادام رو پودر کنید
 
تخم مرغ ها رو چند ساعت قبل بذارید به دمای محیط برسن و زرده و سفیده رو از هم جدا کنید
 
دوتا قالب یا سینی فر با سایز 25 در 35 یا همون سینی فر رو چرب کنید و توش کاغذ روغنی بندازید
 
فر رو هم روی 200 درجه روشن و گرم کنید
 
 
آرد و پودر بادام و پودر قند رو الک کرده و با هم ویسک کنید
 
 
 
 
وانیل و تخم مرغ ها رو با همزن خوب بزنید تا سفید رنگ شده و کف کنند
 
 
 
 
 
 
مخلوط آرد و کم کم به مایه اضافه کرده و به آرامی به صورت دورانی مخلوط (فولد ) کنید
 
 
 
 
کره رو هم اضافه کرده و با دقت و ملایمت خیلییییییییییییی زیاد فولد کنید (فولد کردن در این کیک عامل خیلی مهمیه پس دقت کنید)
 
 
 
 
 
سفیده تخم مرغ رو به حدی بزنید تا سفید و سفت بشه (سافت پیک)
 
 
 
 
شکر رو به سفیده اضافه کرده و باز هم بزنید تا کاملا سفید و سفت و کرمی بشه و خوب فرم بگیره
 
 
 
 
سفیده رو به مایه اضافه کرده و با حوصلــــــــــــــــه و دقت خیلی زیاد فولد کنید
 
 
 
 
 
 
حتما از سینی فر یا قالب هایی با دیوار کوتاه استفاده کنید
 
مایه رو کف سینی به کمک لیستک پهن کنید خیلی نازک میشه که دوبرابر هم پف خواهد داشت
 
 
 
 
سینی رو به مدت 8 تا 12 دقیقه یا زمانی که حاشیه کیک طلایی بشه در فر بذارید
 
می بینید که خود کیک تغییر رنگ زیادی نمیده و فقط حاشیه هاشه که طلایی میشه
 
مواظب باشید این کیک زوووووووووووود میسوزه پس از 5 دقیقه به بعد کنار فر باشید و چک کنید که نسوزه
 
 
 
 
وقتی کیک رو از فر خارج کردید سریع حاشیه طلاییشو با کارد ببرید و جدا کنید چون بعد از سر شدن ترد میشه و اذیت میکنه
 
 
 
 
با این کیک چیز کیک و دسرهای مختلف و رولت و ... میشه درست کرد و کفتون میبره
 
 
خب این دستور رو داشته باشید که توی چند پست آینده باهاش یه کیک اپرای خوشمزه درست میکنیم...
 
 
رسپي برگرفته از gary mehigan
tenplay.com.au
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





شیک ژله


سوپ شیر


کیک وارونه زردآلو (upside down cake)


پلو لوبیا چیتی با گوشت






نظرات شما


نجمه :
سلام عزیزم
اولا از هردوی شما بخاطر دستورات خوبتون ممنونم من همیشه از دستورات استفاده می کنم و راضی هستم
اما ایندفعه اومدم این کیک درست کنم همه مراحل با دقت پیش رفتم کیک هم پخت شکلش هم قشنگ شد اما به هیچ وجه از کاغذ روغنی جدا نشد تمامش خورد شد جوری که کلشو ریختم خیلی دلم سوخت
تو را خدا راهنمایی کنید چرا ؟؟
************************************
سلام .خواهش میکنم
عزیزم این میتونه بخاطر درست فولد نکردن باشه یا بخاطر نازکی بیش از اندازه کیک باشه