الی بانو


چیکن پیکاتا همون جوری که از اسمش معلومه یه غذای ایتالیایه.

برای  پختن این غذا به کیپرز احتیاج دارید که یه نوع گیاه مدیترانه ای با طعم ملسه .

توی ایران کیپرز به صورت کنسرو ساخت داخل و خارج گیر می یاد . ولی نوع داخلیش دو تا ایراد داره.

اولی اسمشه که به اسم عجیب و غریب کاپاریس به فروش می رسه، دومی سایز دونه ها ست که یک مقدار تنومند تر از نوع خارجی هست.

آب کنسرو کیپرز خیلی شوره بنابراین در هنگام استفاده آبش رو بگیرید و دونه رو بشورید

و ایراد سوم اینه ممکنه به محض اینکه شما نیازش داشتید از تو بازار محو بشه مثل اتفاقی که برای من افتاد و متاسفانه

چیکن پیکاتای من بدون کیپر سرو شد sad

ولی البته غصه نخورید همینطوری هم خیلییییییییییییییییییییییی خوشمزه اس

مواد لازم: 

سینه مرغ بدون استخوان : 1 عدد

کره:30 گرم

روغن زیتون: 2 قشق غ خ

جعفری:2 قاشق غ خ

ترشی کیپر:1 قاشق غ خ (این رو می تونید حذف و با زرشک جایگزین کنید)اگه نبود هم مهم نیست

نمک و فلفل سیاه

آرد : 1 لیوان

آرد سوخاری:1 لیوان

تخم مرغ:1 عدد

آب:2 قاشق غذا خوری

لیمو ترش: 3 عدد

 

 

سینه مرغ رو باریک برش بزنید

یه سینه مرغ چهار تیکه میشه من با سیر مزه دارش کردم و  بعد با بیفتک کوب کمی کوبیدمش

 

 

فر رو روی 200 درجه روشن کنید تا گرم بشه

آرد رو با نمک و فلفل مخلوط کنید

سینه های مرغ رو در آرد بغلتونید 

 

 

تخم مرغ رو با 2 قاشق آب خوب مخلوط کنید و سینه ها رو بعد از آرد توی تخم مرغ بغلتونید

 

 

حالا اونا رو توی آرد سوخاری بذارید و به طور کامل سطح مرغ رو با آرد سوخاری بپوشونید

و حواستون باشه کل سینه مرغ با آرد سوخاری کاور بشه

 

 

تیکه های مرغ رو در 2 تا 3 قاشق روغن زیتون تفت بدید هر طرف رو حدود 2 دقیقه

 

 

 

حالا این سینه های سرخ شده رو در سینی فر حدود 10 دقیقه در فر بذارید تا مغز پخت بشه و ترد و سوخاری بشه

 

 

حین اینکه مرغ ها در فر هستند سس لیمو رو آماده کنید:

توی تابه یا قابلمه کوچیک کره رو با حرارت ملایم ذوب کنید 

لیمو ها رو برش بزنید و دو حلقه از لیمو ها برای تزیین کنار بذارید و آب بقیه لیمو ها رو به کره اضافه کنید

 

 

جعفری و 1 قاشق کیپر ( یا زرشک) را اضافه کرده و با حرارت کم میذارید سس کمی غلیظ بشه(اگه شعله زیاد باشه کره میسوزه)

کمی که غلیظ شد خاموشش کنید

مرغ ها رو از فر خارج کرده در ظرف مورد نظر بذارید

روی مرغ سس لیمو رو آروم بریزید و حلقه های لیمو رو هم روش بذارید

 

 

 

راحت و سریع و خیلییییییییییییییی خوشمزه

نوش جان

 

 

 

توضیح کیپر :

کَبَر، لگجی، لیجین، خاروک یا علف مار (نام علمی: Capparis spinosa) یکی از گیاهان است. کبر از راسته میخک‌سانان (Caryophyllales)،
 
تیره کبریان (Capparaceae)، سرده کبرها (Capparis) است.
 
کبر در ایران از جمله در بلندی‌های بالای ۲۵۰۰ متر در استان فارس ،بوشهر، خوزستان و کهگیلویه و بویراحمد می‌روید.
 
در منطقه نوجین از توابع شهرستان فراشبند در جنوب غرب استان فارس یکی از مرغوبترین میوه‌های گیاه کَبَر که
 
به زبان محلی به آن لیجین یا لگجی گفته می‌شود به دست می‌آید که بعد از تلخی زدایی از آن ترشی تهیه شده
 
و یا به صورت خام وارد بازارهای شهرستانهای مجاور به خصوص کازرون می‌گردد.مرغوبیت میوه کَبَر یا لیجین
 
در این منطقه می‌تواند بستر مناسبی را برای سرمایه گذاری حتی صادرات به کشورهای اروپایی فراهم نماید.
 
 


به شما پیشنهاد میکنیم :





کاپ کیک نارگیلی


کیک چیتا


گراتن ماکارونی


مرغ بریان






نظرات شما


نرگس :

خیلی سایت خوبی دارید ...من که همش توی اداره می شینم و غذاهای خوشمزه شما رو نگاه میکنم .گاهی هم ازش استفاده میکنم و غذا می پزم .ممنون به خاطر این سایت خوب

***************************************

ممنونم دوست عزیز....محبت دارید

زهرا (مامان ریحانه) :

سلام الی بانوی عزیز
واقعاً هوس برانگیز بود.ممنون.به همسر جان سفارش کردم فردا سینه ی مرغ بخره تا زود درستش کنم.ما شیرازی ها عاشق این ترشی هستیم و همیشه به دوستای کازرونی مون سفارش این ترشی خوشمزه رو میدیم.البته ما بهش میگیم "گلک" [با ضمه ی روی گ و فتحه روی ل] خلاصه ممنون از توضیحات کاملت.

*********************************

سلام زهرا جان

محبت داری عزیزم و خواهش میکنم

انشاالله درست کنید و لذت ببرید

 
ایمیل یا وب سایت : نام :  
نظر شما :  
ارسال نظر تصویر امنیتی: