کلی دستور آپ نکرده رو دستم مونده کم کم باید همه رو آپ کنم
یکی از اون دستورا همین گراتن سبزیجات خوشگل و خوشمزه هست که برای روز مرد پخته بودم
که کنار باقالی پلو با گوشت و مرغ زعفرانی هم بود که اونا رو هم کم کم می آپم
این گراتن بسیار خوشمزه و راحته و مواد اولیه خاصی نداره
به امتحانش می ارزه
مواد لازم برای یه ظرف پیرکس:
سیب زمینی آب پز شده: 2عدد
بادمجان کبابی شده: 4 عدد
گوجه فرنگی: 4 تا6 عدد
سیر: 3 تا 5 حبه
پیاز: 1 عدد
پیازچه خرد شده :نصف لیوان
جعفری و ریحان و ترخون خرد شده: نصف لیوان
زیتون و گوجه مینیاتوری به دلخواه برای روی گراتن
پنیر پیتزا: ب میزان لازم : هر چی بیشتر بهتر
نمک و فلفل و آویشن
قارچ و فلفل دلمه ای در صورت تمایل : من نریختم
مواد لازم برای سس بشامل:
شیر:2 لیوان
آرد: 1/3 لیوان
کره:25 گرم
نمک و فلفل سیاه و آویشن:مقداری
خامه در صورت تمایل: 1/3 لیوان
سیب زمینی رو آب پز کنید و ورقه ورقه کنید و کمی نمک روش بپاشید(میتونید سرخش کنید که من اینکارو نکردم)
بادمجان رو هم کباب کرده و پوستشو جدا کنید و ساطوریش کنید و کمی نمک بهش اضافه کنید
گوجه فرنگی رو خرد کنید
تو یه تابه یه پیاز رو نگینی خرد کرده و با کمی روغن تفت بدید سپس سیر هم اضافه و تفت بدید
گوجه فرنگی ها رو هم اضافه کنید و بذارید سرخ بشن و آب اضافیشون گرفته بشه
و کمی نمک و فلفل و آویشن به مواد اضافه کنید
برای درست کردن سس بشامل:
آرد و شیر سرد رو مخلوط کرده و روی حرارت ملایم مدام هم بزنید تا کمی غلیظ و یکدست بشه
سپس کره و نمک و فلفل و اویشن و در صورت تمایل خامه رو اضافه کنید و از روی حرارت بردارید
مواظب باشید خیلی سفت نشه
فر رو روی 200 درجه روشن کنید
کف یه ظرف پیرکس رو با روغن زیتون یا روغن کمی چرب کنید و کمی از سس بشامل توی ظرف بریزید
یه لایه سیب زمینی ورقه شده تو ظرف بچینید و روش از سبزیجات خرد شده بریزید


1/2 از سسی که با گوجه فرنگی درست کردید رو روی مواد بریزید

حالا بادمجان کبابی رو اضافه کنید و روی بادمجانها کمی دیگر از سبزیجات خرد شده رو بریزید

کمی از سس بشامل و پنیر پیتزا رو روی بادمجانها رو بریزید


یک لایه دیگر سیب زمینی ورقه شده بچینید و باز کمی سبزیجات معطر و پیازچه روش بپاشید

بقیه سس گوجه رو با کمی سبزیجات معطر اضافه کنید

حالا باقیمانده سس بشامل و پنیر پیتزا رو روی مواد بریزید
و روی پنیر رو با سبزیجات باقیمانده و گوجه مینیاتوری و زیتون تزیین کنید(در صورت تمایل)

ظرف را به مدت 30 تا 45 دقیقه یا زمانی که پنیر طلایی بشه توی فر بذارید
سپس 20 دقیقه بذارید خنک بشه و بعد از اون سرو کنید
این زمان برای این هست که پنیر از داغی بیفته و طعمش مشخص بشه
نوش جــــــــــــــــــــــــان

این هم یه تیکه از گراتن خوشمزه که با سس کچاپ و سس فلفل و آب لیمو ترش محشـــــــــــــــــــــره


